ja wydaje na szamę bardzo mało, ale jak policzyłem, ile musiałbym wydawać na zdrowe odżywianie- czyli dobrej jakości mięsko, ryby, olej lniany, orzechy, świeże owoce i warzywa- niekoniecznie bardzo kulturystyczne, lecz żeby dostarczyć chociaż 3000kcal- bilans na 0- musiałbym wydawać grubo ponad 1000zł @@-)
[...] drogą Twój nick też się pewnie z powietrza nie wziął:)) Hehehe rzeczywiście wygląda na to, że za kilka miesięcy będę mógł z czystym sumieniem wpisać się w tym temacie jako kolejny, który leci over jeden rok! };-) Odnośnie nicka... trochę się słuchało przebojów ze sławnego klubu %-) DeDe - ciekawa sprawa, ja już w sumie 4 miechy bez alko, nawet [...]
gazeta Metro z dn.10-04-12 analizę przeprowadziła Journal of Food Science.Wyniki będą udostępniane na strone foodfraud.org (strona w budowie). A tak przy okazji, chciałam spytać o olej kokosowy. Jaki to ma smak? Chciałabym kupić, ale boje się, że będzie tak jak z olejem lnianym, który spróbowałam i o mało sie nie p.......
[...] łyżeczką na patelnie i zostaje coś na łyżce to nie zważając na nielubienie zlizuje do końca, co by się nic nie zmarnowało. Jak dla mnie jest pyszny. A ja też mam małe pytanie. Bo kupiłam ostatnio jakiś olej kokosowy, zero smaku i zapachu, czy to ogromny grzech zużyć go do smażenia? No już się domyśliłam że z virginem to on nie ma nic wspólnego.
[...] prostu pali... latwo za to zrobic maslo klarowane ktore zniesie kazda temperature i sie nie psuje wcale-przepisy latwo znalezc w necie (chyba ze mieszkasz poza polska to bardzo latwo je kupic-a w polsce to nie wiem) z co jedza ladies: Nasycone nadające się do smażenia Masło sklarowane, olej kokosowy, śmietanę pełnotłustą, tłuszcz kaczy lub gęsi
Kurcze ciekawi mnie jak on to zrobił że ma tak nienaturalnie wyglądające barki ( szczerze to aż za dobrze widać te tylne aktony) czy to jakiś trening specjalistyczny, szejki sterydowe ), czy rzeczywiście jakiś olej się polał....a tak na marginesie to chciałbym zobaczyć jego trening na barki.
Ale olej do ciasta? Ja tylko woda i mąka i nawet nie gorąca tylko ciepła. Ja to mało wykwintną kucharką jestem ale moja mama tak robi i ja po niej malpuję :-)
Clomid to niezle mieszka w hormonach, az dziw ze ldzie sie tym dalej truja. No ale skoro czlowiek sie czuje odblokowany i dobrze to zawsze beda to jesc, reszta sie nie liczy... Niestety ale na syfy tylko ROA reszte wynalazkow olej, szkoda czasu i kasy. Wino tez odpusc, wino dosc truje a pozniej syfy nie chca schodzic.
[...] sie tym dalej truja. No ale skoro czlowiek sie czuje odblokowany i dobrze to zawsze beda to jesc, reszta sie nie liczy... Niestety ale na syfy tylko ROA reszte wynalazkow olej, szkoda czasu i kasy. Wino tez odpusc, wino dosc truje a pozniej syfy nie chca schodzic. Kult a co polecasz zeby się odblokowac? mam swoj sposob na oblok, nie spadam [...]
TAkie pytanko: czy to się nadaje do jedzenia? Domyślam się, że nie byłby to first choice, ale czy a) nie kupować tego ponownie b) może być ale mało? Bo z tego co kojarzę, olej palmowy to nie jest jakiś korzystny :> Lecz powiem Wam, że ten smalczyk (posiadam go w lodówce) jest naprawdę smaczny, i sprzedawca twierdzi że można na nim smażyć.
[...] to "ma co prawda dużo omega 3 i 6 ale w niekorzystnej proporcji"?, ja tam widzę proporcje akurat - o6:o3 w stosunku 1:1 do 4(5):1 tu o rzepakowym na potreningu: http://potreningu.pl/diety/artykuly/280/olej-rzepakowy--cennym-skladnikiem-diety ważne jest by był nierafinowany, bo tylko taki zapewnia właściwe proporcje składowych kwasów tłuszczowych
czy olej ryżowy jest do zaakceptowania do smażenia? temperaturę dymienia ma wysoką, tylko nie wiem jak ze składem @-) chciałabym jakąś alternatywę tańszą do kokosowego, nie na stałe tylko wymiennie
myślę, że spoko jak inny olej walniesz. Z lnianym mogłoby być nawet ciekawe z posmakiem orzechowym. Chociaż powiem Ci, że nie za bardzo czuć tą oliwę, bo dobry tatar to mocno doprawiony tatar i jak dla mnie musztarda i pieprz zabijają ten posmak.