[...] swoje zapotrzebowanie,skoro nie idzie to znaczy,że zapewne zjadasz za mało kcal: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Poza tym,usuń z diety olej z pestek winogron i słonecznik(słabe proporcje kw.tłuszczowych),a zamień je np. na orzechy włoskie,pestki dyni,olej lniany,oliwę
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ciekawe propozycje na pewno zastosuje. Dzięki a jesT różnica w oliwie z oliwek a oleju z pestek winogron? Dzisiaj miałem dylemat o,5l oliwy czy litr oleju o 3 zł droższy. Wybrałem oliwę
Wiesz jeszcze jakis czas temu tl zwierzece byly ble i wogole tylko oliwa,olej z pestek winogron itd...teraz tl zwierzece sa cacy,smazenie na smalcu,tluste miesa itd. Niestety kasa rządzi światem. Za marne 150k dolców kompanie cukrownicze kupiły sobie badania. [...]
przede wszytskich zaopatrz się w gold omege 3 i przeczytaj temat o tłuszczach w podwieszonych proporcja dobra 03 do o6 bedzie 1:4 na przykład a olej z pestek winogron bym wyrzucił w sumie wszytsko
[...] najwięcej wolnych rodników więc optymalnym wyjściem przy smażeniu potraw byłaby margaryna do smażenia np. Planta ew. smalec lub oleje roślinne o niskiej zawartości omega-6(a więc napewno nie olej z pestek winogron jak to niektórzy sugerują). Oczywiście w miarę używania tego samego oleju x-razy do smażenia ilość wolnych rodników się zwiększa.
Co jem... Dzisiaj: Kasza jaglana z mlekiem sojowym, truskawki i mango, po garści migdałów, nerkowców, pestek dyni słonecznika, świeżo mielone siemię i sezam. Kawa z sojowym mlekiem plus 2 kawałki makowca wegańskiego. To jest śniadanie ;-) W miedzy czasie pasztecik grzybowy z kapustą Obiad: Pierogi z ciasta gryczanego z soczewicą i brokułem (10 [...]
[...] białka ( pierś z kurczaka, ryba morska, ser biały), źródłem węglowodanów ( ryż, makaron, ziemniaki, chleb) oraz z ,,dobrych'' tłuszczy takich jak oliwa z oliwek czy olej z pestek winogron. Tak to wygląda w skrócie. Poszukaj w internecie tabeli z wartościami odżywczymi produktów i postaraj się ułożyć z nich plan żywieniowy, a później możesz go [...]
[...] przetworzony o wysokim IG. Nikt Ci nie zabroni ich jeść, ale są zdecydowanie lepsze źródła węglowodanów. Przy jedzeniu ich łatwiej Ci się będzie zalać! Tuńczyk raczej z wody lub sosu własnego i dodajesz do niego oliwy z oliwek (wtedy zamiast pestek z dyni orzechy włoskie) lub lnianego (wtedy np migdały) - pestki z dyni od czasu do czasu ok. Pzdr
[...] są tańsze) o ile wliczysz tłuszcze/kcal w bilans ogólny.Jeśli to jest posiłek przed treningiem to ja bym dodał trochę zdrowych tłuszczy może być to oliwa z oliwek/olej z pestek/ migdały,orzechy.W posiłku po treningowym dodał bym jeszcze białko i zmniejszył,albo całkowicie skasował te orzechy - sałatka może pozostać.5.Twaróg jak najbardziej ok [...]
[...] masz problem z nerkami, to rzeczywiście nie możesz się 'zabiałczać'. Ale zawsze możesz z diety wyeliminować tłuszcze zwierzęce na rzecz roślinnych (oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, olej lniany - chyba najlepszy) i rybich - tran w kapsułkach, a najlepiej w samych rybach . Co do uczucia głodu, powoduje ono zwiększone wydzielanie kortyzolu [...]
[...] tylko sproszkowana roślinka i dlatego dawkowanie jest takie wysokie bo te 450mg ma się nijak do 320mg ekstraktu jednym słowem ekstrakt jest duzo mocniejszy i w takie saw palmetto nalezaloby celowac, a jeszce lepiej w takie ktore ma w skladzie dodatkowo inne bajery jak ekstrakty z innych roslin (pokrzywy, sliwy afrykanskiej, pestek dyni itp)
[...] sielanka to moze miec wplyw a tutaj masz o diecie: Z ziarna wypieka się prosty chleb, a warzywa i owoce są zjadane na surowo pod postacią sałatek zakrapianych olejem z pestek moreli. Drzewa morelowe rosną wszędzie, a owoce są tak słodkie, że cukru nie używa się w ogóle. Mieszkańcy doliny nie są też abstynentami. Piją wino otrzymywane z [...]
Dlatego tak się dzieje ponieważ odpowiednie rodzaje tłuszczów i olejów pomogą stłumić głód, przyspieszyć metabolizm i wspomóc wchłanianie wartości odżywczych do organizmu. Mówimy tu oczywiście o dobrych tłuszczach jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany, olej z pestek winogron.