[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] nadwyżkę kaloryczną ze zdrowych źródeł: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
To poszukam w takim razie, bo za granicą to jest chyba jakaś norma, że jak widzę jakieś posiłki ludzi na redukcji to np. mają sery 60% tłuszczu itd, a u nas nigdy nie widziałem czegoś takiego.
[...] sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Jak widzisz opcji jedzenia masz wiele, jak uzupełnisz białko zależy od Ciebie.
[...] o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Najlepiej by było obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne jakie masz na obecnej wadze. Wylicz tak zwane zero kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html. Wejdź na tą ilość kalorii na 2 tygodnie. A następnie możesz spokojnie dodawać kalorii. Dodawaj po 200-300, w momencie gdy masz zastój.
[...] o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
Też na to zwróciłam uwagę, w temacie nabiał, w poście białko a to nie jest to samo. Nabiał to produkty pochodzenia mlecznego - sery, twaróg, mleko itp. Białko to jeden z podstawowych makroskładników, pełni różne funkcje w organizmie, może być zwierzęce i roślinne. Źródła zwierzęce to przede wszystkim mięso, jaja, nabiał (tak, nabiał jest źródłem [...]
[...] tempo itd. Czy musisz spożywać białko w prochu? Absolutnie nie. Czy odżywiasz się zdrowo? Nie wiem. Podałeś tylko kilka produktów, a to na pewno nie całość diety. Czy sery i jogurty mają wpływ na siłę? Bezpośrednio nie. Dieta ma wpływ na energię do ćwiczeń, regenerację po nich i budowanie mięśni, więc to całość diety będzie miała wpływ. [...]