[...] korzeniowe większe ilości, bulwy, strączki. Ale np. już sporo brokuła i kalafiora daje kilkadziesiąt kalorii, warto się zastanowić. Pierś masz wymieniać, na tłuste mięsa, na ryby, jajka, strączki. Tutaj mój art o mięsach [...]
[...] i koncepcji Twojego planu. Ujmuj na początek 300kca i 1-2tyg zobacz jak reagujesz na daną kaloryczność, nie ma sensu od razu dowalać - 500. Logiką LC są tłuste mięsa, ryby, olej kokosowy, orzechy etc. Ale też DOBREGO pochodzenia węglowodanów. Carbo nie należy do takich, ja mówię o kaszy, ryżu, ziemniakach, płatka jaglanych [...]
[...] Omegi 3 z tego co wiem? Jeśli nie olej lniany Budwigowy, jeśli nie siemie (planuje ok. 30g mielić na noc), to co oprócz orzechów byś polecał ze zdrowych tłuszczy? Pomijając ryby. zamaist kaszy użyj innego źródła węglio co tak nie peczneije i się nie robi z tego papka. Dlaczego akurat kasza manna? Akurat ona z wszystkich kasz jest jedną z [...]
[...] kupionym przez siebie siemieniu, bo na rynku są odmiany niskolinolenowe, ze znikomą ilością omega3 (a takiego info z reguły producent nie podaje). Pewniejszym źródłem o3 jest już dobry olej rzepakowy lub orzechy włoskie. Najlepsze są ryby i budwigowy lniany. Zepsuty lniany robi się gorzki, więc jeśli wyczujesz zmianę smaku, wyrzucasz.
[...] ze znikomą ilością omega3 (a takiego info z reguły producent nie podaje). Pewniejszym źródłem o3 jest już dobry olej rzepakowy lub orzechy włoskie. Najlepsze są ryby i budwigowy lniany. Zepsuty lniany robi się gorzki, więc jeśli wyczujesz zmianę smaku, wyrzucasz. Dzięki. Tak tak, na pewno musiałbym dobrze poszukać. Poczytam również [...]
[...] kontrowersyjne (o ile w ogóle cokolwiek dają): http://potreningu.pl/articles/4980/suplementacja-omega-3-u-osob-z-ryzykiem-chorob-sercowo-naczyniowych Wyizolowany tłuszcz z ryby nie działa tak samo, jak kawałek tłustej ryby spożyty w całości, gorzej się wchłania... Naturę bardzo trudno skutecznie podrobić :-). Dlatego skoro masz problem z [...]
[...] - nie bądźmy aż takimi pesymistami, że wszystko jest źle przechowywane i zepsute, bo konkurencja jest duża i producentom oraz sprzedawcom zależy na jakości. Równie dobrze ryby czy kapsułki mogą być niewłaściwie lub zbyt długo przechowywane... W domu trzeba go trzymać w lodówce i jeść na zimno - polewanie gorących potraw więc odpada. Za to do [...]
[...] kontrowersyjne (o ile w ogóle cokolwiek dają): http://potreningu.pl/articles/4980/suplementacja-omega-3-u-osob-z-ryzykiem-chorob-sercowo-naczyniowych Wyizolowany tłuszcz z ryby nie działa tak samo, jak kawałek tłustej ryby spożyty w całości, gorzej się wchłania... Naturę bardzo trudno skutecznie podrobić :-). Dlatego skoro masz problem z [...]
[...] kontrowersyjne (o ile w ogóle cokolwiek dają): http://potreningu.pl/articles/4980/suplementacja-omega-3-u-osob-z-ryzykiem-chorob-sercowo-naczyniowych Wyizolowany tłuszcz z ryby nie działa tak samo, jak kawałek tłustej ryby spożyty w całości, gorzej się wchłania... Naturę bardzo trudno skutecznie podrobić :-). Dlatego skoro masz problem z [...]
[...] Na kolację wrzuć ww, szynki do wywalenia, nie bazuj na kurczaku są też tłuste mięsa http://www.sfd.pl/D%C5%82uga_redukcja_M%C4%99%C5%BCczyzno_zbadaj_si%C4%99!-t1125995.html, ryby http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html . Nabiał wybieraj ten półtłusty, albo tłusty. Nie ma sensu brać chudego serka i dodawać [...]
[...] co kto lubi, ja np. uwielbiam świeże sardynki, tez nie sa jakośc szczególnie drogie. Flądry tez sie łatwo je, dorady, kergulena, kurek czerwony. Wow, co to za kosmiczne ryby :) Wygooglam for sure. Thx. A tak btw. zmiksowałem sobie właśnie kuskusa z białkiem po treningu, jako że zabrakło mi białego ryżu - super się miksuje i wchodzi jak woda [...]
W takim razie źle zrozumiałem. Dietę należy zdecydowanie bardziej urozmaicić. Dodać warzywa, różne mięsa: wołowina, schab, szynka, karkówka, łopatka, różne ryby, kasze, ziemniaki, olej kokosowy, orzechy, itp.
Masło lub smalec ? przecież to wszystko tłuste. Spytam tak na czym najlepiej smażyć Mięso , ryby , jaja ? Wiadomo żeby było zdrowo... zamówiłem juz tego Pam-a wiec napewno wypróbuje . a jak z tym masłem i smalcem ?
Masło lub smalec ? przecież to wszystko tłuste. Spytam tak na czym najlepiej smażyć Mięso , ryby , jaja ? u mnie: - masło klarowane - smalec - olej kokosowy
[...] tego posiłku, aczkolwiek każdy ma indywidualne podejście. Brakuje również kwasów tłuszczowych Omega-3, warto pomyśleć o wprowadzeniu do swojego menu tłuste morskie ryby, orzechy włoskie, olej wysokolinolenowy. Notabene zróżnicuj źródła lipidów, nie bazuj jedynie na oliwie z oliwek. Do poczytania. [...]
[...] i wysokokaloryczne Fast foody to już trudno sobie odmówić. No i alkohol- na imprezie potrafię 6-8 piwek wypić. W tygodniu nie piję. Poza tym nie jem mięsa. Jem nabiał i ryby. Podsumowując; wiem, że robiłam i robię wszystko źle, zdaję sobie z tego sprawę i nie będę oburzać się na żadną konstruktywną krytykę. Chcę inaczej, chcę się ogarnąć i [...]
[...] wyjściem do domu (swoją drogą czy koktajl białkowy mogę zrobić rano w domu np o 06:00 a następnie wypić go ok. 17:00 - w pracy byłby w lodówce, białko mi się nie ulotni czy coś ??) Posiłek nr 5 to kolacja - tu oczywiście zamiennie nabiał półtłusty/ryby Z góry dzięki za konstruktywną krytykę :-) Zmieniony przez - ixou w dniu 2016-11-18 12:54:50
[...] WSZYSTKO WAŻYMY PRZED UGOTOWANIEM. Do mięsa muszą być węglowodany. One dadzą ci energię,pozwolą spalać zbedna tkankę tłuszczową i pomogą wzmocnić ciało. Czyli do mięska lub ryby powinieneś dorzucić do wyboru: -70gr makaronu razowego -70gr ryżu brązowego -70gr ryżu basmati lub kaszy gryczanej lub jaglanej lub pęczak -7-8 kromek pieczywa Wasa lub [...]