Jaki typ budowy? ile czasu biegasz? ja bym się skupił na interwałach ze 2razy w tyg żeby metabolizm podkrecic olej rzepakowy to śmieć, wrzuć lniany wrzuciłbym zamiast na śniadanie 150g owsu wiecej jaj, a zamiast oliwy tłuste mieso np boczek ogólnie więcej tłuszczu a mniej węgli, prawie 0,5kg wegli to dużo, moim zdaniem jak na tą wagę zbyt dużo [...]
[...] tylko 5 kg wiec raczej ekto chciałbym tyle biegać żebym czuł że biegłem wiec trochę się spocić i poczuć jak krew dobrze chodzi wiec myślę że około 20-30 min dlaczego nie olej rzepakowy ? to może zamiast tego boczku smalec ? posiłek nr 2 to przed a posiłek 3 to po treningowy tyle że posiłek nr zamiast być jedzony 4 będzie 2 a drugi posiłek [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] skutkiem ubocznym takiego procesu jest powstanie tłuszczów trans, niekorzystnych dla naszego zdrowia. Oczywiście najlepszym wyborem będzie oliwa z oliwek, nierafinowany olej rzepakowy lub dobry lniany, nie wymagałbym tego jednak od 15letniej osoby która dopiero zaczyna swoje podstawy z dietą. Poczytaj trochę sobie o produktach, wybieraj te [...]
Jem tak od zawsze, nie mam problemów ze smakiem, wiem że można smaczniej, tłuszcze jeszcze wcinam zamiennie orzechy, i olej rzepakowy, warzyw nie liczę, jem paczkowane, jak i świeże, chodzi mi bardziej o makroskładniki, raczej bardzo łatwo łapię wagę, myślałem nad jakimś low carbem, ale raczej parę miechów zejdzie na redukcji i właśnie nie wiem [...]
pół kilo warzyw paczkowanych, takie mrożone z lidla+ np kilka ogórków kiszonych pomidory itp, zależy na co jest ochota, paczkowane zawsze, olej rzepakowy , i orzechy włoskie, jeśli dorwę jakieś, mięso zamiennie z kurczakiem, wątróbka i ryba miruna/mintaj. głównie chodzi mi czy taka ilośc kalorii itp byłaby odpowiednia itp? bo tego nigdy nie jestem [...]
Rafinacja to proces oczyszczania,tak więc nie ma nic wspólnego z granicą dymienia.Olej rzepakowy poddany rafinacji,czy nie nadaje się do smażenia,ponieważ ten rafinowany przeważnie też jest tłoczony na zimno.Pozdrawiam.
weź podaj jeden związek, którego się boisz, zamiast pisać "chemia" Pytasz na poważnie? %-) mąka pszenna, olej rzepakowy, stablizator: E422, dekstroza, kwas: E296, substancja spulchniająca: E500, ekstrakt z ryżu, zioła, sól, woda E422 - na trzecim miejscu w składzie (!) masz glicerynę która cytuję: Stosowanie jej w dużych ilościach może jednak [...]
Kontrola proporcji tłuszczów nie jest trudna, a na pewno nie po pewnym czasie "dietowania" Gorzej jednak jest ze składem niektórych produktów. Teoretycznie olej rzepakowy za 1,99zł ma taki sam skład tłuszczów jak tłoczony na zimno, w praktyce niekoniecznie
[...] 50g -chleb razowy -papryka POSIŁEK III *12:30* -pierś z kuraka -chleb razowy -papryka POSIŁEK IV *15:00* -ryż brązowy 50g -kurczak 150g -kapusta pekińska + olej rzepakowy T R E N I N G POSIŁEK V *18:50* -BIAŁKO -ryż brązowy 50g -kurczak 150g POSIŁEK VI *20:30* -2/3 jaja I co ty na to?? Aha i jakie BIAŁKO dokładniej? [...]
Olej rzepakowy jest lepszy od oliwy :-) Nie ma smaku, tańszy i w sumie skład też lepszy. Oczywiście nierafinowany i tłoczony na zimno. http://pokochajolejrzepakowy.pl/wp-content/uploads/2013/03/tabela11.jpg