jak najbardziej da się tanio, ryż, makaron, kasza czy platki owsiane główne źródła węgli, pierś z kurczaka, wątróbka, schab bez kości, twarogi, serki wiejskie źródła białka. Ja osobiście trafiam zawsze na promocje w biedrze która jest jakoś 2 razy w miesiącu z piersią z kurczaka, wtedy od razu wypełniam nią cały zamrażalnik bo biore po 15-20 [...]
[...] To samo można i z rybą zrobić. tak orientacyjnie, moze się komu przyda na 100g surowizny Indyk z pieca - 71g indyk z wolnowara - 77g serca z wolnowara -73g fasola czerwona gotowana - 225g wołowina z wolnowara - 65 g żołądki indycze z wolnowara - 65g schab z wolnowara - 75 g wołowina suszona - 40g soczewica gotowana -260g soczewica prażona - 50g
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
jaja, makaron, ryż, wieprzowina (schab, polędwica, kark), wołowina (udziec, kark, polędwica), drób (pierś indycza, pierś kurczaka), twaróg (to w porach nie okołotreningowych), banany po treningowo, mleko też po treningowo, płatki owsiane, daktyle (nie za dużo i nie wieczorem), pieczywo razowe (ale nei ze sklepu tylko z piekarni ;-) ), oliwa, [...]
wiesz co, ja kroje na plastry schab, nie tłukę tłuczkiem, na to łyżeczka oliwy i rozsmarować na kotletach i to sypiesz tymiankiem i na patelnie. możesz od razu "usmażyć" połówki brzoswkin do tego, ale to prędzej latem... ;-)