To Ci powiem że nie ma nawet co liczyć bo licho to wygląda, oczywiście kanapka nie jest zła jak ją dobrze sięzrobi, dobrej jakości pieczywo razowe, np w środek ugotowana pierś pokrojona w plastry czy burgery sobie usmażyć z chudej szynki dodać plaster sera lub mozarelli, do tego przegryźć warzywko i dobry posiłek się otrzymuje.
Pieczywo w 3 posiłkach? I to takie kupne typu Lidl??? Jakaś pomyłka dietetyka (albo co do wyboru dietetyka) chyba. Serek wiejski w ilości 150 g?? tuńczyk i majonez?? Przepraszam, ale mi to wszystko pachnie złym dietetykiem. Miałam przez kilka lat syna z alergią na niewiadomo co (po latach wyszła krzyżowa jedzenioowo-wziewna) - zaczynał od indyka [...]
Kto powiedział, że trzeba jeść pieczywo i to dwa razy dziennie? Ja zdrowa jestem, ale płatków owsianych nie jem, bo to nie jest produkt dla wrażliwych układów pokarmowych - zamień na jaglane np, ryżowe.
Makaron jajeczny, ryż biały to dość przetworzone źródła węglowodanów. Miód cukry proste. Pieczywo też nie jest wybitne. Ogólnie masz słabej jakości źródła węglowodanów. Tłuszcze minimum 1g/kg masy ciała.
Hmm to inaczej... Pozwalam sobie na takie rzeczy bo zamienilam pieczywo przenne na ciemne, jadam kasze, ryze, makarony pelnoziarniste. Unikam smazonego wole gotowac piec. W moim jadlospisie uwzgledniam bardzo duza ilosc warzyw mniej owocow lecz takze jem 3-4 razy w tygodniu. Jadam jaja twarogi jogurty naturalne. Poprostu pozwalam sobie na takie [...]
[...] Istotne również jest to, żeby odpowiednio urozmaicać naszą dietę. Warto stosować nie tylko ryż, czy kaszę, ale również płatki zbożowe, ziemniaki, bataty, dobrej jakości pieczywo, czy makarony. Makaron jest wartościowym elementem diety, jednak należy pamiętać, o tym, że produkt ten – jest w pewnym stopniu przetworzony. Bardziej niż kasza, [...]
[...] jaśminowy), - ziemniaki, - bataty, - amarantus, - makaron (durum, żytni, razowy), - płatki zbożowe (owsiane, jęczmienne, pszenne, jaglane, gryczane, ryżowe, orkiszowe), - pieczywo (pełnoziarniste, pumpernikiel, żytnie, razowe), - topinambur. Jak widać, wybór jest duży i zdecydowanie warto urozmaicać. Więcej na ten temat poczytać można tutaj: [...]
Ogórki konserwowe, czy domowe, czy sklepowe mają w zalewie cukier. Dużo cukru.. Traktowane jako dodatek smakowy np. do tatara, w pomijalnej ilości krzywdy nie zrobią. Ale nie traktujmy ich jako warzyw i stałego elementu diety. Buraki są ok, tylko kwestia jak są robione. Bo takie np. domowe buraczki zasmażane, to już light nie są - [...]
[...] taki dodatek jest zdecydowanie zbędny. Jeśli robisz własne frytki z ziemniaków czy z batatów to nic w tym złego bowiem radziłbym skorzystać np: z oliwy. Ryby w sosach to bardzo kiepskie rozwiązanie, celuj w świeże/mrożone. Mielone mięso paczkowane to wysoko przetworzony produkt zatem miel na miejscu. W jakim celu pieczywo WASA? szkoda pieniedzy.
DZIEŃ 34 REDUKCJI 21.03.2018 TRENING WYCISKANIE PŁASKA 60kg x 10 70kg x 10 80kg x 10 95kg x 5 102kg x 5 MARWTY CIĄG SUMO 70 kg x 8 80 kg x 8 100 kg x 8 110 kg x 5 123 kg x 4 WYPYCHANIE NA SUWNICY LEG PRESS 190 kg 4 x 10 WYCISKANIE HANTLI NA BARKI 18kg 4x12 WIOSŁOWANIE HANTLĄMI LEŻĄC NA ŁAWECZCE 20 kg 4x8 UGINANIE NA WYCIĄGU + WYPROSTY NA [...]
3600 i tak już psoro poczekaj trochę moze coś się jszcze ruszy Gorsze źródła węgli to jest to wsyztsko co przetworzone, jakieś batoniki, wafelki, paluszki, czipsy itp. Najlepiej się opeirać na nieprzetworoznych jak masze, ryże, ziemniaki, moga też być makarony, dobre pieczywo, owoce.
warzyw jak na lekarstwo... 50 na 2,5 wora ryżu? margarynę jak już musisz smarowac pieczywo (które tez lepiej, żeby było dobrej jakości) to zamień na masło nie ma większego znaczenia czy to ryż czy banany, ważne żebyś korzystał z nieprzetworzonej żywności i patrzył na bilans tygodniowy
Tytuł Twój niewiele wyjaśnia. "Pizza" to nazwa własna, tak samo jak "trening", "pieczywo", czy "orzechy". Pod tymi pojęciami kryć się może bardzo wiele różnych składników i to one decydują o jakości produktu. Pizza może być na bazie mąki gryczanej, pszennej, żytniej, czy w ogóle bez mąki, na bazie np. kalafiora. Tak samo inne dodatki. Kwestia [...]
według mnie za dużo węgli. wyeliminowaćz diety chlepb tostowy( a najlepiej pieczywo w ogole), banany ( a najlepiej owoce w ogole), węgle tylko z warzyw. Czyli dieta low carb. Ok 50g węgli na dobę, 2g białka na kilogram masy ciała reszta zdrowe tłuszcze. No i oczywiście trening siłowy to podstawa. Organizm poczuje mega kopa od treningu siłowego. [...]
[...] chodzi o przykładowe dni diety to umieściłem je w profilu. Są bardzo do siebie podobne. Na śniadanie jajka, na obiad makaron, a na kolację jakieś kanapki, mieszam jedynie dodatki w tych daniach czasem robiąc jakieś odstępstwa typu kiełbasa, mięso mielone, białe pieczywo itp. Ale ucinam wtedy kcal z innych posiłków aby wyszło te 1800 kcal.
[...] węglowodany złożone, ewentualnie w części. Wystarczy zwrócić uwagę na to, na jakich źródłach węglowodanów bazujesz i zmniejszyć ilość tych wysokobłonnikowych, jak np. pieczywo pełnoziarniste, otręby, płatki zbożowe, itp. Np. takie ziemniaki, bataty, mąka ryżowa, ryż basmati/jaśminowy nie mają wiele błonnika. Poza tym, jak najbardziej można [...]
Okey to zmieniam pieczywo na żytni, ser żółty wyrzucam, białko na wodzie i zobaczymy co teraz się podzieje wciągu 2 tygodni, dziekuje za pomoc. Rozumiem że spalacz jaki i kreatyna są zbedne bo pytam drugi raz i nie wspomniałeś o nim :>
Jak ze wszystkim podstawowym, mięso pieczywo ryby soki wędliny itd... Ogólnie teraz jest straszny pimp (czyt. duże zamieszanie) że kładzie się nacisk że wyrób surowce już sprawdzane od rolnika/hodowcy.. Głównie nacisk na fajna reklame i przedstawienie tak sytuacji, to samo bio/eko. Teraz w sumie wszystko jest przepakowane na to oklejone kupionym [...]
[...] jajka. Nie trzeba też unikać masła czy tłustego nabiału w umiarkowanych ilościach. Żeby posiłek był zbilansowany powinien też zawierać węglowodany - kasze, makarony, pieczywo a także ziemniaki. Do tego warzywa i owoce. Odżywka białkowa może być uzupełniem białka w diecie, ale nie powinna zastępować pełnowartościowego posiłku. Lepiej zjeść [...]