jak masz ciemne pieczywo puszyste to znaczy że jest słabej jakości na spulchniaczach jakichś robionych, normalnie wrzucasz na wagę i liczysz btw z tabel.
Rzeczywiście, pieczywo pełnoziarniste, dobrej jakości jest twarde i ciężkie a nie gąbczaste. Warto mieć to na uwadze. Większość pieczyw ma takie same wartości odżywcze. Różnice mogą być nieznaczne w ilości błonnika i tłuszczów. Na opakowaniu powinny być podane.
[...] z diety z uwagi na bardzo niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych. Musisz mieć również świadomość, że dżem, wafle, gotowe surówki, przetwory mięsne, produkty light, pieczywo chrupkie to mocno produkty poddane większemu lub mniejszemu przetworzeniu. Można je dodawać, ale zwróć uwagę na to, że u Ciebie jest to praktycznie baza diety.
[...] przy tylu treningach jakie masz apetycik powinieneś mieć nakręcony jak kulturysta na insulinie, po kiego grzyba Ci tyle żarcia w proszku? Gdzie ziemniaki, kasze, ryż, pieczywo, suszone owoce, miód? 6x w tyg treningi - ale jakie treningi, wyczynowe aikido, MMA? Dużo tego, jeśli treningi naprawdę ciężkie to po każdym z nich możesz chudnąć [...]
[...] odżywczą, dostarczają sporej dawki wit.C jak i potasu, w dodatku mają wysoki indeks sytości oraz są niskokaloryczne co na redukcji jest dużą zaletą. Makaron, ryż czy pieczywo z nimi się nie równa pod kątem odżywczym. Otręby nie powinny stanowić jedynego źródła błonnika w zdrowej diecie.. w dodatku są o wiele bardziej wartościowe [...]
[...] "asa w rękawie" na początek zrezygnować z tego co najbardziej szkodzi czyli słodyczy oraz słodkich napojów + fast foodowego jedzenia , dorzuciłem w swoje menu tylko ciemne pieczywo oraz olej kokosowy zamiast zwykłego(wiadomo każdy jest inny ale jeśli w tym przypadku są to możliwe że duże ilości to waga i tak wraz z obwodami powinna iść w dół) + [...]
Ja lece na wysokich weglach i tluszczach, ze względu na to że nie jestem w stanie trzymać michy tradycyjnie, czyli tych 6-7 posiłków dziennie, u mnie musi się to zamknąć w 4, ryżu nie jadam już w ogóle, tylko ciemne pieczywo, razowe, żytnie, graham, ziemniaki, tłuszcze zwierzęce, flaki nasmarowane pieknie działają, no i zero syfiastego kurczaka
[...] odżywczą, dostarczają sporej dawki wit.C jak i potasu, w dodatku mają wysoki indeks sytości oraz są niskokaloryczne co na redukcji jest dużą zaletą. Makaron, ryż czy pieczywo z nimi się nie równa pod kątem odżywczym. Otręby nie powinny stanowić jedynego źródła błonnika w zdrowej diecie.. w dodatku są o wiele bardziej wartościowe [...]
U sporej części osób niestety pieczywo, to pełnoziarniste o ilości błonnika powyżej 10% powoduje problemy trawienne. Szczególnie, gdy jem sporo kcal z węglowodanów. Warto mieć to na uwadze.
[...] Optymalna, Kwaśniewskiego jest typową dietą niskowęglowodanową. Założenia jej mówią o praktycznie całkowitym wyeliminowaniu źródeł węglowodanów, czyli kasze, ryże, makarony, pieczywo, płatki, ziemniaki, owoce i produkty przetworzone w postaci np. słodyczy. Dieta ta bazuje na źródłach tłuszczów, z których organizm pozyskuje energię. W diecie tej [...]
Śniadanie * B 27 g T 14 g W 76 g Kanapka z pastą * Chleb żytni pełnoziarnisty 3 kromki, 120 g Awokado 1/2 szt., 70 g Ser twarogowy chudy 5 łyżek, 75 g Przyprawy * Koper ogrodowy 2 łyżeczki, 8 g Przekąska poranna * B 15 g T 6 g W 31 g Jogurt * Jogurt naturalny 2% tłuszczu 1 szklanka, 250 g Otręby owsiane 2 łyżki, [...]
[...] białko mają po 4 kcal w 1g, zaś tłuszcze aż 9kcal. Zatem to może być dobra opcja jeśli chodzi o podbijanie kalorii. Tu się sprawdzą tłustsze mięsa, orzechy czy masło orzechowe. Jeśli chcesz celować w węglowodany to ryż, który ma ok. 80g węglowodanów w 100g lub makarony czy pieczywo. Pozdrawiam /SFD/2017/11/8/741bba3444514ae187dea0bd94a42e1a.jpg