[...] których nie jesz, na co dzień. W tym jednak przypadku używamy zdrowych pokarmów! Jest to dzień, w którym spożywa się duże ilości węglowodanów, takich jak ryż, owsianka, owoce, ziemniaki, makarony w celu uzupełnienia glikogenu. Ilość tłuszczu powinna wynosić maksymalnie 50-60g. Znam osoby, które ładowanie robią na pizzy, pączkach i [...]
[...] otrzymywany z celulozy (błonnika) o nazwie karboksymetyloceluloza, dwukarboksymetyloceluloza, hydroksymetyloceluloza. W celu poprawienia walorów smakowych dodaje się słodkie owoce. Świeże owoce spowodowałyby natychmiastowy proces fermentacji wyrobów mlecznych związany z obecnością w nich naturalnych enzymów fermentacyjnych. Domyślać się mogę [...]
[...] głodu ciastkiem trwa tylko kilka chwil. Im częściej tak robisz, tym szybciej uzależniasz się od słodyczy. MANIPULACJA Praprzodkowie człowieka lgnęli do słodkiej żywności (owoce, miód), bo zapewniała im dawkę łatwo przyswajalnej energii, o którą było wówczas trudno. Ten atawistyczny pociąg do słodkości wykorzystują dziś producenci żywności i [...]
[...] Korei. Od tysięcy lat wykorzystywana była w medycynie chińskiej jako zioło poprawiające odporność na choroby i nadmierne obciążenia fizyczne. Owoce cytryńca, przypominające owoce jałowca, zawieraja 20% kwasów organicznych, szczególnie kwasu cytrynowego i jabłkowego, co daje znaczące ilości naturalnej witaminy C (w suchych owocach do 500 mg). [...]
[...] planem ścisłym. Podkreślę, iż oferuje on maksimum korzyści zdrowotnych. Należy całkowicie wykluczyć produkty zbożowe, pod każdą postacią, spożywać tylko naturalnie hodowane owoce, warzywa, mięsa, wyeliminować warzywa strączkowe, produkty mleczne, produkty wysokoprzetworzone, zrezygnować z wszelkich słodkich przysmaków za wyjątkiem okazyjnie [...]
[...] których dokonałeś, wprowadzić drobne korekty i spalić tę resztkę tłuszczu, przez którą nie możesz jeszcze eksponować z dumą swego sześciopaka. Węglowodany: soki - nie, owoce - tak "Większość soków owocowych jest słodzona cukrem, a to nie sprzyja zrzucaniu wagi" – zauważa Lovell. Poza tym niektórzy producenci chętnie dodają do nich zbyt [...]
[...] oparzenia i stany zapalne skóry. Przy suchej cerze sok z melona może dobrze służyć do zwilżania skóry twarzy i szyi. Morwa Owoce do spożycia muszą być bardzo dojrzałe. Sok i owoce są po-mocne przy zaparciach, skłonności do krwotoków i schorzeń dróg odde-chowych. Sok z owoców morwy można stosować do płukania jamy ustnej i gardła przy anginach, [...]
[...] głównym źródłem energii, a więc są niezbędnym paliwem podtrzymującym procesy życiowe. Zapominamy jednak, że przy prawidłowym żywieniu dostateczną ilość cukru dostarczają nam owoce i warzywa. Ilość cukru jaką spożywamy ma wpływ na każdy organ naszego ciała. Nasza wątroba magazynuje cukier w formie glukozy (glikogenu). Dzienny pobór cukru [...]
[...] mięsa : wołowina, jagnięcina, konina, dziczyzna i ptactwo w nieograniczonej ilości ; wieprzowina sporadycznie; wątroba wołowa, cielęca i ptasia do 3x w tygodniu. c. ryby i owoce morza: wszystkie gatunki w nieograniczonej ilości (uwaga na ryby puszkowane) d. jaja, w nieograniczonej ilości e. nabiał dozwolony, jogurt, kefir (jako dodatek do [...]
[...] niż tkanka tłuszczowa. Obydwa te czynniki powodują przyspieszenie tempa metabolizmu. - Metabolizm w największym stopniu przyspieszają posiłki białkowe - pij dużo wody - jedz owoce np. jabłka, suszone morele, śliwki - jedz produkty zawierające błonnik - jedz częste ale za to mniejsze posiłki a przerwy między nimi to około 2-3godzin Nie [...]
[...] b. mięsa: wołowina, jagnięcina, konina, dziczyzna i ptactwo w nieograniczonej ilości; wieprzowina sporadycznie; wątroba wołowa, cielęca i ptasia do 3x w tygodniu. c. ryby i owoce morza: wszystkie gatunki w nieograniczonej ilości (uwaga na ryby puszkowane) d. jaja, w nieograniczonej ilości e. nabiał dozwolony, jogurt, kefir (jako dodatek do [...]
[...] (m.in. skrobi i błonnika), jest niskokaloryczny i zawiera mało tłuszczu. Tuczące są za to dodatki, jakie do niego serwujemy - sosy, mięso, sery. Mrożone warzywa i owoce tracą cenne wartości odżywcze? Po części tak, ale są to straty niewielkie. Mrożonki są bardzo dobrym uzupełnieniem diety jesienno-zimowej, kiedy dostęp do świeżych [...]
[...] witaminy chcą w ten sposób uspokoić swoje sumienie, szczególnie wtedy, gdy się źle odżywiają. Lekarze zalecają, aby ZAMIAST SZTUCZNYCH WITAMIN SPOŻYWAĆ NATURALNE. Tzn. owoce, warzywa, mleko i jego przetwory oraz produkty zbożowe. Podkreślają także, że nieprawidłowe żywienie nie zniszczy nas od razu, lecz dopiero po latach. Witaminy [...]
[...] gramów dziennie. Możesz również zamienić większość swoich węglowodanów od popularnych i ulubionych przez kulturystów jak ziemniaki, ryż, makaron, płatki owsiane i niektóre owoce do takich, które wywołują bardzo małe wydzielanie insuliny o super niskiej zawartości węglowodanów i kalorii, dodając do diety: szparag (4) zielona fasolka (4) szpinak [...]
[...] wapń. Czy mamy im wierzyć? Musielibyśmy znać skład tych łakoci. Ale szczerze mówiąc, sądzę, że jest wiele lepszych, bo naturalnych źródeł witamin i mikroelementów - choćby owoce i warzywa. Reklamy mówią także o tym, że dzieci rosną i potrzebują mnóstwo energii. To akurat prawda, tylko warto się zastanowić, czy energii mają dostarczać właśnie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] (należy unikać tych z dodatkiem soji lub białka pszenicznego) Źródła węglowodanów: brązowy ryż*, makaron durum*, chleb razowy*, płatki owsiane, kasze, ziemniaki, warzywa, owoce (nie radzę przesadzać z tymi z żółtą skórką – mają bardzo dużo fruktozy, której zbyt wysoka podaż powoduje pogorszenie gospodarki insulinowej, czyli do mięśni będzie [...]
[...] zasad. Zacznijmy od piramidy zdrowego odżywiania. Ce****e ją duże spożycie produktów zbożowych i warzyw. W mniejszym stopniu występują w niej składniki takie jak owoce, nabiał, ryby, mięso i jego przetwory. Na samym szczycie piramidy są tłuszcze oraz słodycze.Dieta oparta o piramidę ma za zadanie również zaspokajać potrzeby naszego [...]
[...] Wielu z nas nie wyobraża sobie życia bez słodyczy, lekceważąc fakt, że nie wolno nimi zastępować normalnych posiłków. Objadając się słodyczami, eliminujemy z jadłospisu owoce, warzywa oraz inne cenne produkty i pozbawiając w ten sposób organizm witamin i składników mineralnych. Istnieją różne teorie wyjaśniające, dlaczego słodycze tak bardzo [...]