[...] zwierzęcego. Węglowodany obniżamy w zależności od tego ile kcal dostarcza tłuszcz oraz białko. Źródło tłuszczu w każdej diecie czy to masowej czy redukcyjnej powinny być oleje roślinne nie rafinowane, czyli: Oliwy z oliwek Extra Virgin, olej lniany, olej winogronowy oraz tłuszcz pochodzący z ryb (tran, ryby tłuste), który jest źródłem NNKT [...]
[...] do smażenia, należy pamiętać o umiarkowanej temperaturze smażenia (nie używać dużego ognia, odpada też głębokie smażenie), bowiem oliwa ta pali się w niższych niż inne oleje temperaturach (ma niższą temperaturę dymienia — wynosi ona 225°C). Najlepsza do smażenia jest zwyczajna oliwa z oliwek — olive oil. UWAGA! Obecnie w sprzedaży znajdują [...]
[...] utwardzanych tłuszcze smażalnicze cukiernicze czy piekarnicze mogą zawierać ich nawet 37%. Mogą zawsze występować one podczas smażenia szczególnie podatne są na to oleje roślinne. BIAŁKA Na co są wrażliwe? -temperaturę -stopień uwodnienia -środowisko alkaliczne temperatura Przykładowo blanszowanie, czyli łagodne ogrzewanie nie wpływa na [...]
[...] Źródłami węglowodanów są głównie produkty zbożowe oraz warzywa i owoce. Źródła tłuszczy Tłuszcze znajdziemy w tłustych rybach, tłustym mięsie i podrobach, jajach drobiu, oleje (olej z pestek winogron, oliwie z oliwek, oleju lnianym, oleju z orzechów włoskich oraz oleju z awokado), tran. Inne produkty jak np. zbożowe też zawierają tłuszcze [...]
no wiec tak ciebie jak i kazde itersuja gora 4 oleje :lniany,z oliwek,wiesiolka dwuletniego i tran ,to tyle ,co do nie laczenia to sa rozne teroje ,wazne jak wyglada twoja dieta i jej bilans
a z ciekawości czemu w artukułach z usa prawie nigdy nie wiedziałem żeby ktoś wymianił oliwe z oliwek? czy jest u nich jakoś szczególnie droga? czy może jednak inne oleje mają lepsze zastosowanie w diecie - zakładając że ktoś stara się unikać tłuszczy z innych źródeł, chcę zacząć dietę redukcyjną i poprostu chciałbym dostarczyć tłuszczy w [...]
Tak, ponieważ nasza "służbę" zdrowia znam od podszewki i już teraz wiem, że lekarz do którego pójde mnie po prostu "oleje", nawet już teraz sam mogę sobie przepisać lekarstwa, które ten "extra" lekarz by mi polecił. W ogóle lekarze nie są dla mnie zbyt mili i wcale tego nie ukrywają. Nawet nie chce mi się rozpisywać [...]
http://wanada.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=40 skawlen http://kosmetykinaturalne.blogspot.com/2008/05/najcenniejsze-oleje-rolinne-sposoby-na_03.html o olejach http://www.kosmetyka.eu/kwas-linolowy.html Kwas linolenowy występuje głównie w oleju lnianym Zmieniony przez - shefu w dniu 2008-12-27 16:51:20
[...] barwniki, emulgatory, fluor w pastach do zębów, i wiele innych trucizn. Po drugiej wojnie światowej zasadniczo zmienił się sposób przygotowywania tłuszczów: Produkuje się oleje roślinne metodą na gorąco /160 -200°/. Wydajność ziaren roślin oleistych podwoiła się, ale kwasy tłuszczowe nienasycone w nich zawarte /kwasy linolowy i [...]
[...] w sieci - o co chodzi z tą wodą i pod wpływem tego wszystkiego przerzuciłem się na średnizmineralizowaną niskosodową :) (chociaż 100mg/l sodu to niby górna granica) Oliwy i oleje już omówiliśmy; To, że trochę ze mnie zeszło, to prawdopodobnie jej zasługa, bo reszta raczej się nie zmieniła :) Czas zacząć kolejną dyskusję :) Co myślisz [...]
[...] i "głównie białkowa" - chyba nie trzeba dużo węgli wrzucać - to rada z MEN'S HEALTH Simonidasie - zgadzasz się z nią?) Ja na śniadanie bym nie przesadzał z WW (oleje i biało i troszkę węgli), na obiad bardziej bym dowalił węgla (+dużo olejów no i biało) tak mi się wydaje. Co do okołotreningówki to Jay Cutler poleca jedzenie 200g WW [...]
[...] wyszło na jaw, że ponad połowa butelek oliwy z oliwek, pochodząca z Włoch i Hiszpanii nie spełnia standardów. Oliwa była tylko jednym z dodatków. W butelkach przeważały iine oleje roślinne. Podrabianiem oliwy zajmowały się nawet organizacje przestępcze. Na kolejnych miejscach znalazło sie mleko, miód, szafran, sok pomarańczowy, kawa i sok [...]
[...] się wszystko, ale dużo łatwiej i prościej jest liczyć bardziej ogólnie. Jeśli cały czas trzymamy ogólne liczenie - białko z miesa, jaj, ryby, twarogu, odżywki. Tłuszcze - oleje, orzechy, itd. Ww - ryż, owsiane, makarony itd. To każde zmiany i tak powodują mniej wicej takie same ucinki kcal itd. Bo ryż, makaron czy kasza maja po te 350kcal, a [...]
Dziewczyny jesli któraś ma do kupienia olej kokosowy to polecam do końca dnia jest promocja na darmową przesyłkę a oleje sa w super cenie i wielkościach. Ja juz zamówiłam. http://www.naturalne-piekno.pl/ Kurde tylko czy to nie przestępswo że wrzuciłam linka?
[...] ale mniejsza z tym. Nie ma się czym podniecać, bardziej wartościowa jest informacja ile idzie do przodu mięcha trenującemu non stoper niż leniowi który wraca po 5 latach i za chwilę znowu sobie oleje. Ludzie po obozach pracy też moment wracają do swoich wymiarów pomimo wieloletnich głodówek Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2014-01-30 09:41:49
Pozegnaj tzw orzechy arachidowe, oleje rzepakowe, chleby kiepskiej jakosci, margaryny i inne smarowidla kupne, wielkie ilosci prochu, wedliny sklepowe. Na drugie sniadanie mozesz zjesc....co chcesz w sensie, nie daj sie wepchnac w schemat, ze to sniadanie to musi byc owsianka, owoce, muesli czy inne takie. Mozesz sobie zjesc salatke, rybe (nie [...]
Na lnianym robię tylko jajecznice . Max 2 minuty sie grzeje. Do smażenia mies czerwonych daje smalec a ryby i drób na oliwie krotko.to lepiej jednak jajecznice na oliwie a lniany pic z lyzki??. Oleje przechowuje w cieniu w temp 21..kalorie podbijam w weekend. Robię zawsze cheat weekend i srednio przekraczam o 400 węglami Zmieniony przez - [...]