To, że nie należy w każdym posiłki jeść oleju kokosowego, w zasadzie jako jedynego źródła tłuszczów nie oznacza, że należy go wyeliminować. Skąd ten pomysł? Wywal makaron jajeczny, olej rzepakowy. Zwiększ ilość nasyconych i jednonienasyconcyh kwasów tłuszczowych. Mięso wprowadzaj w postaci danego elementu tuszy a nie gotowe mięso mielone. Takiego [...]
Olej rzepakowy zamienię na kokosowy, do śniadania dodam 3 kapsy omega 3. Makaron czterojajeczny dlaczego nie może być? Mogę go zamienić na pełnoziarnisty ale to już w smaku nie to samo... Łopatkę mogę kupować w kawałku a w domu zmielić. Czy poza tym reszta jest ok? Co sądzicie o piciu carbo podczas treningu siłowego? Słyszałem pare tez że warto. [...]
[...] Nigdy nie lubialam fast food'ow wiec nie musialam ich wykluczac z diety;p Co do bialek to gl: jajka, mieso gotowane, rybki, twarog(ilosci srednie) , makrela; tluszcze to :olej lniany, oliwa z oliwek i maslo; warzywa to gl: kapusta, brukselki,fasolka, salata, pietruszka korzen. Z wprowadzeniem tych rzeczy jakos sobie poradzilam. Staram sie [...]
to chyba normalne ,ze ludzie nie w temacie o mówią każdej dyscyplinie poza swoja i jakimiś pokazowym fiku miku ,ze to chuliganka i mordobicie, olej to i tyle... Albo po prostu rób swoje i nie gadaj o tym ludziom (bo po co)...
Wg mnie porównanie nie jest takie złe No bo w jednym i drugim przypadku zjadamy coś dobrego tzn płatki owsiane i tuna w wodzie. Ale zamieniając na olej i kukurydziane, w sumie dalej mamy coś dobrego prawda? Tylko że przy okazji zjadamy tu i tu niepotrzebny syf
ja braem już dość sporo różnego towaru jednak raz jedyny kiedy nie miaem recepty kupiem omke o dila i okazała sie jakimś syfem, znam działanie tego specyfiku więc się szybko skapłem. podróbka ma jaśniejsze opakowanie i w szyjce fiolki nigdy nie zostaje olej, wszystko spywa bez problemu
[...] mam taka w domu, zaczolem dzisiaj bic. wnikliwie je poobserwowalem, i maja 5cm (5,01cm) rowno po naklejane nalepki, nie wszystkie mocno docisniete, soku jest w nich po rowno, smak maja taki jak enan z iranu, podobna jak olej, ale w pierwszej chwili przypieklo w jezyk, kolor przezroczysty. strzal bez bolesny. kolor opakowania rozowy nie malinowy.
spoko o ile wiem bul radzi sobie w dzielny sposob z brakami w apetycie a kolo 100 kg w formie nie wzielo sie z powietrza a fakt na MCT nie reaguje dobrze - lepieje na kokosowy olej, ale nie podszedl smakowo a w tym przypadku to jak wiemy podstawa wiec trza bylo inaczej obejsc braki w apetycie
A jak np. pierwszy posiłek będzie b+t i tłuszcze w tym posiłku będą pochodzenia zwierzęcego, a w drugim posiłku dam tłuszcze pochodzenia roślinnego (np. olej rzepakowy, lniany, orzechy włoskie) to będzie ok?
Hmmm.......... IMO jest ok. Jedyne czego mógłbym się czepić to tego że w ostatnim posiłku mógłbyś dać zdrowe tłuszcze. Jeśli wszystko Ci wchodzi w obliczenia to ładnie, odsączj tylko olej przed zjedzeniem tuny
[...] nie stwierdziłem Miałem od pewnego zioma, no ale sie przejechałem ładnie.Zdecydowanie puść to dalej.a jeszcze mi powiedz czy folijke tam masz taką grubą,dekelki nie odstaja wszystkie(niektore tak niektore wogole, i czy data waznosci jest do 2009r? Jak jestes nie pewny to otwórz jedną butle i sprawdz smak i zapach, u mnie był zwykly olej.
smak i zapach to nie cipsy,,fakt jak miales wlany jakis olej to sie da wyczuc,,, w innym temacie też Ci ktos odpisał ze miał taka i była OK,,,jeżeli chodzi o tą dece to cięzko stwierdzić czy dobra czy nie a tym bardziej po fotkach
przechowuj w ciemnym miejscu, w lodoowce nie trzeba Olej po otwarciu powinien byc sporzyty po uplywie miesiące, dloozej nie wytrzyma(roowniez jak Byk czytalem kiedys o tym na forum)
Olej MCT jest olejem trwałym co uzasadnione jest składem kwasów tłuszczowych, które są odporne na procesy utleniania. Generalnie trwałosć tłuszczów nie zależy tylko i wyłącznie od obecności nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale także od sposobu przechowywania, obecnosci w nich wody lub pewnych enzymów przyspieszajacych proces rozkładu. Dla olejów [...]