[...] ćwiczyć ale wszystko z umiarem". 6. Jem 5-6 razy dziennie normalne posiłki starając się mieć dużo białka i węglowodanów (białko to ryby, pierś kurczaka, schab, jajka, sery, mleko a węglowodany to białe pieczywo, ziemniaki, ryż). Jem też codziennie jakieś różne sórówki do obiadu i każdego dnia jakieś owoce. Od 3 tygodni stosuję gainera [...]
[...] na choroby autoimmunologiczne, nietolerancję laktozy, czy alergię z tym związane. Produkty nabiałowe warte uwagi, to np.: - twarogi, - serki wiejskie, - mozzarella, - sery dojrzewające, - mleczne napoje fermentowane. Skyr jest rodzaje jogurtu o stałej konsystencji określane jako tradycyjny wybór islandzki. Tradycyjnie wyrabia się go z [...]
[...] ale tego tluszczu mają 10 %, a to troche dużo :-/ Powinni wymyslec jakies naprawde tanie,dobre jakosciowo i smakowo źródło białka, a nie kurczaczki po 15 zł/kg albo sery po 12 zł ;( I nie piszczcie mi o tunczykach rozdrobionych za złotówke z tesco bo człowiek nie świnia i ma swoje granice w jedzeniu tego gówna. Ja po jedzeniu tego shitu [...]
[...] o podanie rodzaju nabiału i przyporządzeniu dziennej porcji (kg, gramy?) I czy wogóle jest sens stosować diete wysokobiałkową, gdzie dużo jest aminokwasów w białkach jajka, sery białe tak dobrze mówie? w nich jest białko i aminokwasy?? Wtedy podobno w organiźmie zachodzą dwie przemiany, pierwsza-powoduje że organizm czuje sie głodzony, a [...]
[...] węglowodanów, co zmniejszy wahania cukru we krwi w ciągu doby. Białko Unikaj: wieprzowiny, tłustego drobiu (gęsi, kaczki). Spożywając produkty białkowe (np. mleko, wędliny, sery) pamiętaj, aby zawierały jak najmniej tłuszczu. Dobrym źródłem białka pochodzenia zwierzęcego dla Ciebie są np. ryby morskie, drób chudy bez skóry, cielęcina, chude [...]
[...] bataty, ziemniaki, banany, biała fasola, kasza gryczana, natka pietruszki, czy pomidory. - sód dostarczymy z: pieczywo, wybierajmy np. chleby żytnie na zakwasie, żółte sery, czy piersi z kurczaka. Skurcze łydek powodować może również nadmiar wypijanej kawy, problemy ze senem, odwodnienie, czy przetrenowanie. Warto nadmienić, iż skurcze [...]
[...] myslnik tez nie wiele daje. ciezko skomentowac 8, pasteryzowane nadal ma lekko alkalizujace. uht szczerze nie pamietam 9, nie czytalem o tym konkretnie, problem kogos kto sery robi, nie tego kto pij mleko. 10, do tego punktu w kontekscie dyskusji nei warto sie odnosic 11, nie w takim czasie procesu i temperaturze. wporzadku, nie zarzucam ci [...]
nie wiem czy faktycznie jest w nim tak z tym wapniem. Popatrz dokładnie w tabelach może na nutritiondata bedzie. Wapń wal raczej z innych źródeł sery nie są ich jakimś niesamowitym źródłem. Jako urozmaicenie diety oczywiście moze być.
no ja puki nie pakowalem i nie zaczolem brac i faszerowac sie tymi produktami typu sery twarogi,tunczyi itp to tradziku nie bylo ale teraz jak popatrze na plecy to strach widze w moich oczach...ahahahah...nie mi sie wydaje ze dermatolog owszem pomoze ale to i tak minie z wiekiem...mam nadzieje
[...] ze jak zjedza jedna odzywke to Bog jeden wie co sie stanie. Sprobuj: -trzymac sie diety co najmniej 3-4 miesiace,4-5 posilkow nie kanapkowych ;](kasze,mieso,makarony,ryz,sery etc.) -jesli masz problem z bialkiem (ja mam-nie jem miesa od 7 lat),zakup odzywke wysokobialkowa,z weglowodanami raczej nie ma problemow. -do zestawu dorzuc kreatyne [...]
[...] zaczęcam skorzystanie z poniższego schematu: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] i dalej gips - zacząłem wtedy jakieś ćwiczenia zdrową ręką i tą w gipsie tak na sucho, bez obciążeń. Zero alkoholu. Nie palę - więc nie było problemu. Dieta - dużo nabiału, sery białe/żółte, kefiry, maślanki. Dużo ryb z ościami. Tabletki z wapniem, magnezem i wit. D raz dziennie. Po 5 tyg. zrobiłem RTG, okazało się, że się zrasta - tak [...]
[...] do działania adrenaliny i noradrenaliny, aktywowanych właśnie przez johimbinę. Co więcej, z diety należy wykluczyć produkty zawierające tyraminę takie jak m.in. sery (szczególnie pleśniowe), wino, niektóre czekolady, czerwone mięso oraz niektóre leki. Jakie dawki johimbiny należy przyjmować? Z badań wynika, iż dawka oscylująca w [...]
[...] i pomaga w spalaniu tkanki, nawet ten tłusty. A wg Ciebie? Czy oprócz białego sera i naturalnego jogurtu, warto włączyć do diety takie składniki jak tłuste mleko, żółte sery i tłusta śmietana, w celu jej urozmaicenia, czy lepiej sobie darować? Jakbyś mógł mi na te dwa pytania odpowiedzieć i UZASADNIĆ, byłbym niezmiernie wdzięczny. :) ryby [...]
[...] pieczywem - też bedzie ok. Tłuszcze nasycone - ta sama zasada. Tłuszcze trans - te nie podlegają dyskusji - do wywalenia - tym samym frytki kupne OUT! Nabiał - dobre twarde sery, jogurty (nie owocowo-dżemowe), dobrej jakości twaróg - jako element diety jak najbardziej - ale nie jako podstawa. Przepraszam pytałeś Dudee - dopiero teraz [...]
[...] płatki owsiane/jaglane razem z owocami(jabłka, banany i myślę nad gruszkami, bo też mi smakują) i orzechami włoskimi, a czasem gorzką czekoladą (2-3 kostki). Może zaproponujesz mi jeszcze jakiś produkt dla osoby z problemie trawiennymi. Mleko odpada tak samo jak płatki owsiane. Owoce tylko w małych ilościach. Twaróg i różne sery jakoś przechodzą.
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]