Kaziu jak robisz wątróbkę to pierwsze ja mocz w mleku ok 15 minut ponieważ mleko chłonie substancje obce a także żółć która jeszcze jest w kanalikach wątroby ! następnie juz jak ją smażysz to sól pod sam koniec ! a nie na początku ponieważ twardnieje pod wpływem soli a gorzka przez żółć ! zrób jak napisałem a zobaczysz że będzie duzo lepsza
Smaż pierw na skórze dłużej a później odwracasz na chwile. Ja gotuje albo piekę w folii. Dodaję tylko sól i pieprz, choć można np zioła prowansalskie, masło, oliwe z oliwe, cytrynę. Ten tańszy to pstrąg tęczowy. Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2013-01-20 21:24:51
Pomidory (wyparzone bez skóry), cebula, czosnek, zioła prowansalskie, sól, pieprz, sos tabasko, przecier pomidorowy - wszystko blendujemy i wychodzi super sos :-) Zmieniony przez - Mlekołak w dniu 2013-03-07 13:09:40
Panowie szukam jakiegoś niskokalorycznego sosu do kury, coś polecacie? Łycha ketchupu, dwie przecieru, zioła, trochę octu sol i pieprz do smaku jak za geste to podlać woda :-P Właśnie tak sobie usmażywszy teraz kurę i jest mega.
O tak z pół kilo tatara, dwa jajka, cebula i ogórki małosolne, dużo pieprzu i sól. Jeszcze setka czystej do tego :-P http://www.thefreshzone.com/images/smilies/yummy.gif
mi się chce buraków ;-) muszę na weekend coś wymysleć w tej materii buraczki mniam :D ugotować, utrzeć + jabłko, cytryna, pieprz, sól.... (chyba tyle, z tego, co pamiętam)
składowo to ja się z 4nn porozumiałam i jest ok: prazone orzechy brązowy cukier trzcinowy, olej palmowy, sol morska, sante nie jadłam, wiem że jedzą. Ja zawsze kupuje primavike. Z ww nie mam problemów w utrzymaniu. Te 20-30g mi wystarcza, nie wiem czy wystarczy jak zaczne trenować. I nie chodze głoda, mnie tłuszcz zamula.
[...] musztardy, sól i pieprz. Zawsze pamiętam o tym, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Najpierw w dużym naczyniu starannie mieszam żółtko jajka z musztardą, solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Z pieprzem nie przesadzam, jeśli musztarda jest ostra. Potem dodaję kilka kropli oleju i całość ubijam mikserem. Gdy ta pierwsza porcja [...]
Hej ;) wydaje mi się, że jak nie będziesz liczyć to skończysz na 1000 kcal dziennie... oj, chyba na 3 z przodu, jak dziś ps. dziś czytałam dziennik "fitnesski" która pisze, że je 1000-1200kcal (hę?) Azaliana, mam dla Ciebie sprawdzony przepis na głodzillę- gotujesz ogromny gar kapusty z cebulką, to jest baza. Warto dodac troche marchewki, tę co [...]
Hej ;) wydaje mi się, że jak nie będziesz liczyć to skończysz na 1000 kcal dziennie... oj, chyba na 3 z przodu, jak dziś ps. dziś czytałam dziennik "fitnesski" która pisze, że je 1000-1200kcal (hę?) Azaliana, mam dla Ciebie sprawdzony przepis na głodzillę- gotujesz ogromny gar kapusty z cebulką, to jest baza. Warto dodac troche marchewki, tę co [...]
[...] wpierniczyć na raz kilogram ogórków kiszonych:) Prędzej zjem kostkę masła, niż tabliczkę czekolady. Słodycze mogą u mnie leżeć miesiącami a po 2 bananach mam mdłosci:) Sporo solę (ze skrajności w skrajność), po długim biegu potrafię wyjadać palcem sól, wegetę lub magi:) Nie wiem z czego to wynika, ale smak słodki mógłby dla mnie nie istnieć. Za [...]
[...] jako dziecko wybierałam niedojrzałe jabłka i sliwki, bo były ekstra kwaśne. Zamiast naleśnika ze słodkim twarogiem wezmę takiego na ostro z tuńczykiem, a bułka z masłem i solą wygra z tą z dżemem. Jak spawareczka mogę tonami jeśc kiszone ogórki i sól wyjadam palcem, musztardę mogę całą wyjeśc ze słoika łyżeczką. Ale domowe ciasteczka i ciasta [...]
Kolejna, duża dostawa za nami i kolejne nowości na stanie :-) smakołyki od AN jak choco plum, dżemik , erytrytol i sól himalajska, do tego oczywiście mocniejsza, nowa wersja REDOXA batony Warrior Crunch, wiele prozdrowotnych nowości z NOW Foods i nie tylko Przypominam o naszym nowym fanpage SFD ŁÓDŹ - tam będziecie najszybciej na bieżąco :) [...]