[...] mąki, +-10g drożdży, +-2/3 szklanki wody , niepełna łyżka oliwy, sól, cukier. Ilość ciasta idealna na jedną blachę. Sos: Przecier pomidorowy, zioła wedle uznania. Dodatki na pizze w zależności od tego co mam pod ręką. Grunt, że zawsze znajduję się spora ilość mięsa :-). Piekarnik rozgrzany do 200°C, góra/dół, blacha ułożona mniej więcej w [...]
Z ładną prędkością w Ciebie musiała wjechać, skoro auto do kasacji. I proszę wszystkich kobiet za kierownicą nie obrażać, bo mam prawko 5 lat, a jeszcze (tfu tfu) zero problemów%-) Wacki, wklej swój przepis na pizzę do tematu z przepisami, proszę ślicznie:-)
Z pizzy właśnie wróciłem z bratem i szwagrem ciotecznym i dostaliśmy walentynkową pizzę %-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7075589ef0e941379206e0c976ada514.jpg
Z pizzy właśnie wróciłem z bratem i szwagrem ciotecznym i dostaliśmy walentynkową pizzę %-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7075589ef0e941379206e0c976ada514.jpg Wzięli Was za parę. };-)}:-(
Jeśli chodzi placki (które można wykorzystać na rożnorakie sposoby) to polecam z biedronki z mąki razowej (oczywiście część mąki to też pszenna, ale zdecydowana większość to razowa). Należy szukać w lodówce. Pozdrawiam! P.S ona chyba jest opisana jako podpiek pod pizze i ja też ją tak wykorzystałem.
[...] więc nie wszystko jest tam idealne, jeśli chodzi o składniki (jedynie ja nie przesiewałem mąki i ciasto wyrabiam w robocie kuchennym bo mi się nie chce zagniatać, ale na weekendzie spróbuję zrobić pizze to sprawdzę taki wariant jak Twój) http://www.sfd.pl/KULINARIA_35%2B-t893530-s2.html#post10 Zmieniony przez - kuba_n w dniu 2014-02-19 08:21:34