Teoretycznie są. Nie wiem gdzie - poszukaj sobie w googlu :D Z tego co mi się wydaje, to tylko narożnik zawodnika może wleźć, ale nawet to jeśli taki faktycznie jest przepis, nie jest przestrzegane :-D
kessik, z tej strony właśnie robiłam te: http://www.mojewypieki.com/przepis/bulki-razowe ale nie wyszły jakies ekstra. Niedługo zrobię bułki z ciasta na paszteciki z kapustą i grzybami, które wrzuciłam w świątecznym konkursie. Może będą lepsze.
Piekłam z mąki pszennej 1850 bułki drożdżowe ale nie wyrosły tak ładnie jak ze zwykłej mąki. Masz jakiś sprawdzony przepis? Jak masz opakowanie sprawdź zawartośc białka w tej mące. Najlepsze do pieczywa są te o zawartości białka powyżej 12 %. Chlebowe typ 720 mają go ok. 14 %. Razowe rzadko mają aż tyle, a żytnia 1850 to nawet ok 6%. Dużo zależy [...]
Piekłam z mąki pszennej 1850 bułki drożdżowe ale nie wyrosły tak ładnie jak ze zwykłej mąki. Masz jakiś sprawdzony przepis? Jak masz opakowanie sprawdź zawartośc białka w tej mące. Najlepsze do pieczywa są te o zawartości białka powyżej 12 %. Chlebowe typ 720 mają go ok. 14 %. Razowe rzadko mają aż tyle, a żytnia 1850 to nawet ok 6%. Dużo zależy [...]