PODSUMOWANIE : Od dnia 1 do dnia 30 Zaczynałem z wagi : 89,1 kg a zakończyłem redukcje na Lipo Packu i Clenburexin 2 po 30 dniach na wadze: 85,2 kg Przy czym utrzymałem bardzo dużo mięśni, spalił się praktycznie sam tłuszcz. Dzięki Pomocy Giszmana, Tomka Bobrowskiego, reszty ekipy Trec Temu, Matelki i użytkowników forum SFD, nie zapominając o [...]
Hej G, aż się spięłam jak zobaczyłam słowo "kontrola" :-D Soczewica ma wagę przed obróbką termiczną. Właśnie zobaczyłam, że faktycznie wartości spisałam tej ugotowanej }:-( Fatalny błąd, dzięki za wyłapanie, już poprawiam błędy. Poniedziałkowa micha po poprawieniu ma wartości: 112B, 169W, 66T, 1700kcal Zgroza z WW. Fruktoza przekroczona, bo goście [...]
[...] Obierając skórkę, pozbywamy się witamin i minerałów, które głównie "siedzą" pod skórką i w niej, a wewnątrz ziemniaka mamy już praktycznie samą skrobię. Wady: - Długa obróbka termiczna - Kaloryczne dodatki w postaci masło, smalcu itp. - Przy braku wiedzy i umiejętności łatwo utracić wartościowe mikroelementy Zalety: - Duża zawartość wit [...]
To samo co bez marynaty , smażenie, pieczenie, grilwanie. No w sumie tylko gotowanie odpada. Marynata to tylko forma nadania lepszego, permamentnego smaku, obróbka termiczna wedle uznania. Zmieniony przez - grrubas w dniu 2009-06-10 08:10:49
[...] pochodzenia zwierzęcego, jak i roślinnego: warzywa liściaste, ziarna zbóż, rośliny strączkowe, wątroba, drożdże. Są wrażliwe na działanie wysokiej temperatury, tak więc obróbka termiczna potraw powoduje utratę do 50-90% czynnych związków kwasu foliowego. Główne zadania kwasu foliowego w organizmie, to udział w syntezie DNA, w [...]
no ale po Twoim stwierdzeniu od razu nasuwa się pytanie: dokładne dane z opakowania piersi z kurczaka na 100g: białko: 30.7g węgle: 0g tłuszcze: 1.7g skąd producent wie, jaką obróbkę termiczną zastosuję? przecież jeżeli wrzucę kuraka na jakikolwiek olej jego kaloryczność wzrośnie, jak również na pewno taka pierś nie będzie miała 1.7g tłuszczu... [...]
Jajka wazyc lepiej w misce bez skorupki,poprostu wazyc wszystko przed obrobka termiczna. Co do posilku po interwalach,odrazu po mozesz dac bialko lub BCAA. Zalezy co bedziesz bral przed interwalami ,jezeli przed interwalami BCAA po nich dajesz bialko.
Mam pytanie. Czy twoim zdaniem jesli skladniki diety takie jak jajka, piers z kurczaka i ryz sa smazone to ich wlasciwosci odzywcze jakos znacznie maleja/niekozystnie sie zmieniaja? Chodzi mi tu glownie o IG i to, ze kilka osob twierdzi, ze im dluzsza i bardziej intensywna obrobka termiczna tym wiecej aminokwasow/bialek "ulatnia" [...]
a tutaj znalazłem dla ciekawostki: Obróbka cieplna mleka nie zmienia zawartości w nim białka (jedynie zawartość aminokwasu lizyny zmniejsza się o 5%), tłuszczu, laktozy i składników mineralnych (takich jak wapń, fosfor, potas, magnez i cynk). Bez zmian pozostaje ilość witaminy A, B2 i D. Pod wpływem ogrzewania mleka nie zmienia się również wartość [...]
obliques oczywiście że ważone przed obróbką termiczną... Dziennie to ok 450g WW ale moje zapotrzebowanie jest też nie małe... ~3700 kcal... jadam 4-5 posiłków więc muszą być one większe, neistety nie mam czasu na mniej a częściej (szkoła i praca) Co do słodyczy to u mnie w domu się nimi zajadają, mnie osobiście nie ciągnie, za dużo potu na [...]
Wszystko zawsze się waży przed każda obróbką termiczną, jako Tomek jest kulturystą raczej nie podawałby wagi ugotowanego ryżu, zresztą nikt tak nie robi i nie waży po obróbce termicznej. Trzymaj się Tomek,
Wizyta u dietetyka w tym przypadku to na pewno podstawa. Bez tego się nie obejdzie - na podstawie tego co jesz i co Ci nie szkodzi pewnie skombinuje Ci jakąś dietkę. TAk tylko ciezko czasami trawic na dobego dietetyka, wtedy pieniadze moga byc niestety w bloto. Mysle ze jak tu wszystko zalatwimy wizyta bedzie zbedna, rowiez czekalbym tu bardziej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
wszystko ważysz przed obróbką termiczną. Przecież to 200g co ci nabiera torebka ryżu to sama woda jest, więc jak ty to sobie wyobrażasz :-D przecież woda nie ma kcal. Ważysz wszystko zawsze przed obróbką, nie po