Mam pytanie do pana Szukaly dlaczego olej lniany ktory utlenia sie 350 razy bardziej niz smalec polecam pan do smazenia,zaznaczam ze mowie o oleju lnianym z nie obnizana iloscia o-3 ??? Ogolnie nalezy unikac oleji rafinowanych i twardych margaryn(najlepiej wogole ich unikac) smazyc na smalcu,sloninie,kokosowym,pam.Diete najlepiej uzpelniac oliwa z [...]
No smalec he he ja bym w to tak niezbyt wierzyl, podobno tez jak chce sie aby wlosy byly twardsze i szybciej rosly trzeba smarowac kurzym gownem. Tylko bez pretensji do mnie, to sa oryginalne ludowe przepisy. Sam nie stosowalem i nie zamierzam. Pozdro.
[...] zmiany miażdżycowe w naczyniach krwionośnych. Podobny wpływ wykazują kwasy tłuszczowe nasycone zawarte w pożywieniu, w którym głównym źródłem tłuszczu są tłuste mięsa, smalec, słonina, tłuste mleko i masło. W tych produktach jest natomiast niewiele kwasów tłuszczowych jedno- i wielonienasyconych, które dostarczają organizmowi człowieka [...]
[...] zmiany miażdżycowe w naczyniach krwionośnych. Podobny wpływ wykazują kwasy tłuszczowe nasycone zawarte w pożywieniu, w którym głównym źródłem tłuszczu są tłuste mięsa, smalec, słonina, tłuste mleko i masło. W tych produktach jest natomiast niewiele kwasów tłuszczowych jedno- i wielonienasyconych, które dostarczają organizmowi człowieka [...]
[...] nawet 3 g na 1 kg ciała. • Tłuszcz należy spożywać głównie ze źródeł roślinnych (olej słonecznikowy i sojowy) gdyż zawiera on mniej cholesterolu niż zwierzęcy (masło, smalec). Zapotrzebowanie organizmu na proteinę zależy od wielu czynników^ Głównym z nich jest aktywność ruchowa, wiek, struktura kostna organizmu. Dlatego ważna jest [...]
jesli jest to twóuj pierwszy cykl to mozesz zrobic przerwy a jesli nie to nie ma sensu ...a tak jak napisał smalec trzebamiec naprawde wrazliwy żoładek.
[...] litrowe tez z zimnego tłuczenia i kolor jest jaśniejszy a smak jest prawie bezsmakowy i serio sporo go pije obcenie. Co do rzepakowego ... za dużo ma O-6 co jakwiadomo obniża poziom O-3 we krwii. Dla mnie istotne 3 oleje to lniany zimnotłoczony, oliwa i smalec do smażenia długotrwałego, choć nie smaze nic ostatnio tylko picze , griluje, gotuje.
Znaczy sie co do smażenia krótko trwałego to najlepiej sprawdza sie Oliwa , chodzi tu np o zrobienie jajecznicy. Do długiego smażenia raczej tłuszcze stałe , smalec , koksowy - tylko nie masło - tworzy sie w tedy akromelina , ale ogolnie radził bym unikać smażenia - gotowane , pieczone , parowane tyle metod i kazda smaczna Możesz dodać sobie [...]
[...] używają najczęściej oleju lub oliwy z oliwek (81% wskazań) - wynika z badania Omnimas* zrealizowanego przez TNS OBOP. Zdecydowanie rzadziej sięgają po takie tłuszcze, jak smalec (33%), margaryna (28%) czy masło (11%). Najczęściej niewłaściwie wykorzystywanym tłuszczem jest olej słonecznikowy. Prawie co trzeci Polak (32%) używa go do smażenia, [...]
oki nie moge musze to napisac ,chodz ma free time ,smazymy na tluszcach stalych :slonina,smalec,olej kokosowy,podsmazac mozemy na oliwie z oliwek z wytlokow ,oliwe z oliwek extra vergin ,oelj lniany,olej z wiesolka dwuletniego pijemy,dodajemy do salatek ,i koniec przekazu
dureń meta (12:18) mam sobie dupe wydepilowac? Ja (12:19) no najlepiej. bo będzie ci sie smalec z włochami mieszał dureń meta (12:20) kurde zamieszania przy tym troche Kuźwa kocham tego klienta !!!!