[...] itp.(popijamy : wodą, sokiem, glukozą , carbo, nigdy nie mlekiem!) Uzasadnienie : 4 drogi wchłaniania aminokwasów : zasadowe, kwasowe, obojętne, czwarta dla glicyny, proliny, hydroksyproliny. Jedynie w przypadku białek i pełnego zestawu aminokwasów dojdzie do kolizji we wchłanianiu. We wszystkich wymienionych przypadkach (glutamina, hmb, [...]
Carnivor cienkie białko jak dla mnie - zhydrolizowana kopyta i robi wołowe - wystarczy looknąć na aminogram - świadczy o tym bardzo wysoki poziom proliny i glicyny(te aminokwasy są głównym składnikiem mączki kostnej do wyrobu żelatyny).
[...] kolagenu, lub mik bialek kolagenowych, wystarczy spojrzec na sklad takiego produktu ilosc aminokwasow ograniczajacych jest w balku kolagenowym zbyt duza... po ilosci glicyny proliny i hydroksyproliny widac ze to wlasnie bialko kolagenowe jest baza w carnivol... poza tym mieso wolowe moze sluzyc jako suplelnt ale raczej w postaci suzonych paskow [...]
[...] w kupowaniu wołowego. Pod względem jakości będzie ono sporo gorsze, z uwagi na to, że pozyskiwane jest z odpadów odzwierzęcych jak chrząstki, ścięgna, itp. wysoka zawartość proliny, hydroksyproliny i glicyny może również być powodem powstania problemów trawiennych u części osób. Dla osób, które nie mogą spożywać białka serwatkowego ewentualnie [...]
mentos zacytuję Ci fragment artykułu marka.c bo tłumaczyć mi się nie chcę Uzasadnienie : 4 drogi wchłaniania aminokwasów : zasadowe, kwasowe, obojętne, czwarta dla glicyny, proliny, hydroksyproliny. Jedynie w przypadku białek i pełnego zestawu aminokwasów dojdzie do kolizji we wchłanianiu. We wszystkich wymienionych przypadkach (glutamina, hmb, [...]
[...] od celiakii człowieka (czyli 99% populacji) mają bardzo pozytywny wpływ na rozwój masy mięśniowej. Białka glutenu zawierają w swoim składzie około 40% glutaminy i 15% proliny. Glutamina wprawdzie nie jest tzw. aminokwasem egzogennym i jest wobec tego syntetyzowana w organizmie, jednakże jej rola jest bardzo ważna. W pewnym sensie [...]
Nie polecam białek wołowych - to odpady z rzeźni(albumina osocza czyli krew po uboju zwierzęcym, rogi, kości, kopyta) o czym świadczy aminogram(b. duża zawartość glicyny i proliny). Z tanich białek i dobrych to masz np. : 1. http://www.sfd.pl/sklep/SFD_SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html 2. [...]
1. Zgadza sie. Nie ma substancji slodzacych. 2. Zdecydowanie nie. Bialka wolowe to tak naprawde sciagna, kopyta, rogi, wystarczy zerknac na sklad i ilosc glicyny, proliny czy tez hydroksyproliny i porownac ilosci z wpi;)
odzywka z białek wołowych jest tylko w nazwie slaby aminogram białka duża zawartość glicyny, proliny i hydroksyproliny czyli kopyta, ścięgna rogi :) jak masz problemy z laktozą to szukaj izolatów które mają go jak najmniej w składzie
[...] przez przepone szczurów. Aminokwas ten pobudza również wychwyt glukozy przez komórki w sposób podobny do insuliny. Insulina i tauryna podobnie zwiększają wychwyt aminokwasu proliny przez przeponę szczurów. Podobieństwo tauryny do insuliny sprawia, że za tym aminokwasem kryją się ekscytujące możliwości. Wiemy, że insulina jest białkiem o [...]
tak, zle;) przewaznie zwykle wpc maja po okolo 1g... tak samo sporo proliny, co moze swiadczyc o dosypce kolagenowej... no, ale jak juz masz te bialo to wcinaj;-) krzywdy Ci nie zrobi tym bardziej, ze mas ztylko 1kg, osobiscie bym wiecej w to nie inwestowal. wybral jakies podstawowe, polskie wpc bez dodatkow
tak.porownaj go z profilem amino dobergo wpc lub wpi , zwroc uwaga jak w tym niby wolowym jest duzo glizyny proliny hydroxyproliny a malo leucyny waliny izoleucyny kwasu glutaminowego czy asparaginowego i bedziesz wiedzial jai profil maja bialka kolagenowe i im podonbne mc
Odpuść sobie "białka" wołowe dokladnie, zerknij na ilosc glicyny, proliny czy hydroksyproliny w porownaniu do wpc, i sprawdz czym sa owe aminy, a dowiesz sie, ze kolo wolowiny to nie lezalo nawet
bialko kolagenowe zbudowane z proliny i seryny i lizyny oraz przyspieszacz reakcji syntezy czyli witaminka C ..... witaminiki C nie stosuje sie u ludzi ze sklonnoscia do kamicy i niewydolnoscia nerek
[...] aminokwasowy powinien byc wtedy bardzo podobny. chyba, ze producent dosypuje cos ekstra, wtedy pewna rozbieznosc w ilosci aminokwasow moze na to wskazywac jak chocby wiecej proliny, glicyny, hydroksyproliny itd. a to, ze bialko nie ma wyszczegolnionych amin, nie oznacza, ze ich w skladzie nie ma;) sa, ale w formie bialek, nie w formie wolnej
[...] itp.(popijamy : wodą, sokiem, glukozą , carbo, nigdy nie mlekiem!) Uzasadnienie : 4 drogi wchłaniania aminokwasów : zasadowe, kwasowe, obojętne, czwarta dla glicyny, proliny, hydroksyproliny. Jedynie w przypadku białek i pełnego zestawu aminokwasów dojdzie do kolizji we wchłanianiu. We wszystkich wymienionych przypadkach (glutamina, hmb, [...]
[...] przez przepone szczurów. Aminokwas ten pobudza również wychwyt glukozy przez komórki w sposób podobny do insuliny. Insulina i tauryna podobnie zwiększają wychwyt aminokwasu proliny przez przeponę szczurów. Podobieństwo tauryny do insuliny sprawia, że za tym aminokwasem kryją się niesamowite możliwości. Wiemy, że insulina jest białkiem o [...]
[...] niekoniecznie pokrywają się z tym jakie są zalecane ilości w badaniach naukowych. Np. taka beta alanina jeżeli dobrze pamiętam nie może być w dawce większej niż 1600 miligramów, co jest dość niewiele. Jedyne co mógłbyś zaobserwować stosując duże ilości kolagenu to wzdęcia i gazy w wyniku dostarczenia sporej ilości proliny, czy hydroksyproliny.