[...] głównie skorupiaki i mięczaki. Ze zwierząt morskich na uwagę zasługują: - głowonogi ( kalmary), - skorupiaki ( kraby, langusty, homary, krewetki ), - małże ( ostrygi ). Ze zwierząt słodkowodnych największe znaczenie mają raki. Ślimaki lądowe i morskie zwierzęta bez skorup (kalmary, ośmiornice), a także jadalne żaby , przyrządza [...]
[...] zalegać w żołądku. Potrawy przygotowuje się w wodzie i na parze, piecze w folii, na ruszcie oraz grillu. Często na stołach restauracji pojawiają się świeże owoce morza - ostrygi, kraby, małże, krewetki, które są bogatym źródłem cynku, poprawiającego pracę całego systemu nerwowego, a także optymalnym źródłem białka przy minimalnej zawartości [...]
[...] cwiczy to utrzymuje jako-taką diete dostarczajac Cynk z pożywienia Na noc moze byc 15mg Cynku nie wiem czemu sie spierasz bezsensu Najlepszym naturalnym źródłem cynku są ostrygi (ok. 60 mg cynku w 100 g), które w naszym kraju są rzadko jadanym i drogim przysmakiem. Sporo cynku zawierają również pestki dyni i słonecznika (ok. 13-20 mg w 100 [...]