[...] typ działania związany jest z jej żołądkową produkcją. W obrębie przewodu pokarmowego zidentyfikowano już ponad 18 typów komórek endokrynnych. Produkowane przez nie liczne peptydy są zaangażowane w regulację metabolizmu; przykładem mogą być neuropeptydy (NPY), peptydy yy (Pyy), somatostatyna i grelina, wykazujące ekspresję w wyspach [...]
[...] Izolat Białek Mleka - wszystko to co najlepsze w mleku bez zbędnej laktozy, cholesterolu i nasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera sprzężony kwas linolenowy (CLA), peptydy glutaminy czy tez laktoferynę (najlepiej przyswajalne żelazo, wykazuje silne właściwości bakteriobójcze). Mikro-filtrowany Izolat Białka Serwatkowego - czas [...]
Hydroliza białka to proces chemiczny , w którym białka są rozłożone na mniejsze łańcuchy aminokwasów w zależności od rodzaju zastosowanego enzymu oraz warunków przetwarzania. W wyniku tego powstają POLIPEPTYDY, które zbudowane są z 50 do 100 aminokwasów) oraz PEPTYDY , które złożone z mniej niż 50 aminokwasów. Ogólnie białka to długie łańcuchy [...]
[...] aminokwasy, to zawsze tworzy kilka wolnych form aminokwasów wspólnie z dwupeptydami, badania naukowe juz dawno dowiodły że wszystkie frakcje białek - całe białka, peptydy i wolne formy aminokwasów sa wchłaniane ale peptydy, które zawierają dwa aminokwasy (dwupeptydy) są najłatwiej i najszybciej wchłaniane i moga słuzyc do odbudowy [...]
[...] krąży posiłek przed treningowy, a może i nawet śniadanie. Kiedyś jedli ryż i kurczaka i formy mieli lepsze niż większość teraz, jedynie co się zmieniło to nowe substancje, peptydy itp Szybko działające białko to też nic fajnego, bo szybko się wchłania i tak samo szybko znika. a no w taki ,że Laura jest na redukcji w dalszym ciagu, a w nocy [...]
[...] i szacować wartość całych białek, a dalej - ich wstepnych hydrolizatów. Chyba, ze chodzi o pewną regulacje zwrotną, gdzie produkty reakcji enyzmatycznych (np aminokwasy i peptydy), hamują aktywnośc samych enzymów proteolitycznych, ale to jest wyjatkowo grząski grunty dla mnie i tutaj rozmowy się nie podejmę, nie dysponuję bowiem zapleczem w [...]
do faftaq'u http://www.sfd.pl/Bia%C5%82ko_serwatkowe_WPC_80_%C5%81owickie-t492315.html wpc łowickie Składniki: koncentrat białka serwatki (WPC 80), peptydy glutaminy (gluten częściowo hydrolizowany) 1. czy coś wiadomo na temat proporcji ilości glutenu do białka serwatkowego ? 2. zrobiłeś na mnie wrażenie kogoś obiektywnego z praktycznym podejściem [...]
[...] Można również modyfikować chemicznie białka (za pomocą sulfitolizy czy estryfikacji) i w ten sposób zwiększyć możliwości ich hydrolizy. Na skutek hydrolizy białek powstają peptydy. Ciekawe jest to, iż di- i tripeptydy wchłaniają się szybciej w jelitach niż wolne aminokwasy, mimo że oczywiście są to większe cząsteczki. Do tej pory istnieją [...]
2-2,5g na masie, nawet na lepszych suplach w zupełności wystarcza. Chyba, że lecą peptydy, to wtedy można zwiększyć, ale też bez przesady. otoz to, dlatego nie ma sensu dokładać wiecej tego białka i bardziej org obciążać.:-) z bieżących info: dzis trenowalem szerokość pleckins i bajceps ale w Krk na takiej zaj**istej silce, nie jakieś typu pure [...]
[...] silniej niż pozostałe popularne źródła protein. W składzie preparatu znajdują się także specyficzne tylko dla tego źródła protein składniki. Izolat serwatki zawiera liczne peptydy (krótkie fragmenty łańcucha białkowego) o zróżnicowanej aktywności. Najnowsze badania naukowe potwierdzają min. ich zdolności do zwiększania szybkości przepływu krwi [...]
[...] róznych komponentów białkowych, jest skazane raczej na niepowodzenie. Raz że ma ono wymiar teoretyczny - realiach zycia codziennego zazwyczaj bowiem juz jakies bialka / peptydy / aminokwasy w przewodzie pokarmowym sie znajdują, a dwa - juz nie jedna firma takie mixy tworzyła... W ogóle, zeby wpc sie zdewaluowało potrzeba byłoby nie tylko [...]
[...] jajo na miekko jest lzej trawione niz jao na twardo/ ktore to struktury na skutek geometrycznych skrecen sa trudno dostepne dla jelitowych enzymow trawiennych, peptydy glutaminowe poch zbozowego pow. sklad decyduje o tym ze jest to najlzej i najlepiej trawione i wykorzystane bialko odzywkowe na rynku. dlaczego najlepiej trawione [...]
Hydrolizat Białek Serwatkowych Dzięki wysoko zaawansowanym procesom hydrolizy uzyskaliśmy krótkie peptydy białkowe, które dzięki swoim specyficznym właściwością nie wymagają długiego trawienia. Ich anaboliczne i tłumiąca katabolizm działanie zaczyna się niemal natychmiast po spożyciu. Ta ekskluzywna postać aminokwasów umożliwia maksymalnie [...]
[...] 30 Opakowanie 4350g Zawartość jednej porcji zaw: Białko: 45g Węglowodany: 80g Tłuszcz: 4,05g GRS 9-Hour protein 45g - w tym Glutamina 6,8g - w tym BCAA 5,7g - w tym peptydy glutaminy: 2,3g Cross-Action Carbohydrates: 75,2g - w tym Creatacorecreatine: 5g - w tym Monohydrat: 4,6g - w tym pirogronian 360mg Olej MCT: 3,8g Arginina AKG: 2g [...]
i znowu panowie reklamujac OLIMPa jak to tylko mozliwe wykazali sie malym brakiem wiedzy lub poprostu zapomniel :) piszac o cudownej ofercie bialka SP80 i powyzej probuja przekomazac sie jaka to zawartosc bialka i wegli jest w SP80 i Optimum Nutrition 100% Gold Standard Whey. Pierwsza i mysle ze najwazniejsza sprawa,to:jakie bialko jest tu,a [...]