obliques zaledwie przed chwilą ;-) Ale fakt, zdarza mi się mierzyć czas kilogramami. Niedawno dość długo nie widziany kolega zapytał kiedy się ostatnio widzieliśmy, to mu powiedziałam, że chyba z 8 kg temu %-) czarny kot nie wydaje mi się, bo na stronie jest tylko cytryna: tran 50 +.
Sztuczne słodziki kontra cukier Sacharyna jest blisko 700 razy słodsza od cukru, ale pozostawia w ustach posmak. Nie ulega metabolizmowi w organizmie. Średnio ludzie spożywają 50 mg sacharyny dziennie... Obecnie coraz większą popularnością cieszą się słodziki - substancje nadające spożywanym płynom słodki smak, ale zawierające bardzo mało kalorii. [...]
[...] są: - makarony z pełnoziarnistej mąki pszennej, - chleb pszenny pełnoziarnisty, - owoce, - warzywa, - rośliny strączkowe, - nasiona, - orzechy, - niskotłuszczowe produkty mleczne Węglowodany to podstawowe źródło energii dla organizmu. Energia jest potrzebna w ogromnych ilościach nie tylko podczas treningu ale także do naprawy i budowy [...]
Żywienie szarych komórek Jeśli chcesz odzyskać energię życiową przestrzegaj następujących zasad żywieniowych: jedz produkty węglowodanowe, które są powoli wykorzystywane przez organizm, a więc dostarczają energii na wiele godzin; postaraj się zapewnić organizmowi optymalną ilość wszystkich niezbędnych witamin i składników mineralnych; ogranicz [...]
[...] komórek rakowych. Wiadomo też, że dieta kobiet mieszkających w Azji, które znacznie rzadziej chorują na raka sutka niż kobiety w krajach zachodnich, jest o wiele bogatsza w produkty zawierające duże ilości kwasów tłuszczowych OMEGA-3. W gruczole piersiowym Amerykanek, które zazwyczaj spożywają duże ilości wielonienasyconych olejów jadalnych, [...]
[...] posiłki powinny mieć dużą wartość odżywczą, lecz małą energetyczną (dużo żywności pochodzenia roślinnego o małym stopniu przetworzenia - świeże, surowe owoce, warzywa, produkty z pełnego ziarna itp. lepsze jest pożywienie w postaci stałej, a nie płynnej, np. lepiej zjeść marchew niż wypić sok z marchwi maksymalnie ograniczyć stosowanie [...]
[...] temu zwiększa uczucie sytości i pobudza perystaltykę jelit, wspomagając tym samym odchudzanie. Najwięcej błonnika zawierają owoce (np. jabłka, owoce cytrusowe, suszone morele i figi), warzywa strączkowe, kasze, płatki owsiane, orzechy, nasiona lnu, pieczywo pełnoziarniste. Ważne jest, by produkty bogate w błonnik znalazły się w każdym posiłku
[...] odpornościowego jest wzbogacenie diety w dostępne także późną jesienią i zimą składniki, które skutecznie wspomagają organizm w walce z przeziębieniem i grypą. Są to produkty bogate w przeciwutleniacze i witaminy (zwłaszcza A, E i C), przede wszystkim warzywa i owoce. Warto jadać surówki na bazie marchwi i kiszonej kapusty (wit. A i C) z [...]
[...] warzywa (zwłaszcza strączkowe, jak groch, soczewica i fasola). Zamiast słodyczy jadajmy owoce (zimą także suszone), pijajmy soki owocowe bez cukru, najlepiej przecierowe. Te produkty również obfitują w węglowodany, ale takie, które podczas trawienia wchłaniają się powoli, tzn. oddają stopniowo do krwi niewielkie porcje glukozy. Zostają one [...]
[...] produkcji cholesterolu przez organizm. Przyczyną tego stanu są tłuszcze bogate w nasycone kwasy tłuszczowe, które odpowiedzialne są m.in. za produkcję złego cholesterolu, produkty bogate w białko zwierzęce często są nośnikami różnych składników mineralnych np. a wapnia w mleku, żelaza i cynku w czerwonym mięsie, nasiona roślin strączkowych są [...]
[...] związku w produkujących go neuronach oraz spowodowała zablokowanie jego aktywności w ciele tłuszczowym w odwłoku (gdzie gromadzone są substancje odżywcze a także zbędne produkty przemiany materii). Dzięki temu muszki żyły 50 dni, czyli o 18 dni dłużej niż muszki niezmienione. Jak podsumowują autorzy, okazuje się, że wystarczy obniżyć poziom [...]
[...] na alarm, a ich przesłanie brzmi: TRZYMAJMY SIĘ Z DALEKA OD TŁUSZCZÓW SZTUCZNIE UTWARDZANYCH! Do tej grupy tłuszczów spożywczych należą przede wszystkim margaryny oraz takie produkty jak: majonezy spożywcze (nie wszystkie, trzeba sprawdzać etykiety produktów!), sosy sałatkowe, popularnie zwane dressingami. Istotą całego zła są transizomery [...]
[...] nie dojdzie do niedoborów i nadmiarów poszczególnych składników w naszym organizmie" - powiedziała. ZA MAŁO MLEKA, ZA DUŻO CUKRU "Podstawą pożywienia powinny być produkty zbożowe - kasza, płatki zbożowe, pieczywo" - wyjaśniła badaczka. "Codziennie powinniśmy spożywać też dużo warzyw i owoców - od 0,5 do kilograma. Powinny [...]
[...] nich dojść, zwłaszcza w pierwszych tygodniach ciąży, gdy kobiety rzadko są jej świadome. Aby tego uniknąć, w wielu krajach, jak np. USA, legalnie wzbogaca się w kwas foliowy produkty zbożowe i mączne. GENETYCZNY SELEKCJONER? Jednak zdaniem naukowców Marka Lucocka z Uniwersytetu Newcastle w Ourimbah (Australia) i Zoe Yates z Uniwersytetu w Leeds [...]
[...] ilości cennego izomeru CLA w mleku są stosunkowo małe w porównaniu z innymi kwasami tłuszczowymi, to i tak może on dawać przeciwzapalny efekt u osób, które spożywają produkty mleczne co dzień" - uważa prowadzący badania prof. Mark Cook. W przyszłości badacz planuje sprawdzić, czy zmieniając dietę krów, można by podnieść zawartość [...]
[...] cierpi 171 mln osób na całym świecie. Naukowcy i lekarze ciągle poszukują nowych metod przeciwdziałania chorobie lub jej leczenia. Specjalnym zainteresowaniem cieszą się tu produkty pochodzenia naturalnego, np. składniki codziennej diety, które mogłyby posłużyć do opracowania nowych, tanich leków na cukrzycę. Naukowcy prowadzący badania na [...]
mnie po słodkim tez nic nie boli a jakie produkty za bardziej fermentowane, wiesz moze tach chronologicznie od najmniej do najbardziej.. bo rozumie ze te najbardziej powinnym byc najlepiej przyswajalne..
[...] jej utracie. SUplementacja, o której nie wypada w tym dziale pisać ;-) Więc, jeśli chcesz się bez niej obejść (a spokojnie można w kategorii bikini novice na poziomie krajowym), to musisz przede wszystkim podnieść kaloryczność sporo (!!!) i zacząć wybierać produkty o wysokiej wartości odżywczej i docisnąć, oj docisnąc z treningiem siłowym.
[...] to będzie tłuszczy raz 40 czy 110. Co do jakości produktów to uważam że jem dosyć czysto bo największym "syfem" u mnie są aktualnie pierogi i płatki, bo reszta to normalne produkty jak: mięsa, ziemniaki, skrobia, warzywa, owoce itd. Więc może i jem sporo ale uważam że z głową... ;-) Zresztą ja zawsze wybiorę 100g ryzu niż 6 kostek czekolady :-) [...]