[...] jaj, produktów strączkowych) ze skrobią (pieczywem, ziemniakami, kaszami, makaronem). Prawidłowo skomponowany posiłek powinien zawierać surowe warzywa, a oprócz nich razowy chleb lub kasze (gryczna, jaglana, jęczmienna, pełny ryż) lub ziemniaki - obowiązkowo "w mundurkach". Jeśli zaś mięso - to gotowane, ewentualnie duszone. [...]
[...] Poza tym błonnik zwiększa objętość pokarmów, znosi uczucie głodu, wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Najbogatsze w błonnik są produkty zbożowe, czyli chleb razowy, gruboziarniste kasze, płatki zbożowe i otręby. Błonnik znajdziemy także w roślinach strączkowych, warzywach liściastych, ziemniakach i owocach. Ad.5 Przetapianie [...]
[...] przekraczać ten kąt 90stopni dziś aeroby wieczorem planuję, a dietka oto taka: 150g owsiane 30g orzechy 400g grejfut 300ml mleko 2 jajka 350g pierś z kurczaka 100g makaron razowy 20g oliwa 250g twaróg 0% B 2,3 T 1,0 W 2,9 2360KCAL PS. od kiedy zwiększyłam zapotrzebowanie,zauważyłam (choć nie wiem czy coś takiego jest związane z [...]
[...] uczącego się studenta, próbowałem podejmować próby nauki do egzaminu, ale nie do końca mi to wychodziło. Jedyna rzecz, jaka mi dzisiaj (możliwe że) wyszła, to chlebek żytni razowy- od 5 dni hodowałem zakwas, dzisiaj z rana zrobiłem zaczyn, wieczorem do piekarnika na 45 minut, już się schłodził i czeka na jutrzejsze śniadanie- specjalnie dla [...]