[...] migdałów) 150 g warzyw lub surówki (bez cukru oraz majonezu) 100 g piersi drobiowej (gotowanej lub grillowanej na grillu beztłuszczowym) lub ryby morskiej (tuńczyk, panga, makrela wędzona, łosoś wędzony, halibut, itp.) Po 3 - 4 godzinach Posiłek 3: 1/2 woreczka ryżu (basmati lub brązowego) lub kaszy gryczanej [...]
[...] klopsów) - raz w tygodniu wątróbka drobiowa smażona na teflonie ryby - pieczone, gotowane, smażone bez panierki, ewentualnie w jajku, konserwowe: mintaj morszczuk sola panga dorsz grenadier raz w tygodniu wędzona lub świeża makrela lub łosoś sieja pstrąg szczupak c- tłuszcze -olej lniany -oliwa z oliwek -orzechy arachidowe Nie [...]
Zajrzyj tutaj: http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html A propo ryba to jeszcze zalezy ktora. Ryby typu Panga im podobne sa bez wartosci. Wartosciowe ryby to tluste ryby morskie: losos, halibut, makrela a ze slodkowodnych najbardziej wartosciowa ryba jest pstrag.
tak ryby jak najbarzdiej Mozesz dawac raz kure/raz rybe. Pamietaj aby w posilakch okolotreningowcych byly one chude np. wlansie panga czy mintaj. A w inncyh posilakch np. w robocie nie okolotreningowo moze byc ona tlusta np. łosos czy makrela. Pozdrawiam
W dodatku panga charakteryzuje się niską wartością odżywczą, a także hodowana jest w silnie zanieczyszczonym środowisku wodnym, u której wykazano najwyższe, wśród badanych gatunków ryb, obecność ołowiu. Stawiaj na takie ryby jak śledź, dziki łosoś, pstrąg.. Nie rozumiem spożywanie odżywki białkowej z mlekiem na noc, skoro można zjeść bogato [...]
[...] posilek czasami OK, ale nie jako staly element diety Nic zdrowego wtedy nie ma, chyba ze mowisz tylko o walorach smakowych CO do rybek, to zawsze robie na parze, skrapiam cytrynka, przyprawiam sola/przyprawa do ryb, posypuje ziolami, i smak jest duper!moje ulubione ryby to panga i ryba maslana, na ktora rzadziej moge sobie pozwolic , oraz łosos.
Jak poprzednicy. Zbyt wysoka ilość białka/wstaw zdjęcie sylwetki. Bardzo monotonny model żywienia. Nade wszystko tak wysoka ilość płatków owsianych, tym bardziej błyskawicznych może powodować problemy trawienne. Olej lniany wybieraj tylko wysokolinolenowy, tak zwany budwigowy, w dużych ilościach również nie jest wskazany. Zadbaj o różnorodność [...]
[...] sobie więcej kury, lepiej na tym wyjdziesz. Ogólnie, wybieraj coś z tych produktów: jako źrodla białka: mięso, jaja, sery białe, serek wiejski, ryby (tuńczyk, łosoś, mintaj, panga) wegle: ryż, kasza, makarony, płatki owsiane tłuscze: oliwa z oliwek, orzechy, nasiona, słonecznik, siemie lniane Zmieniony przez - klima92 w dniu 2012-05-20 12:52:03
panga raczej kupa, ale wiesz z 2 strony co teraz jest dobre mintaj do ogarniecia,ale z tłustszych to makrela, łosoś, ze śledziami tez do ogarniecia tylko kobiety w ciązy nie mogą jesc(na zywieniu ostatnio mialem dorsz smakowity
Panga jest MmMmM..! Pewne z emzoesz...Ale oprcz pangi nie zapominaj rowzniez o innych produktach-wolowina,jaja,inne ryby(chude,tluste)jak(mintaj,makrela,łosos itp.) Ogolnie nalezy robic tak zeby dieta monotonna nie byla ale tez bez pzresady, raz na jakis zcas mozesz zjesc kurczaka raz pange raz mintaja a raz wolowine,i nie zbrzydnie ci tak ten [...]
[...] Węglowodany np. to ryż, kasze różne, ziemniaki, makaron, płatki owsiane, wafle ryżowe, itd. , źródła białka ; najlepiej mięso chude ; kurczak, indyk, różne ryby, mintaj, panga, ale też i tłustsze jak łosoś, makrela, twaróg, serki wiejskie też mogą być, jajka, a źródła tłuszczy to oleje ; rzepakowy, lniany, słonecznikowy, oliwa z oliwek, [...]
[...] pamietaj, ze zawsze dzien wczesniej, np. wieczorem mozesz cos ugotowac, a pozniej ewentualnie odgrzac z wedzonymi rybami chodzi o to, ze lepsze ryby swieze/mrozone. np. panga -niekoniecznie losos wedzone produkty nie sa zdrowe surowka z kapusty jak najbardziej, warzywa wysokoblonnikowe sa wskazane, uwazaj na gotowana marchew, buraczki oraz [...]
Losos, jak najbardziej ! Pstrag, karp i inne tluste ryby, zawieraja omega3, niezbedne dla organizmu. W tych posilkach juz nie dodajemy oliwy na przyklad. Oczywiscie celujemy w ryby surowe i sami dusimy, pieczemy. Panga, dorsz, tez OK
zależy jaka ryba, bo łosoś bije wołowinę na łopatki. a i pierś u ciebie tania, bo u mnie 16-18 teraz stoi. ale z chudych i tańszych zarazem: panga/tilapia wychodzi koło 10-12 zł, mintaj 8-10zł. reszta nie wiem, ale chude tak m-w się wąchają. pozdrawiam
no racja takie ryby jak łośoś bija najlepsze mięsko oczywiscie jezeli sa dobrze przyrządzone!! wszytsko drogie qrwa!! ale makrela tez dobra rybka dzisiaj zjadłem!! panga dobra ryba!! a i tak najczesciej tuńczyjk:pp
a kto ją porównuje do łososia? porównanie jak mercedesa do hulajnogi. ps. Chuda ryba to i mało kwasów, b+t (łosoś) i samo białko (panga). Zmieniony przez - wieczna redukcja w dniu 2015-01-12 21:20:20