Dieta odmładzająca Gayelorda Hausera 1 DZIEŃ Śniadanie: pół grejpfruta, jedno jajko sadzone, dwa sucharki, szklanka mleka lub kawy z mlekiem z dodatkiem jednej łyżki drożdży piwnych. Jedna pastylka witaminy C i jedna zawierająca sole mineralne. Drugie śniadanie:szklanka chudego jogurtu lub soku z selerów. Obiad: jeden pomidor, omlet z dwóch [...]
[...] Zachodu zawartych jest zaledwie 8 mg tej witaminy. Badacze podkreślają, że lepiej przyjmować witaminę E w postaci świeżych produktów niż w pigułkach jako suplement. Bogatym źródłem witaminy są ziarna słonecznika, orzechy, oleje roślinne, szpinak, migdały i słodka papryka. Zdaniem innych naukowców wyniki badań wymagają jeszcze potwierdzenia.
Witam Mam taki problem: praktycznie nie lubie jesc warzyw (smakuja mi jedynie kalafiory, roznego rodzaju fasolki, kukurydza, papryka). Czy warzywa konserwowe maja takie same skaldniki odzywcze co surowe? Czy mrozonki sa rowniez tak samo odzywcze? Czy niejedzenie warzyw moze miec jakis duzy wplyw na zdrowie (do tej pory wszusyko jest ok :) a warzyw [...]
[...] w puszce (wszystkim tym co ma dużą ilość białka) lub SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI 1 puszka osączonej czerwonej fasoli 1/4 posiekanej czerwonej cebuli 1 pokrojona papryka 1/8 filiżanki oliwy z oliwek 1/8 filiżanki czerwonego winnego octu 1 łyżka soku z cytryny lub limony Wymieszać ze sobą podane składniki. Podawać z pieczywem chrupkim. [...]
[...] w puszce (wszystkim tym co ma dużą ilość białka) lub SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI 1 puszka osączonej czerwonej fasoli 1/4 posiekanej czerwonej cebuli 1 pokrojona papryka 1/8 filiżanki oliwy z oliwek 1/8 filiżanki czerwonego winnego octu 1 łyżka soku z cytryny lub limony Wymieszać ze sobą podane składniki. Podawać z pieczywem chrupkim. [...]
[...] Naturalnymi źródłami luteiny są ciemnozielone warzywa liściaste oraz czerwone i żółte warzywa i owoce takie jak: kapusta włoska, szpinak, brokuły, zielony groszek, dynia, papryka, kukurydza, kiwi, winogrona, pomarańcze oraz żółtko jaja. W ludzkim organizmie luteina pełni dwie ważne funkcje: Stanowi filtr pochłaniający szkodliwe dla oka [...]
[...] sojowy, kukurydziany, lniany, słonecznikowy ) oraz przypraw ziołowych ( bez dodatków chemicznych, takich jak glutaminian sodu ), np. chrzan, czosnek, cebula, papryka, pietruszka, seler, lubczyk, koperek, anyżek, kminek, gorczyca, majeranek, cząber, tymianek, estragon, czarnuszka, itd. Ważne jest zachowanie [...]
[...] w puszce (wszystkim tym co ma dużą ilość białka) lub SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI 1 puszka osączonej czerwonej fasoli 1/4 posiekanej czerwonej cebuli 1 pokrojona papryka 1/8 filiżanki oliwy z oliwek 1/8 filiżanki czerwonego winnego octu 1 łyżka soku z cytryny lub limony Wymieszać ze sobą podane składniki. Podawać z pieczywem chrupkim. [...]
[...] pomidorowego), 2 papryki (zielona i czerwona), 3 duże cebule, 1 główka kapusty, 1 seler naciowy, 1 por, przyprawy (wedle uznania): sól, pieprz, curry, bazylia, papryka, pietruszka, ostry sos (np. sojowy). PRZYGOTOWANIE warzywa poszatkować na małe kawałki, zalać wodą i gotować przez 10 min. na dużym ogniu, dodać pomidory lub [...]
Wielu z nas zapomina o warzywach w swojej diecie. Moze czas dorzucic odpowiednie warzywa do swojej diety? Poniżej macie opis kilku "pomocnych" warzyw: -Czosnek i cebula:oba te warzywa spożywane razem z fat burnerami znacznie poprawiają zdolność organizmu do spalania kalorii i poprawiają efekt działania tego typu suplementów - dobre podczas [...]
[...] na etapy tygodniowe. Chodzi w niej o to, aby jeść same wazywa z dodatkami, co tydzien dodając nowe elementy. 1 Tydzien - Warzywa Zielone (z czerwonych tylko rzodkiewki i papryka), przetwory twarogowe do 5% zawartości tłuszczu (twarozki, jogurty naturalne etc), woda niegazowana. Można jeść bez ograniczeń. 1 jajko dziennie. Mozna dodawać sol. [...]
[...] cale z szynka, serem i jabłko 15: 20 obiad np ryz z piersią kurzą LUB 2 talerze zupy 17:30 3 jajka 19:00 twarożek (24g białka) 21:00 kolacja np. twaróg chudy, papryka, 2 parówki do tego w ciagu dnia dochodzi: woda, cherbata , banany i jakis jogurt niechce mi sie rozpisywac co ile ma bialka wegli tluszczu
[...] kolacja Makaron dwujajeczny-100 Mięso z piersi kurczaka b/skóry-30 Ser twarogowy chudy-30 lub tuńczyk w oleju -40 sałatka meksykańska ( ziel groszek, kukurydza, papryka)-45 Ryż biały-90 Jaja kurze całe-40 / lub 2 grachmki i i 60 g tyńczyka + do tego dochodzi 50 gram słonecznika rozłozonego do 3 posiłków i oczywiście na kolacje i na [...]
Papryka posiada ogrom witamin,zielona, ma 18 kcal a czerwona 30. Teraz mi chodzi czy ktos wie ile kcal ma marynowa bo jest po prostu swietna do wszystkiego oprócz platek :D.
[...] łykam HCA i ultra rappid czy jakoś tak! 8.00 - Na śniadanko 1 kromka razowca z makrelą wędzoną lub zamiennie szynką z indyka do tego jakieś warzywko - pomidor lub papryka 11.00 - W pracy drugie śniadanie serek wiejski 3% tłuszczu, do tego marchew świeża i jabłko poza tym w pracy piję 3 kawy przeważnie z mlekiem 0,5% 14.00 kolejny [...]