Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]
Tłuszczowa Dieta zaleca spożywanie dużych ilości tłuszczu przy minimalnej ilości węglowodanów i białek. Według autora diety powodem tycia jest mieszanie tłuszczów z węglowodanami i białkami. Dlatego w przypadku ograniczenia spożycia tych produktów następuje zmiejszenie ilości tkanki tłuszczowej. Dieta opracowana specjalnie dla gwiazd [...]
Płeć : m. Wiek : 26 lat Waga : 89 kg. Wzrost : 182 cm. Obwód klatki : (brak pomiarów) Obwód ramienia : (brak pomiarów) Obwód talii : (brak pomiarów) Obwód uda : (brak pomiarów) Obwód łydki : (brak pomiarów) Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej :ok.22% Aktywność w ciągu dnia : praca Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu fbw, [...]
witam. no wiec tak. prosze was o ocenienie mojej diety! cel rzeźba bez utraty mięśni. chodze na siłownie 3 X w tygodniu i coddzienie bede robił aeroby. do dietki bede stosował suplementacje: olimp HMB + olimp BCAA + l-glutamina hi-tec + olim Thermo Speed oto dane: 1.WIEK: 20 2.WAGA: 85 3.WZROST: 170 4.WYMIARY: BICEPS: 42,5 KLATA:121 TALIA: 90 [...]
Dieta Redukcyjna (dla ludzi otyłych) Dieta redukcyjna jest przeznaczona dla ludzi otyłych i z nadwagą. Celem tej diety jest zmniejszenie wagi ciała. Produkty dozwolone w diecie: Pieczywo jasne, czerstwe, sucharek, herbatnik Drobne kasze: manna, krakowska, jęczmienna, łamana, ryż 2 % mleko słodkie i zsiadłe, mleko w proszku odtłuszczone, ser [...]
PODSTAWY UKŁADANIA DIETY Jak powinno się układać dietę? Co powinniśmy brać pod uwagę? Jak dobierać produkty? Na te pytania postaram się odpowiedzieć w tym krótkim instruktażu. Pominę tu całkowicie obliczanie zapotrzebowania i liczenie kalorii w posiłkach, bo nie zawsze trzeba to robić. Wystarczy dobrze jeść. Temat został potraktowany ogólnie, nie [...]
Ryby - po które warto sięgać? Do tego, że ryby są wartościowe nikogo chyba nie trzeba przekonywać. Pytanie jakie ryby należy wybierać, by wpływały dobrze na nasz organizm i nasze zdrowie. Z racji tego, że wiele się teraz mówi o skażonych rybach, karmionych paszami, antybiotykami postanowiłam napisać kilka słów o tym, które ryby powinny znaleźć [...]
Artykuł ten przeznaczony jest raczej dla osób które dopiero niedawno zainteresowały się odżywianiem i mają na jego temat niewielkie pojęcie Choć niewykluczone, że i Ty znajdziesz tu cos dla siebie;) W odpowiedziach do niektórych pytań pojawią się linki do dość obszernych artykułów. Proszę nie zniechęcać się ich długością, gdyż niestety nie [...]
Witamina A (Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol): Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931, a od 1947 witaminę A wytwarza się syntetycznie. Witamina A i jej różne chemiczne formy (aldehydowe, estrowe, kwasowe) występuje tylko w produktach zwierzęcych [...]
Jako że czuję, że na topie będzie teraz podział diety w zależności od grupy krwi (też oglądałem Makłowicza ) - poszukałem trochę i wklejam co znalazłem ******* Dieta dla grupy krwi A Grupa A rozkwita na dietach wegetariańskich - jest to spadek po przodkach-rolnikach prowadzacych spokojny, osiadły tryb życia. Nasze cywilizowane diety w [...]
napisałem ten post choć wiem że jest ich tu pare ale żaden(przynajmniej ja nieznalazłem)nie jest tak dokładnie opisany jak ten WITAMINY A I B1 WITAMINA A Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931 a od 1947 witaminę A [...]
Czesc, co sadzicie o spozywaniu sledzia w oleju jako jednego z posilkow w diecie? Czy nie jest to w zaden sposob niezdrowe ani nic? Chodzi mi o takie płaty zalane olejem np z lisnera. W 100g mamy 15g tluszczu i 18 białka zgodnie z etykieta, czy moze to stanowic element lub urozmaicenie diety?