[...] między wybranymi atomami węgla, przez co łatwo ulegają utlenieniu (wystarcz spojrzeć jak szybko "jełczeją" produkty takie jak olej lniany, a jak długo utrzymuje świeżość smalec - który NNKT praktycznie nie posiada), jest to zdarzenie zdecydowanie niekorzystne. Organizm potrzebuje pewnych ilości NNKT do wielu celów (miedzy innymi do budowy [...]
[...] sądzono wcześniej. Jednak to nie powód, żeby od razu smażyć na obiad schabowego. Chodzi o to, by wybierać właściwe tłuszcze. Produkty zwierzęce (zwłaszcza tłuste mięso i smalec) zawierają bowiem złe tłuszcze nasycone. To one zwiększają ryzyko chorób serca i raka. Z nich zrezygnuj. Jedz za to oleje roślinne i ryby, bogate w dobre tłuszcze [...]
[...] “strasznego" hormonu także wzrasta, powodując uwalnianie wolnych kwasów tłuszczowych oraz stymulując rozpad glikogenu. Metabolizm tkanki tłuszczowej czyli jak palimy cały smalec! Organizm odkłada tkankę tłuszczową w postaci trójglicerydów zbudowanych z glicerolu oraz WKT (wolnych kwasów tłuszczowych). Zawarte są one zarówno w tkance [...]
[...] Wg. przeliczników wszystko jest w normie, za to ja mam na brzuchu oponę, że powoli kończę się mieścić w spodnie. Kiedyś zredukowałem z 94kg do 72kg (i dalej miałem jeszcze smalec na brzuchu). Obwody miałem dokładnie te same co obecnie (pomijając brzuch i klatę bo sadło z cycków spadło). Wspomniana redukcja miała jednakże miejsce kilka lat temu [...]
[...] 2 miesiace) przy stałych ilościach kalorii. Typu w DNT nisko węgle bardzo a wyżej tłuszcz itd. Jednak rotacja, która przedstawiłem powyżej była dla mnie strzałem w 10, smalec leciał jak ta lala, i raczej przy niej pozostanę robiłem już na niej redukcje, które świetnie bezwysiłkowo wychodziły do poziomu 10%bf. Ale nigdy nie miałem mniej (po [...]
[...] “strasznego" hormonu także wzrasta, powodując uwalnianie wolnych kwasów tłuszczowych oraz stymulując rozpad glikogenu. Metabolizm tkanki tłuszczowej czyli jak palimy cały smalec! Organizm odkłada tkankę tłuszczową w postaci trójglicerydów zbudowanych z glicerolu oraz WKT (wolnych kwasów tłuszczowych). Zawarte są one zarówno w tkance [...]
[...] wartość smakówą. Źródłem tych tłuszczy są olej: sojowy, słonecznikowy, kukurydziany oraz oliwa z oliwek, masło i śmietana. Średnią wartość odżywczą mają takie tłuszcze, jak: smalec, słonina, sadło, boczek, masło roślinne. Najniższą wartość biologiczną mają: olej rzepakowy, margaryna i tłuszcze kuchenne. Tłuszcze o wyokiej wartości biologicznej [...]
[...] Zofia z Nowej Soli chciała coś w życiu zmienić. W bractwie spodobało się jej, że ludzie są tacy pogodni na złe czasy. Jeździ na spotkania z koleżanką, która też uważa, że smalec to lepszy powrót do natury niż zioła. Optymalni źle znoszą reklamy - wszystko chude, light albo słodkie. Albo jakiś olej z pierwszego tłoczenia, albo batonik dodający [...]
[...] dwukrotnie więcej energii niż węglowodany i białka. Z 1 g tłuszczu organizm wytwarza 9 kalorii. Musimy jednak ograniczać tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, takie jak masło, smalec i tłuszcz w tłustym mięsie. Są to tłuszcze nasycone, niekorzystne dla zdrowia. Spożywać można tłuszcze roślinne, zawarte np. w kukurydzy, oliwkach, orzeszkach [...]
[...] Należy przy tym pamiętać, że niepożądanym zmianom podczas przechowywania podlegać będą nie tylko produkty spożywcze będące tłuszczami jadalnymi (oleje,masło,margaryna,smalec,słonina,itd), ale także produkty zawierające tzw tłuszcz ukryty, i to zarówno bardzo tłuste np mięso wieprzowe, ser, chałwa, jaki i te, które zawierają niewielkie [...]
[...] g = 880 kcal 100 g dostarcza 99,5 g tłuszczu, w tym: 45 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 44 g jednonienasyconych i 8 g wielonienasyconych do czego do smażenia mięs i ryb; smalec skraca czas smażenia, nie wsiąka w mięso, nie zmienia się w truciznę pod wpływem temperatury dla kogo dla ludzi zdrowych (nie częściej niż raz w miesiącu) nie dla [...]
[...] diety jak to wygląda u mnie (przepraszam, że nie wklejone z potreningu, ale działanie tej aplikacji na telefonie jest mocno utrudnione) 1. Posiłek. - jajecznica na karczku - smalec 2. Posiłek. - mięso - smalec - warzywa 3. Posiłek. - mięso - smalec - warzywa - orzechy 4. Posiłek. (przed treningiem) - mięso z kurczaka - ryż 5. Posiłek. - ryba - [...]
Cayek napisał u siebie Niee, tylko w dni treningowe. Yohę warto dorzucić dopiero wtedy gdy faktycznie smalec masz już tylko w miejscach na które ona oddziałuje. W sumie to słabo wykorzystuje jej potencjał bo...okres jej działania to 3 godziny. Biorę ją przed treningiem np. 17.30, jestem o 18.15 na sali, do 19.30 trenuję i odrazu lecę [...]
[...] lub owoców roślin oleistych a zwierzęce z tkanki lub mleka zwierząt lądowych oraz tkanek zwierząt morskich. Źródłem tłuszczu zwierzęcego oprócz tłuszczów jadalnych (masło, smalec, słonina) są mięso i wędliny, ryby, jaja, produkty mleczne. W mięsie zależnie od gatunku zwierzęcia i części tuszy zawartość tłuszczu waha się od 3-55%, podobnie jak w [...]
[...] wakacji wpadłem w sidła zbyt dużego deficytu kalorycznego - zbiłem do około 76kg - niestety bez widocznego sześciopaka a prawdopodobnie przy tym spaliłem część mięśni a smalec został. W październiku wchodząc na masę popełniłem kolejny błąd - zbyt agresywna nadwyżka kaloryczna. Poskutkowało to tym że się zalałem i na początku stycznia [...]