[...] raczej nie wpływa źle na mój brzuch, a w okresie kiedy go nie jadłam pojawiły się problemy. Chyba jem też więcej owoców. Przedtem jadłam je bardzo sporadycznie, a teraz codziennie, przynajmniej do owsianki. Nadal jem białko w prawie każdym posiłku, najczęściej są to jaja i ryby. Zmieniony przez - DziewczynaZhantlami w dniu 2016-02-17 22:43:15
Przy twojej wadze białko 108 / węgli 216 / tłuszczy 54. To jest poziom 0. Nie musisz jeść codziennie piersi. Ryby są, udka, karkówki, wołowiny, wieprzowiny. Nie musisz kupić białka, damy radę bez odżywki ;).
[...] makro: B: 230g=920kcal W:30g=120kcal T:170g=1500kcal Nie robię ładowań póki wyraźnie nie zejdzie. Będę się teraz pilnował i nie kupował gotowego żarcia. Będzie mięcho, ryby, orzechy. Mięcho ze względu na zapotrzebowanie na tłuszcze trochę tłustsze, ale znajdzie się też chude zrobione na smalcu. Wpadać będzie też kawa bulletproof żeby podbić [...]
ryby akurat ze względu na koszty to jem 1x max 2x w tygodniu i z tego co pamiętam to taka ilość ryb jest właśnie chyba wskazana ze względu na to że ryby obecnie są teraz często czymś skażone. tak więc w pozostałe dni tygodnia gdy nie jem ryb lepiej stosować tran czy olej lniany?
Od jakiegoś czasu siedzę na redukcji, aktualna waga 75kg, dążę do 68kg. Jestem endo, więc w mojej diecie staram się ograniczać węgle na koszt białka. Tutaj podaje przykładowy jadłospis który wykorzystałem w poniedziałek: Moje pytanie brzmi, czy na takiej diecie mogę siedzieć spokojnie, czy jednak popełniam jakieś istotne błędy? I pytanie co do [...]
Masło roślinne wywal, zamień na jakiś olej kokosowy / masło klarowane, wrzucaj tłuste ryby mięsa też, nie bój się węgli na noc. Pobądź na razie na takiej kaloryce, zobaczysz co się będzie działo. Białko wrzuciłabym około 150-160g, 1g węgli na kg masy ciała, reszta węgle. Zmień ro ręcznie, bo możesz w dzienniku. Pytanie ile masz lat? Bo jakoś mi [...]
[...] Oprócz mięsa, jaj, ryżu, płatków owsianych, brokułów i masła orzechowego, zgodnie z obowiązującymi trendami w dietetyce, w menu kulturystycznym znalazło się też miejsce dla ryby tyle, że najczęściej ma ona postać konserwowego tuńczyka. Warto się zastanowić czy takie rozwiązanie faktycznie uzupełnia menu w cenne składniki odżywcze, czy też może [...]
gdzie widziałeś że aż tyle zawiera omega-3 wg tabel USDA 0,5 g- 1,5 g max Dokładnie surowa ryba ( niehodowlana ) zawsze będzie zawierała więcej EPA i DHA niż wędzona Jeśli masz dietę urozmaiconą, to wędzone ryby jak najbardziej
[...] aby ta ryba miałą tyle tej omegi ^^ Fish, mackerel, salted: Total Omega-3 5134mg Total Omega-6 369mg Solona w tym przypadku ma aż 5g. Jeśli brac pod uwagę obróbkę tej ryby w przypadku solonej + potem robionej w temperaturze 30stopni. Całkiem prawdopodobne, że mogłaby tyle mieć tej omegi. Z kolei zaraz mamy: Fish, mackerel, Atlantic, raw [...]
Z tabeli wynika, że ryba solona jest o wiele bardziej tłusta. Z kolei ta ryba pochodzi z atlantynku ( biedronkowa), a te ryby mają o wiele mniej tłuszczu. Wychodzi na to, że ta solona ma aż 25g fatu, atlantycka około 12g fatu, z kolei hiszpańska ma około tylko 6g. Ryby biedronkowe około 20g na 100g. Być może konkretne miejsce połowu ma na to [...]
Myślę, że znajoma powinna jak najszybciej zapomnieć o wegańskich fanaberiach o ile chce poprawić swoje zdrowie. Mięsa, ryby, jaja to podstawa zdrowej diety a warzywa dodatek.