[...] i zrzucania odbytych treningów z pełnymi informacjami o czasach i tętnie na każdym z kilometrów. Najwyższe modele zegarków można sparować z telefonem komórkowym. Z kolei modele najprostsze podają jedynie tętno aktualne i czas trwania treningu. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4779/jak-wybrac--zegarek-sportowy
[...] praktyczne zastosowanie tego produktu w kuchni. Pod pojęciem masła orzechowego mam na myśli nie tylko najbardziej popularne produkty z orzechów arachidowych, ale także masła migdałowe, z nerkowców czy z orzechów laskowych lub pistacji. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4783/maslo-orzechowe-w-diecie-fit---
[...] powiązane z wysiłkiem fizycznym i transportem glukozy do wnętrza komórek. Mięśnie odpowiadają za 80% wychwytu krążącej we krwi glukozy . Istnieją dwa główne szlaki odpowiedzialne za transport glukozy do wnętrza komórek: Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4781/trening-a-transport-glukozy-oraz-insulinoopornosc--cz--ii
[...] z bobu dodawano do wypieku chleba. Bób był wartościowym pokarmem, umożliwiającym ludziom długie przetrwanie w obleganych twierdzach. Bób uprawiany był w basenie Morza Śródziemnego prawdopodobnie już w okresie neolitu. Uważany był wówczas za „pokarm umarłych”. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4787/czy-bob-jest-zdrowy
[...] lub też zupełnie są ich pozbawione, a mimo to – działają. Warto się zastanowić jaki jest mechanizm ich działania oraz – jakie dokładnie efekty niesie za sobą ich stosowanie, a także które składniki za nie odpowiadają. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4793/przedtreningowka-bez-stymulantow--czy-to-dobry-pomysl
[...] przypisuje się właśnie BCAA. Jeżeli sądzisz, że jakikolwiek amatorski lub wyczynowy kulturysta czerpie wspomniane korzyści tylko z BCAA, to równie dobrze możesz przypisywać cudowne właściwości spożywanej przez nich wodzie mineralnej, kawie czy herbacie. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4795/bcaa-aminokwasy-fakty-mity
[...] dziennie do końca eksperymentu. Wszyscy mężczyźni trenowali siłowo oraz dostarczali co najmniej 1,2 g białka na kg masy ciała. Sprawdzono jak suplementacja wpływa na funkcję nerek (przesączanie kłębuszkowe; 51Cr-EDTA) Wyniki? Przesączanie kłębuszkowe: Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4797/kreatyna-bez-sciemy-cz--ii
[...] jest składowana kreatyna? W organizmie 70 kg mężczyzny jest przechowywanych ok. 120 g kreatyny, w tym 95% w mięśniach szkieletowych. Może ulec zwiększeniu do ok. 160 g, np. wskutek podawania suplementu diety – np. monohydratu czy też jabłczanu kreatyny. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4746/kreatyna--bez-sciemy-cz--i
[...] Południowo-Wschodniej i cieszy się dużym uznaniem jako surowiec leczniczy i wzmacniający organizm. W tradycyjnej medycynie ludowej forskolina używana była i jest nadal do leczenia przypadłości związanych z: Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4799/coleus-forskohlii--wplyw-na-kompozycje-sylwetki-i-poziom-testosteronu
[...] i które nie tylko nie zaspokajają uczucia głodu, ale niekiedy wręcz prowokują do dalszej konsumpcji. Osoby, które podjadają pomiędzy posiłkami summa summarum dostarczają zazwyczaj więcej energii z pożywienia niż te, które tego nie robią. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4800/jak-nie-przytyc-na-wakacjach-all-inclusive
[...] warzywa mniej wartościowymi. Aspekt ten powinien być jednak rozpatrywany indywidualnie. Przed jego omówieniem należy przyjrzeć się z bliska temu, co dzieje się z warzywami podczas obróbki termicznej, a dokładnie podczas gotowania. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4802/surowe-czy-gotowane--ktore-warzywa-zdrowsze
[...] warzywa mniej wartościowymi. Aspekt ten powinien być jednak rozpatrywany indywidualnie. Przed jego omówieniem należy przyjrzeć się z bliska temu, co dzieje się z warzywami podczas obróbki termicznej, a dokładnie podczas gotowania. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4802/surowe-czy-gotowane--ktore-warzywa-zdrowsze
[...] zaczynają być problemem nawet dla młodzieży szkolnej, a wśród dorosłych nadmiar tłuszczu jest prawdziwą plagą (z otyłością wiąże się cukrzycę typu II, zespoły metaboliczne, nowotwory, choroby serca i układu krążenia itd.) Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4809/gw501516-pigulka-na-wytrzymalosc-i-spalanie-tluszczu
[...] trenowania. Ten aspekt należy uznać za w pełni pozytywny. Z drugiej strony jednak powinniśmy zdawać sobie sprawę z tego, że zdjęcia, które zamieszczane są na portalach społecznościowych z reguły dalekie są od rzeczywistości. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4812/zdjecia-z-portali-spolecznosciowych-a-rzeczywistosc
[...] na maksymalnych obciążeniach. Z drugiej strony są również i tacy, którzy przed przystąpieniem do treningu właściwego spędzają zbyt dużo czasu wykonując cardio. Obie wersje rozgrzewki nie są prawidłowe. Po co właściwie wykonujemy rozgrzewkę? Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4816/czy-rozgrzewka-jest-konieczna
[...] osobie krzywdy nie zrobi, o tyle litr czy dwa litry takiego wynalazku to już zdecydowanie przesada. Nadmiar kofeiny powoduje rozdrażnienie, problemy ze snem, a niekiedy też doprowadza do utraty ważnych elektrolitów i wzrostu ciśnienia tętniczego. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4815/czego-nie-wolno-pic-na-diecie
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] trwać ten element rozgrzewki jest stosunkowo indywidualne. Od pięciu do dziesięciu minut marszu lub truchtu powinno w zupełności wystarczyć. To jak długiej rozgrzewki ogólnej potrzebujemy zależy również od pory dnia, w której ćwiczymy. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4818/jak-powinna-wygladac-prawidlowa-rozgrzewka
[...] z nadmiernym otłuszczeniem ciała. Mimo tego nie powinniśmy z nich rezygnować. Owoce są świetnym substytutem słodyczy. Ilość i jakość cukrów, jaką dostarczamy wraz z owocami jest niewspółmierna do tej, jaka znajduje się w słodyczach i słodkich napojach. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4820/owoce-na-sniadanie
[...] wypadków, bo zdarzają się też nieuczciwe działania producentów i podmiotów chcących „oszczędzić” na surowcach…). W istocie rzeczy kawę rozpuszczalną otrzymuje się z prawdziwych ziaren prawdziwej kawy, a proces produkcyjny obejmuje: Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4821/kawa-rozpuszczalna---ciekawostki-na-jej-temat
[...] do gustu. Pasta sezamowa charakteryzuje się lekko orzechowym i gorzkim smakiem. Jest również dość zalepiająca. Niektórzy przyrównują jej smak wręcz do kredy. Jednak tahini zmieszane z miodem jest już bardzo smaczne. Przypomina wówczas smakiem chałwę. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4823/tahini--z-czym-to-sie-je