[...] organizm sie zaadaptował i obniżył poziom hormonów tarczycy, potem wracają do starej kaloryczności i jest efekt jojo czesto z nadwyżką, bo mają właśnie zwolony metabolizm, obnizony poziom hormonów tarczycy. Poza tym jakby ww proste zatłuszczały a nie nadmiar kcal, to diety ketogeniczne, tłuszczówki były by najlepsze. Dieta kwaśniewskiego mimo [...]
[...] nie nasila wydzielania insuliny z trzuski ! Odniesmy to teraz do wyzej postawionych problemow. Zwiekszona liczba i wrazliwosc receptorow insulinowych powoduje, ze nawet obnizony - na skutek diety - poziom IGF-1 staje sie wystarczajacy by zapobiegac nadmiernym stratom w tkance miesniowej. Zwiekszona wrazliwosc receptorow to rowniez [...]
jakby komuś chciało się poczytać: Arginina to aminokwas, który dzięki suplementom z grupy boosterów tlenku azotu (NO) robi obecnie wręcz zawrotną karierę. Na rynku suplementów pojawiła się znacznie wcześniej, zanim wyprodukowano pierwsze stymulatory syntezy NO. Argininę promowano jako : - substrat w produkcji kreatyny - aminokwas odtruwający [...]
[...] Liczne badania na zwierzetach pokazaly, ze przetwory sojowe powodowaly bezplodnosc u zwierzat. Spozycie soi przyspiesza wzrost wlosów u mezczyzn w srednim wieku wskazujac na obnizony poziom testosteronu. Japonskie zony czesto serwowaly tofu swoim mezom, kiedy chcialy obnizyc ich witalnosc. Mit: Nasiona soi sa dobre dla srodowiska. Fakt: Wiekszosc [...]
uszaty, problem tkwi w jednym zdaniu: Zbytnie obniżenie poziomu serotoniny powoduje depresję a w skrajnych przypadkach próby samobójcze, generalnie zaś obniża satysfakcję z wykonanego wysiłku. pytanie brzmi: czy tauryna obniża pozim serotoniny tak drastycznie? tzn czy są jakieś dowody na to, czy też to jest Twój domysł, który można streścić [...]
czy obniżony poziom kortyzolu może blokować przyrost siły i masy miesni jesli to dlaczego W obecnych nerwowych czasach, niski kortyzol wydaje się być bardziej luksusem niż realnym problemem %-). A tak na poważnie... to moim zdaniem odpowiedzią na to pytanie może być fakt, że braki kortyzolu upośledzają gospodarowanie glukozą oraz tłuszczami i w [...]
Zacytuje sam siebie żeby nie pisać cały czas tego samego. Przede wszystkim owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik pokarmowy. Zawierają również związki polifenolowe, a w tym flawonoidy o właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych które mogą pozytywnie wpływać na wrażliwość insulinową. Również zawierają alkalizujące [...]