SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

pestek

  • [...] kwasów omega-3. Być może jej prozdrowotne działanie wynika z niskiej zawartości kwasów omega-6 (w porównaniu do innych olejów, np. kukurydzianego, słonecznikowego czy z pestek z winogron). Nie ma przekonujących dowodów na szkodliwość umiarkowanej podaży tłuszczów nasyconych (np. masła). Wiele rodzajów margaryny nie powinno być elementem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3037 Data: 2019-04-23 09:32:24
  • [...] z grupy omega-6: kwas linolowy, γ-linolenowy, dihomogammalinolenowy. Występują w oleju słonecznikowym, sezamowym, sojowym, krokoszowym, kukurydzianym, z pestek winogron, z zarodków pszenicy. W odróżnieniu od wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, te z grupy omega-6 w nadmiarze zwiększają stan zapalny. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6361 Data: 2019-02-20 14:24:04
  • Odkrycie i zrozumienie mechanizmów zapalnych sięgają czasów starożytnych Egipcjan i Greków. Pierwszy opis stanu zapalnego pojawia się w pracach Aulusa Corneliusa Celsusa, który zdefiniował cztery podstawowe objawy stanu zapalnego: zaczerwienienie, obrzęk, temperatura, ból. Intermittent fasting, a stan zapalny Wiele badań (np. „Intermittent [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7562 Data: 2019-10-22 09:33:00
  • [...] odżywek białkowych to produkty zawierające zaawansowany mix białek pochodzenia roślinnego, w skład, którego wchodzą białko grochu, żurawiny, ryżu, konopi, słonecznika, pestek dyni oraz migdałów. Dzięki takiej mieszance odżywka ta nie tylko stanowi bogate źródło białka, ale również dostarcza szerokiego zakresu aminokwasów. Sto gramów odżywki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 472 Data: 2024-04-05 08:18:06
  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] z grupy omega-6, czyli: kwas linolowy, γ-linolenowy, dihomogammalinolenowy, występują w oleju słonecznikowym, sezamowym, sojowym, krokoszowym, kukurydzianym, z pestek winogron, z zarodków pszenicy. W odróżnieniu od wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, te z grupy omega-6 w nadmiarze zwiększają stan zapalny (jest on [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15516 Data: 2019-03-16 11:43:38