STEK WOŁOWY Z ROSTBEFU Dosyć prosty przepis. Ale wołowinka w tym wydaniu jest zdecydowanie najlepsza. Składniki : - 200g wołowiny rostbeef - 100g ryż parabolied - oliwa z oliwek - olej rzepakowy, musztarda, cytryna, czosnek, sól, pieprz - mix sałat (do kupienia w biedronce) Wykonanie : Ryż wstawiamy aby się gotował. To wszystko heh :-) [...]
Kurczak z warzywami i pieczonymi ziemniakami na "Indyjską nutę" Swoje posiłki staram się tworzyć w oparciu o produkty sezonowe, w jak najmniejszym stopniu przetworzone. Przy zakupie na rynku wychodzi naprawdę tanio i zdrowo. Warzywa nie pokonały tysięcy kilometrów w drodze na mój talerz, a co za tym idzie są to odmiany najsmaczniejsze, a nie [...]
[...] minut. Jeśli sos jest zbyt gęsty rozrzedzamy go odrobiną wody. Dodajemy usmażonego kurczaka, garam masala, miód i śmietanę. Smażymy kolejne 15 minut. Możemy do smaku oprawić solą i pieprzem. Danie posypujemy natką pietruszki i podajemy z ryżem. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b33b5f3fe9d04d3e82e1e18f48af76a2.jpg [...]
[...] -sól, pieprz ziołowy -czosnek Robimy marynatę: sól, pieprz ziołowy, curry, paprykę słodką, wędzoną, suszone warzywa wrzucamy do miseczki i zalewamy olejem. Następnie solidnie mieszamy i nacieramy mięso, a następnie nacinamy lekko i wbijamy w środek czosnek. http://www.editer.pl/fotka/396d300fc9e291e2b43f12db51241668_1.jpg Przygotowanie? A [...]
[...] ziołowy -czosnek -pieczarki Część 1 Robimy marynatę: sól, pieprz ziołowy, curry, paprykę słodką, wędzoną, suszone warzywa wrzucamy do miseczki i zalewamy olejem. Następnie solidnie mieszamy i nacieramy mięso, a następnie nacinamy lekko i wbijamy w środek czosnek. SFD/Images/2015/7/27/144c19ee25fe4fe6984c5074f995e733.jpg Przygotowanie? A tu [...]
[...] na patelni. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek oraz pieprz i sól. Gdy szpinak przestygnie dodajemy dwa żółtka. W osobnej misce ubijamy na sztywno 4 białka z odrobiną soli. Całość delikatnie łączymy. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(mi wyszło około 1 cm grubości) i posypujemy granatem. Wstawiamy do piekarnika [...]
dziś już jestem po bieganiu 6,5km/39 minut średnie tempo 5,20 min/km, no ale musiałam się wspomóc po 700 metrach lekiem wziewnym - potem nogi same niosły :-) byłam jeszcze na łyżwach 40 minut jazdy jedzenie z dziś warzywa: cukinia, pomidory, cebula, sałata lodowa, ogórek kiszony przyprawy: sól, pieprz, kakao, czosnek płyny: kawa, woda, herbata [...]
Witam, mam dzisiaj do zaprezentowania indyka w kefirze!. Jest to bardzo pyszny lekki posiłek sam sie nie spodziewałem że wyjdzie tak dobry :) jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu wystarczy tylko dzień wcześniej przygotować marynate na na drugi dzień tylko smażyć! :) a smak! idealny jak na tak łatwy,zdrowy i szybki posiłek! Polecam [...]
[...] 6 km ze średnim tempem 6,13 min/km czas 37minut 3 km były pod wiatr dosyć mocny na 6 km uda piekły niemiłosiernie :)) miska z dziś warzywa: sałąta lodowa, ogórki kiszone, fasola szparagowa, cebula przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kakao, zioła prowansalskie, koperek, przecier pomidorowy, pasta curry płyny: pokrzywa, herbata czarna&zielona, woda, [...]
Witam, dzisiaj mam do zaprezentowania przepis na "Roladki z Indyka", zdrowy, łatwy i zawierający dużą ilość witamin ( szczególnie teraz są potrzebne jeśli chodzi o przeziębienia) posiłek Składniki: Indyk: 200g Ryż: 200g czosnek: jeden ząbek Skórka z cytryny starta przyprawy wedle uznania: pieprz sól curry imbir papryka słodka kukurydza [...]
[...] 6 km ze średnim tempem 6,13 min/km czas 37minut 3 km były pod wiatr dosyć mocny na 6 km uda piekły niemiłosiernie :)) miska z dziś warzywa: sałąta lodowa, ogórki kiszone, fasola szparagowa, cebula przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kakao, zioła prowansalskie, koperek, przecier pomidorowy, pasta curry płyny: pokrzywa, herbata czarna&zielona, woda, [...]
ooo, jak będziesz miałą to wyślij koleżance na priv tego kurczaka :) Ja pierś z indyka robię jak z kurczaka - kroję na plastry, obsypuję czosnkiem i papryką w proszku + sól i smażę na dużym ogniu (ok 2min z każdej strony). Potem jeszcze gorącego skrajam do sałatki. A kaczkę to obsypuję hojnie czosnkiem i majerankiem + sól i do pieca (bez tłuszczu) [...]
oczywiście że sół peklujaca to konserwant, tylko to lepsze niz botulina. Sól peklująca tez traktowana jest jak przyprawa Małe ilości sporadycznie nie szkodzą, ale peklowac tez można bez soli peklującej, mozna to robić sama solą, równi si ekolorem, bo nie będzie pieczeń czerwona i smak musimy uzyskac poprzez przyprawy inne
nie azotan zapobiega zmianie barwy, sól jest związana z wodą Ja w kwestii mięcha niedoświadczona jeszcze, ale mój tato mówił,że od jakiegoś czasu dodaje tylko zwykłą sól, zioła i ... troszkę cukru, który właśnie ma zapobiec zmianie koloru na szary. Może to i lepsze jak azotany, ale z drugiej strony azotany zabijaja jad kiełbasiany...