Michalix- produkty się waży PRZED obróbką termiczną(gotowanie smażenie itp.) Po gotowaniu zaś nie mam zielonego pojęcia To tak na marginesie Zdr. Zmieniony przez - Danio135 w dniu 2008-11-14 21:59:25
carl- nie barzdo, takie batoniki to nie najlepsze rozwiazanie, zapewne znajduje sie w nich kupa chemi, emugulatorow, oraz sacharoza. Wszystko wazymy przed obrobka termiczna, mieso,ryby, kasze, makarony..
Mam tutaj parę pytanek do was : 1.Co myślicie o buraczkach kupowanych w sklepie? 2.Teraz gdy jest praca to najlepiej mi robić wszystko na raz , czyli nie 100g makaronu tylko 300 , itd. Wiadomo że waży się przed każdą obróbką termiczną , ale jak wrzucę 300g makaronu do garnka i on po ugotowaniu zmienia swoją wagę to jak najlepiej to rozdzielić po [...]
Zdecydowanie należy ważyć przed obróbką termiczną. Tabele również jako domyślne wartości podają te przed. http://potreningu.pl/articles/4639/kiedy-nalezy-wazyc-produkty
Orzechy ziemne to nie orzechy nawet. Orzechy zawieraja omega 6 dzialajace zapalnie, ale zbilansowane musza byc omega 3 i 9, wtedy moga stanowic czesc diety. Trzeba je moczyc ze wzgledu na kwas fitynowy. Obrobka termiczna utlenia kwasy tluszczowe, ktore sa trucizna dla organizmu wiec takie maselko z prazonych orzecho to kiepski pomysl. Robione [...]
W drugim filmiku w wiośle ręce miałem po pół dłoni wężej. Chyba nieco głębszy ruch można tak zrobić. Czy w wiośle plecy mają być spięte, czy przy opuszczaniu sztangi luzować je i rozciągać łopatki? --------------------------------------------------------------------- Strona z dziennikami posiłków się zesrała, więc wypiszę tylko co zjadłem. [...]
Dzień kolejny. Zabiegany, kombinowany ale czuję się świetnie i mam pełno energii. Kipię entuzjazmem :D I jeszcze poprawiony czas na 5 km8-) Jedzeniowo nie mogę dobić do 2000kcal. Już po 1600 mam wrażenie,że pęknę. Plus taki, że mam siły na trening, nie boli mnie głowa, jak przy poprzednim odchudzaniu. To takie pierwsze spostrzeżenia. Co do miski, [...]
Dziękuję za wskazówki! Co do tych składników to faktycznie ważyłam po ugotowaniu - stąd te wartości. Ale jak ważyć mięso przed obróbka termiczną, skoro robię całą pieczeń a np potem dopiero kroje na plastry i sobie taki już gotowy plaster ważyłam, jak to robicie? Wrzucam ćwiczenia z dziś. Co do treningu, to zgadałam się ze znajomą i ma mi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
zawsze przed obróbką termiczną należy ważyć produkty. Być może producent w liczeniu kalorii uwzględnił węglowodany nieprzyswajalne, a jeżeli to produkt z bazy potreningu to ktoś się konkretnie rypnął we wpisywaniu kcal. Btw. B i W to 4,1kcal, a T to 9,2kcal :) Zmieniony przez - paramaribo2 w dniu 2013-07-14 22:52:41
To fakt. Za***iście gotujesz... pulpeciku. BTW co do tego sera, nie tyle, sam w sobie, nie spełnia 'wymogów' redukcji, co jego obróbka termiczna. Jakim aparatem robisz foty? Wyglądają naprawdę super. Pozdr. Zmieniony przez - saib__ w dniu 2007-02-09 23:32:59
KASZA/ RYŻ - czy wartości podane w tabelach odżywczych dotyczą ryżu PRZED czy PO ugotowaniu? Wszystkie wartosci sa podawane dla produktow PRZED obrobka termiczna.
czołg - przepraszam - jestem ze Szczecina. CO do kalorii to SFD posiada takie coś http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie tutaj możesz sprawdzić. Są na necie jeszcze dzienniki posiłków w arkuszach kalkulacyjnych tez bardzo fajne i tam masz wszystko opisane co ma ile na 100 gram ( wszystko przed obróbką termiczna) także waga kuchenna + takie [...]
Wszystko ważę przed obróbką termiczną Nie rozumiem MaximusRex tego co napisałeś mi o kaszy... Codziennie jem po 100g kaszy(ważona przed gotowaniem) Czasem nie mam gdzie tego wszystkiego pomieścić... Po pierwszym tygodniu wymiary poleciały w dół, więc pomyślałem żeby obciąć troche węgle... W moim przypadku kasze... Myślisz że to dobry pomysł czy [...]
DNT aktywność bieg 6km w 39minut(mój rekord88-O i bez przystanku8-)) i 21 mniut szybki marsz w sumie 8.4km. Tak się rozgrzałam że czułam jak cała paruję:-D a do domu oczywiście z tobołami i rozmrażającą się rybą na nogach 25minut bo znowu mi zwiał autobus(eh to roztargnienie mnie kiedyś wykończy:-{) POMIARY data--- 7,08--- [...]
A wrzuć jak jesz teraz :) Przykładowe dzień lub dwa. Nie wliczaj w bilans warzyw (jedynie strączkowe i korzeniowe), a gramatury produktów podaj przed obróbką termiczną. Możesz do tego użyć aplikacji na potreningu.pl i wrzucić w dziennik "zrzut". Wtedy będzie wszystko jasne i przejrzyste.