SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowanie z FitMax'em.

temat działu:

FITMAX

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 36881

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 287 Napisanych postów 2303 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 99903
oto przepis na kurczaka w sosie brokułowym :)

cyce umyte,osuszone,doprawione tylko pieprzem i odrobiną soli - poleżały koło godzinki i do parowara na ok. 30 minut. Po tym czasie odpoczęły trochę.
Teraz sos
Brokuły - cała paczka została wrzucona na ok.750 ml wody,w której była rozrobiona 1 szt. kostki rosołowej i wciśnięte zostały 3 duże ząbki czosnku - nie ma co żałować,brokuły lubią czosnek. Równocześnie obok zeszkliłem 2 cebulki dymki z 2 ząbkami czosnku w plasterkach. Gdy były gotowe wrzuciłem do brokułów. Brokuły dobrze jak są nie za miękkie,lekko twardawe. Całość została zblendowana na gładko, po czym dodałem 1 duży jogurt naturalny bałkański.Teraz zwiększyłem ogień żeby zredukować powstały sos - ja wolę bardziej gęsty,ale jak ktoś woli "zupę" to trzeba poczekać tylko do zagotowania. Po zredukowaniu dodałem jeszcze kilka garści uprażonego słonecznika - daje super smaczek. I sos gotowy. Zrobionego wcześniej kuraka pokroiłem na mniejsze kawałki i wsypałem do sosu,on jeszcze troszkę tej wilgoci z sosu zabierze,powstaje super konsystencja. I gotowe :) można podawać z ryżem,makaronem,solo też super













...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 287 Napisanych postów 2303 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 99903
górną półkę parowara chyba jeszcze potraktowałem ziołami bazylią i oregano :)
i reszta fot




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MMarek FitMax
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 1212 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8292
Rewelacja

Wszystko tkwi w głowie...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 43 Napisanych postów 5517 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 54876
STEK WOŁOWY Z ROSTBEFU

Dosyć prosty przepis.
Ale wołowinka w tym wydaniu jest zdecydowanie najlepsza.

Składniki :
- 200g wołowiny rostbeef
- 100g ryż parabolied
- oliwa z oliwek
- olej rzepakowy, musztarda, cytryna, czosnek, sól, pieprz
- mix sałat (do kupienia w biedronce)

Wykonanie :

Ryż wstawiamy aby się gotował. To wszystko heh

Sporządzamy sałatę w sosie vinegrette.
Wrzucamy do jakiegoś pojemnika 10g musztardy,
ciągle mieszając dolewamy bardzo powoli 20g oleju rzepakowego (można więcej jeśli ktoś może sobie na to pozwolić)

Gdy uzyskamy jednolity sos, wciskamy około łyżeczki soku z cytryny, oddajemy pół ząbka czosnku mocno zmielonego, pieprz i sól do smaku.
Sałatę mieszamy z sosikiem

Teraz wołowinka.
Dokładnie myjemy, usuwamy błonki i kawałki tłuszczyku.
Doprawiamy.
Pieprz (najlepiej świeżo zmielony, robi ogromną różnice w smaku !)
Wcieramy oliwę z oliwek, około 5g (łyżeczka) na 200'stu gramowy kawałek mięsa. Skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny. To wszystko.
Dajemy mięsu co najmniej 15 minut aby przeszło smakiem, a lepiej trochę dłużej.

Rozgrzewamy grilla elektrycznego (ew. patelnie ale to nie to samo)
Na maksa.

Wrzucamy mięso, grillując określoną ilość czasu.
Zależy jak bardzo chcemy mieć wysmażony. Zależy to od grubości mięsa również.
Ja z reguły robię po 2 minuty na stronę. I wychodzi pół krwisty. Im mocniej wysmażone tym gorzej według mnie. Ale o gustach się nie dyskutuje.

Podczas obróbki cieplnej nie nakłuwamy mięsa żeby soki z niego nie wyleciały. Po zdjęciu z grilla. Solimy do smaku.
I dajemy mięsu odpocząć około 2-4 minuty.

Podajemy jak na załączonym obrazku. Smak petarda, mięsko rozpływa się w ustach



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 43 Napisanych postów 5517 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 54876
ŁOSOŚ NA SZYBKO LOW CARB EDITION

Składniki :
- Łosoś
- Marchew
- Przyprawa do ryb (kamis)
- Cytryna

Wykonanie :

Rozgrzewamy grilla elektrycznego.
Marchew obieramy. Gdy już ją obierzemy. To obieraczką skrawamy chude długie "pasy" marchwi. Ciężko to opisać

Rybkę mocno doprawiamy przyprawką do rybek
Wrzucamy na grilla, najlepiej pod przykryciem (szybciej dojdzie).

Marchew lekko podsmażamy/podduszamy na patelni.

Podajemy jak na fotce
Cytrynka do skropienia rybki.
Marchew fajnie łamie smak, bo po podduszeniu jest słodka i dobrze komponuje się z rybką. Dobra alternatywa dla kogoś na Low Carbie
Smacznego !



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 532 Napisanych postów 8076 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 66964
Propozycja dla osób na masie lub jako czit.

KACZKA W OWOCACH I WINIE

Składniki:
uda kacze wcześniej natarte czosnkiem i przyprawami
wino
wino białe półwytrawne (ok. szklanki)
wiśnie bez pestek
1 pomarańcza
1 jabłko
suszona żurawina

Uda wkładamy do garnka, zalewamy wodą i winem, następnie dusimy aż odparuje nadmiar cieczy i zostanie tłuszcz. Obsmażamy kaczkę we własnym tłuszczu dodając pokrojoną cebulę (tak, żeby skórka kaczki się zarumieniła), następnie ponownie dolewamy trochę wody i dusimy.
W międzyczasie owoce kroimy bardzo drobno i dusimy w osobnym rondelku na papkę (ja tutaj też dolewam odrobinę wina).
Łączymy całość i znowu dusimy.




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 287 Napisanych postów 2303 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 99903
smakowitości
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Sly-tech FitMax
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 3583 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16407
Super chłopaki, ja ostatnio testuje omleciki. Wychodzą coraz lepiej i przerzucanie już opanowałem Muszę zrobić fotki. Macie coś jeszcze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 43 Napisanych postów 5517 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 54876
Omlety wrzuce dzis wieczorkiem moze :D bo mam dobry patent :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 287 Napisanych postów 2303 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 99903
ja robiłem ostatnio pizzę na spodzie brokułowo-szpinakowym,może też zapodam foty:)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rehabilitacja po złamaniu kości

Następny temat

BJJ + siłownia, jaka suplementacja?

WHEY premium