SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obróbka termiczna

  • [BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Makro przyjmuje zawsze dla surowych warzyw i owoców - przed obróbką termiczną. Ziemniaki są albo wczesne, albo późne w tabelkach - chyba.

    Odpowiedzi: 6796 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-26 15:13:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PODSUMOWANIE : Od dnia 1 do dnia 30 Zaczynałem z wagi : 89,1 kg a zakończyłem redukcje na Lipo Packu i Clenburexin 2 po 30 dniach na wadze: 85,2 kg Przy czym utrzymałem bardzo dużo mięśni, spalił się praktycznie sam tłuszcz. Dzięki Pomocy Giszmana, Tomka Bobrowskiego, reszty ekipy Trec Temu, Matelki i użytkowników forum SFD, nie zapominając o [...]

    Odpowiedzi: 1230 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-17 04:38:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Chyba każda obróbka termiczna powoduje straty, zwłaszcza witamin i minerałów.

    Odpowiedzi: 6796 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-04 18:14:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej G, aż się spięłam jak zobaczyłam słowo "kontrola" :-D Soczewica ma wagę przed obróbką termiczną. Właśnie zobaczyłam, że faktycznie wartości spisałam tej ugotowanej }:-( Fatalny błąd, dzięki za wyłapanie, już poprawiam błędy. Poniedziałkowa micha po poprawieniu ma wartości: 112B, 169W, 66T, 1700kcal Zgroza z WW. Fruktoza przekroczona, bo goście [...]

    Odpowiedzi: 460 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-05 14:31:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bikini Fitness 2014

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] Obierając skórkę, pozbywamy się witamin i minerałów, które głównie "siedzą" pod skórką i w niej, a wewnątrz ziemniaka mamy już praktycznie samą skrobię. Wady: - Długa obróbka termiczna - Kaloryczne dodatki w postaci masło, smalcu itp. - Przy braku wiedzy i umiejętności łatwo utracić wartościowe mikroelementy Zalety: - Duża zawartość wit [...]

    Odpowiedzi: 1266 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-20 23:09:12 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • AVASSO/Dziennik/Nowe str 100

    Post
    Trening dla początkujących

    To samo co bez marynaty , smażenie, pieczenie, grilwanie. No w sumie tylko gotowanie odpada. Marynata to tylko forma nadania lepszego, permamentnego smaku, obróbka termiczna wedle uznania. Zmieniony przez - grrubas w dniu 2009-06-10 08:10:49

    Odpowiedzi: 1776 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-10 08:09:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • zawsze liczy się waga przed obróbką termiczną, tyczy się to również wartości odżywczych

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-21 16:45:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pochodzenia zwierzęcego, jak i roślinnego: warzywa liściaste, ziarna zbóż, rośliny strączkowe, wątroba, drożdże. Są wrażliwe na działanie wysokiej temperatury, tak więc obróbka termiczna potraw powoduje utratę do 50-90% czynnych związków kwasu foliowego. Główne zadania kwasu foliowego w organizmie, to udział w syntezie DNA, w [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-18 12:44:05 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Przed każdą obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-06 00:01:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wartości odżywce piersi i ryżu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    no ale po Twoim stwierdzeniu od razu nasuwa się pytanie: dokładne dane z opakowania piersi z kurczaka na 100g: białko: 30.7g węgle: 0g tłuszcze: 1.7g skąd producent wie, jaką obróbkę termiczną zastosuję? przecież jeżeli wrzucę kuraka na jakikolwiek olej jego kaloryczność wzrośnie, jak również na pewno taka pierś nie będzie miała 1.7g tłuszczu... [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 2348 Data: 2015-03-20 17:02:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jajka wazyc lepiej w misce bez skorupki,poprostu wazyc wszystko przed obrobka termiczna. Co do posilku po interwalach,odrazu po mozesz dac bialko lub BCAA. Zalezy co bedziesz bral przed interwalami ,jezeli przed interwalami BCAA po nich dajesz bialko.

    Odpowiedzi: 2623 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-04-17 23:18:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie. Czy twoim zdaniem jesli skladniki diety takie jak jajka, piers z kurczaka i ryz sa smazone to ich wlasciwosci odzywcze jakos znacznie maleja/niekozystnie sie zmieniaja? Chodzi mi tu glownie o IG i to, ze kilka osob twierdzi, ze im dluzsza i bardziej intensywna obrobka termiczna tym wiecej aminokwasow/bialek "ulatnia" [...]

    Odpowiedzi: 508 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-02 16:50:01 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna jedzenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    a tutaj znalazłem dla ciekawostki: Obróbka cieplna mleka nie zmienia zawartości w nim białka (jedynie zawartość aminokwasu lizyny zmniejsza się o 5%), tłuszczu, laktozy i składników mineralnych (takich jak wapń, fosfor, potas, magnez i cynk). Bez zmian pozostaje ilość witaminy A, B2 i D. Pod wpływem ogrzewania mleka nie zmienia się również wartość [...]

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 11388 Data: 2006-10-16 11:07:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wuchta34-blog(TS)-242,5kgx3powt-157str.

    Post
    Trening dla początkujących

    obliques oczywiście że ważone przed obróbką termiczną... Dziennie to ok 450g WW ale moje zapotrzebowanie jest też nie małe... ~3700 kcal... jadam 4-5 posiłków więc muszą być one większe, neistety nie mam czasu na mniej a częściej (szkoła i praca) Co do słodyczy to u mnie w domu się nimi zajadają, mnie osobiście nie ciągnie, za dużo potu na [...]

    Odpowiedzi: 1590 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-23 19:37:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Boksero - Wygrana redukcja / podsumowanie str. 205

    Post
    Trening dla początkujących

    czy ryz mam ważyć przed ugotowaniem czy po>? PRZED! wszystko warzysz przed obróbką termiczną!

    Odpowiedzi: 2071 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-23 19:55:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ekspert Tomek Pabiniak Pomaga i Udziela Rad

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Wszystko zawsze się waży przed każda obróbką termiczną, jako Tomek jest kulturystą raczej nie podawałby wagi ugotowanego ryżu, zresztą nikt tak nie robi i nie waży po obróbce termicznej. Trzymaj się Tomek,

    Odpowiedzi: 957 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-08-14 13:49:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Błagam o pomoc. Ostatnia deska ratunku

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wizyta u dietetyka w tym przypadku to na pewno podstawa. Bez tego się nie obejdzie - na podstawie tego co jesz i co Ci nie szkodzi pewnie skombinuje Ci jakąś dietkę. TAk tylko ciezko czasami trawic na dobego dietetyka, wtedy pieniadze moga byc niestety w bloto. Mysle ze jak tu wszystko zalatwimy wizyta bedzie zbedna, rowiez czekalbym tu bardziej [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 5190 Data: 2008-01-10 19:23:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystko ważysz przed obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 154 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-07-30 20:53:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masa czy dalsza redukcja

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    wszystko ważysz przed obróbką termiczną. Przecież to 200g co ci nabiera torebka ryżu to sama woda jest, więc jak ty to sobie wyobrażasz :-D przecież woda nie ma kcal. Ważysz wszystko zawsze przed obróbką, nie po

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 3119 Data: 2013-03-08 19:12:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TEST STANOFUSION by ProSatan

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    ja zawsze wszystko przez obróbka termiczna warze ale takie sposób jak wy macie panowie tez spoko, bedzie trzeba z niego skorzystac w przyszłosci

    Odpowiedzi: 155 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-28 15:50:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)