Kostka rosołu drobiowego, bądź wołowego (zależy od rodzaju mięcha). Wody na oko ze 150ml, z niej powstanie sos. Śmietana może być chudsza. Chodzi o to, by była kwaśna. Poza tym można nie dopijać tego sosu, choć jest on tak pyszny, że szkoda zostawić
Vena, a jakie sosy lubisz? Bo mielone mięso z pomidorami, cebulą i przyprawami, jak dobrze dobierzesz proporcje (dużo pomidorów, można przetrzeć przez sitko po uduszeniu, ale ja sie w to nie bawię), to sos boloński, chyba nadaje się do diety i jest tradycyjny? Ja ciągle robię też pesto w domu, bazylia, oliwa z oliwek, czosnek, parmezan i orzeszki [...]
Dziewczyny - pomocy!! Chciałabym kupić sos sjowy, ale nie wiem na co zwracać uwagę patrząc na skład - jaki będzie dobry? A może jakieś inne wytyczne, czym sie kierować?
Z pręgi ukroiłam plaster, zbiłam jak na kotlet i w marynate. Sos sojowy ciemny taki zwykły Tao Tao inny jest w okolicach niedostępny. Swój kupujesz przez internet? Ryż już ugotowany, więc na curry za późno, ale zapamietam. :-)
[...] odchudzających się - naukowcy odkryli, że kapsaicyna zapobiega rozwojowi komórek tłuszczowych i pomaga w walce z nadwagą! Użyj czerwonego pieprzu, by doprawić domowy sos warzywny lub sałatkę. Dobrze komponuje się również w sałatkach owocowych Cynamon Od dawna znany jako "energetyzująca" przyprawa. Dzięki obecności substancji zwanej MHCP [...]
[...] w menu, to Marta mi uzmysłowiła, że to prawie sam cukier. Już zrobiłam z mąką żytnią - lekko jakby kwaskowy smak wyszedł, ale można się przyzwyczaić. Na razie tylko próbowałam, bo sos na jutro. Wpadłam jeszcze przed chwilą, że siemię lniane może zagęścić, ale nie wiem, czy lekko orzechowy smak w sosie będzie ok. Przy następnym razie sprawdzę.
wymoczone śledzie pokrojone w kosteczkę, na to tarte gotowane (ja wole pieczone - bo bardziej suche i słodsze) pieczone buraki tarte na tarce, posiekane jako na twardo i sos z jogurtu naturalnego/smietany/majonezu - układane warstwowo - w necie mozna znależć to jako śledzie w kożuchu, albo śledzie pod pierzynką. Zmieniony przez - deja vu w dniu [...]
Mathilda, ja indyka najczęściej kroję w kostkę/paski i marynuję przez noc: sos sojowy + ocet jabłkowy 1:1 + przyprawy wg uznania i wrzucam na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem do zrumienienia. Wychodzi mi z tego przepisu soczysty zawsze :-)
wszystko GIT, naprawde smaczne, tylko przy robieniu większej ilości trzeba dokładnie odsączyć kuraka, grzyby i cebulue bo sos wychodzi strasznie wodnisty