ok dzięki, wiec nie mam sie czym martwic? Zapytam jeszcze jaka obróbka termiczna wg Was jest najlepsza i najzdrowsza? Gotowanie? niektorzy mowia ze gotowanie najlepsze ale niedobre, a mi akurat smakuje gotowana pierś. pozdro
Wielu z Was przeczyta ten artykuł i zacznie się tłumaczyć przed samym sobą, że przecież w szkole / pracy nie da się trzymać diety, to niewykonalne, itd... Nic bardziej mylnego!!! Nie jest tajemnicą, że około 80 - 90 % startujących zawodników (nie koniecznie tylko kulturystów !) to ludzie, którzy zajmują się na co dzień pracą lub nauką (albo jednym [...]
[...] przepisy na necie i troszkę przerobiłem. Skład: -płatki owsiane -płatki żytnie -płatki jęczmienne -orzechy -rodzynki -jabłka -banany -ewentualnie suszone śliwki Licze że w takiej kombinacji owsiane nie będą mi szkodzić. I czy można to zalać jogurtem naturalnym lub kefirem i zjeść czy wcześniejsza obróbka termiczna płatków jest konieczna.
Każda obróbka termiczna w jakimś stopniu przyczynia się do utraty części wartości ale beż przesady. Nie trzeba go smażyć na wiór :-) Każdy coś robi, dlatego trzeba obliczyć swoją ppm, dodać do tego 500kcal i obserwować. Jak nic się nie będzie działo to jeszcze 300 i nie ma siły, predzej czy później masa zacznie iść u każdego.
było o tym wiele razy - produkty mierzymy przed obróbka termiczną czyli Przed gotowaniem. Ryż nabierze wody więc wiadomo że waga się zwiększy a wartości pozostają takie same.
Podziel kurczaka przed obróbką termiczną , zważ ,usmaż i powkładaj w pudełka. Ale jeśli smażę, to wrzucam na patelnie od razu kurczaka zważonego na 3 porcje i później żeby było po równo w pudełkach muszę ważyć ponownie i wychodzi go mniej (wiem, że schodzi woda itp) i stąd mam ten problem. Smażenie kurczaka oddzielnie na jedną porcje, to trochę [...]
Niedorzeczna ilość kalorii, najpewniej to wynika z błędnych obliczeń w diecie. W trakcie liczenia kalorii należy brać pod uwagę surowe produkty - nie już wstępnie po obróbce termicznej, niemniej jednak żywność ważymy przed obróbką termiczną. Ciężko jest uwierzyć, że spożywasz tak kolosalne ilości kalorii przy Twoich warunkach fizycznych i [...]
Nie rozumiem, masz na myśli, że nie zgadzają się kalorie? Ja tylko wklepywałem produkty, program sam oblicza kalorie więc nie wiem o co chodzi. To co wypisałem to kolosalne ilości? Przy moim wzroście? Niedorzeczna ilość kalorii, najpewniej to wynika z błędnych obliczeń w diecie. W trakcie liczenia kalorii należy brać pod uwagę surowe produkty - [...]
Wolno, nie wolno, w sumie nie o to chodzi. Ludziom się wydaje (nie wiem czy podzielasz ten tok myślenia), że skoro oliwa jest taka zdrowa, to w ramach zdrowego odżywiania będą na niej smażyć, tymczasem obróbka termiczna sprawia, że kwasy tłuszczowe się utleniają i tracą wszystkie swoje dobre właściwości. Zatem jest to tylko wywalanie kasy w błoto.
Obróbka termiczna wpływa chociażby na witaminy, jednak zalanie ciepłą wodą płatków owsianych wpłynie na ilość fitynianów w nich zawartych - co akurat będzie korzystne w kontekście wartościowości. Zalewaj ciepłą, nie wrzątkiem. Takie zaparzenie znacznie zwiększy IG owsianych? Olej to. Zmieniony przez - Skerx w dniu 2013-05-21 00:08:34
Nie koniecznie. Zalezy od: 1. Typ oleju- niektore sa ciemniejsze od innych. 2. Obrobka termiczna - trenbolon latwo poddaje sie utlenianiu (co jednak nie zmienia jego wlasciwosci anabolicznych :)), im mocniej ogrzany - tym ciemniej wychodzi roztwor. 3. Czystosc proszku - wbrew pozorom czysty tren daje lekko zoltawy kolor.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
OzzyMG Zrobie jeszcze jeden temat jak dostane w Piatek ten nowy plan i mi powiesz czy jest okej, czy nie dobrze? ___ Co masz na mysli z : '' Pamiętaj że ważysz wszystko przed obróbką termiczną a nie po. '' ???? Kuraka mam 200g, 250g na porcje, doloze cos do sniadania i bedzie git +210
280g białka przy wadze 77kg to obłęd, niezwykle duże obciążenie dla organizmu. Nic dziwnego, że doznałeś stagnacji. Tak dla ścisłości, ważysz każdy produkt przed obróbką termiczną prawda? Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-04-14 22:50:53
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] to wypada mieć kilka miesięcy stażu na siłowni i na DIECIE. 2. Surowe jaja to zły pomysł w ogóle - surowa albumina jest przyswajana tylko w 50%, natomiast jakakolwiek obróbka termiczna jaja zwiększa ten udział aż do 98% 3. Nie musisz pic carbo (ani żadnych odżywek) po trenigngu zjedz np. dwa banany. Dieta masowa 1l/1000kcal w ciągu dnia [...]
mozesz smazyc obrobka termiczna miesa nie powoduje zadnych strat tylko ostroznie z ta oliwa lepiej tylko posmaruj patelnie zeby sie nie przypalilo a jak chcesz wiecej to polej na gotowe mieso oliwe