oto przepis jaki podal mi kolega na diecie kwaśnieskiego: Składniki: - 18 żółtek (360g) - 4 białka (160g) - 50 dag sera białego tłustego - 10 dag mąki (ja nie stosuje) - smalec / łój (do smażenia) (ja stosuje olej) Ser zmielić przez maszynkę razem z żółtkiem, mąką i białkiem. albo poprostu to wszystko razem dokładnie wymieszać/zmiksować. Rozgrzać [...]
Coraz lepiej :) ale niestety przy Hashi to nabiał w odstawke idzie, z mięs to tylko kurczaka jesz? Dobra świnka nie jest zła, ryby, podroby. Do smażenia oliwy z oliwek raczej sie nie poleca, najlepszy byłby smalec, olej kokosowy.
Jeśli chcesz ciąć, to z węgli ;-) Tłuszczy nie ruszaj, jeśli byś chciała obciąć węglowodany w znacznym stopniu, to dobijasz kaloryczność zdrowymi tłuszczami. NIE SMAŻ NA OLIWIE Z OLIWEK Kup sobie tłuszcz, który nadaje się do smażenia: masło klarowane, smalec (np. gęsi), olej kokosowy nierafinowany
@ Stefano: zamienic mozesz (ew. maslo), btw oliwa z pierwszego tloczenia kiepsko znosi wysokie temperatury i nie jest polecana do smazenia. pamietaj tylko, ze maslo jak i smalec to tluszcze nasycone wiec uwzglednij to w diecie (proporcjach tluszczy) oczywiscie jezeli sobie tym glowe zawracasz
Witam! wiek 22, wzrost 180, waga 77 zapotrzebowanei 3100kcal z czego 131 to bialko , tyle samo tluszcze i reszta czyli 349,5 to ww BTW TO 2.2G 1.5G RESZTA Z ZAPOTRZEBOWANIA, TAK MASZ? Po przebudzeniu: B T W Kefir 2% tłuszczu 100g 3,4 2 4,7 OK Płatki owsiane 80g 11,9 7,2 69,3 OK Orzechy włoskie 30g 16 60,3 18 OK Rodzynki suszone 40g 2,3 0,5 71,2 [...]
[...] nietrwałe są najwartościowsze odżywczo tłuszcze płynne zawierające dużo NNKT. Najwolniej utleniają się niekorzystne żywieniowo tłuszcze nasycone, twarde, jak łój i smalec. Dość szybkie utlenianie się masła (jełczenie) powoduje zawarta w nim woda, bakterie i enzymy. Pod wpływem ogrzewania masło łatwo się przypala i powstaje z niego [...]
[...] Kreatyna się wchłonie dobrze i bez dekstrozy i bez carbo. Margaryna to sztucznie utwardzane tłuszcze roślinne, lepiej dać zwykłe masło ekstra, akurat jakby miała więcej nasyconych, to by się lepiej nadawała do smażenia. Do smażenia może być masło klarowane, olej kokosowy czy smalec. Inne tłuszcze się nadadzą jedynie do krótkotrwałej obróbki.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
w sumie niewielka, jednak smalec to po prostu jedno z lepszych źródeł tł nasyconych + świetnie nadaje się do smażenia. Oczywiście prawdziwe, niekantowane masło 82% jest bardzo dobre też do smażenia, ale cena jest relatywnie wyższa, a delma nie nadaje się do niczego Zmieniony przez - DreamEvil w dniu 2014-03-18 08:10:39
a w treningahc okolotreningowych NIE dajemy warzyw i tluszczy a kurczak na oliwie z oliwek to znaczy ze nia niej smazys z?? jeslit ak to raczej blad unikamy smazenia a tymbardziej an oliwie z oliwek ktora do teog sie nie nadaje(najleprzy do smazenia jest smalec)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] (Ja na przykład nienawidzę brukselki i... nigdy jej nie jem :D ) 2. Muszę zapytać z czego robisz ten omlet, skoro jajka chcesz zamienić na jajka \-) Wszelka forma podania jest ok. Od razu tylko mówię, żebyś nie wpadł na pomysł smażenia na oliwie extra vergine. Do smażenia tylko masło/smalec/olej kokosowy ewentualnie oliwa z kolejnych wytłoczyn.
UNKNOVVN - Jaki tłuszcz polecasz i ile tego zjeść dziennie aby nie przytyć? I eh... jak go zjeść - polać tuńczyka albo twaróg.. jakiś inny sposób? Pewnie przemogłabym się psychologicznie do polewania czegoś olejem... tylko jakbym wiedziała jaki olej jest zdrowy i pomaga schudnąć. Ja nie UNKNOWN, ale mogę podpowiedzieć... Awokado Jaja Oliwa z [...]
[...] bo wygląda na wartość ok 90cm, ale to nieistotne. Możesz smażyć na oliwie. Szczególnie produkty, które nie wymagają dłuższego smażenia. Np jaja, mięso w kostkę, rybę, podsmażenie ziemniaków, warzywa, itp. Jednak najlepsze będą masło klarowane, smalec i olej kokosowy. http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
7.2 dzis znow trening B, fajnie sie progresuje poki co :)) od dzis do smazenia smalec gesi :-O teraz regeneracja tv i w cos moze sie zagra z dziewczyna :)) Suplemetacja: Rano activlab artheo free 1cps Jablczan kreatyny witamin complex activlab 1000mg tauryny Na noc 5g bcaa activlab artheo free 1cps Essensival 2cps tested cynk 25mg fa digu~ [...]
Jest lepiej, na pewno. Jednak strasznie duzo tej oliwy. Smazysz na niej czy leci jako dodatek na zywca? Jesli do smazenia to zamien na smalec/kokos/klarowane/rzepak. Rowniez obnizylbym ilosc tluszczu do smazenia, bo 15 czy 20g nie jest Ci potrzebne do usmazenia kawalka miesa a roznice w facie dobilbym tlustym miesem, zoltkami jaj, awokado, [...]
Lepiej inny olej do smażenia, taki, który nie utlenia się tak łatwo i nie pali. Do smażenia kokosowy lub wszelkie zwierzęce tłuszcze typu smalec, masło klarowane. Na zimno oleje roślinne (wyjątki olej kokosowy i palmowy).
[...] jest pożądanym składnikiem zdrowej diety. 4. O oleju słonecznikowym już wspomniała sss. Jeśli chodzi o tłuszcze do smażenia, to sięgnij po olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Wymienię :) 5. Gotowe pieczywo to zawsze ryzyko spulchniaczy, polepszaczy, cukru, karmelu i innych świństw. Spróbuj upiec sama lub wybierz inne, bardziej wartościowe [...]