Nie jemy. Z Twarogiem może nie być aż tak źle, ale "mięso" w takich produktach może mieć mało mięsa. Ogólnie zaleca się produkty jak najmniej przetworzone bo na każdym etapie dodają "ulepszacze" A w cieście takim jak np. na naleśniki to wiadomo dużo spulchniaczy i utwardzonego tłuszczu roślinnego.
Odświeżam: Jestem świeżo po zrobieniu własnej mąki razowej/pszennej koszt zamiast niecałych 4zł wychodzi 1,1zł/kg. Dodam jeszcze , że jest zdecydowanie lepsza jakościowo, smaczniejsza. Nalesniki trzymają się jak gumowe, żadnych problemów przy przewracaniu a chleb rewelacja i jeszcze róznica w kolorze moja jest 2 razy ciemniejsza. Polecam dobre [...]
Węglowodany to nie tylko makarony, chleby i ryże. To też płatki jaglane, owsiane, gryczane, to kasza jaglana, jęczmienna, gryczana, ryże też nie tylko brązowy, ale paraboliczny, basmatii, czy dziki. Do tego masz owoce różna gama, warzywa - szczególnie strączki. Do tego jak wyżej wspomniałeś makaron najlepiej pełnoziarnisty (ale od czasu do czasu) [...]
Produkty fa z pewnością są dobrej jakości, wg. mnie gotowe naleśniki proteinowe są jakąś formą luksusu i wygody. LEpiej samemu zrobić, jest mnóstwo przepisów :)
Jem około 5 posiłków dziennie, w tym często jajecznica z 3 jajek, nast. kilka kanapek, spory obiad, dużo ziemniaków, często tłuste mięso, naleśniki, znów chleb, na koniec dnia płatki z mlekiem. Głównie jem dużo chleba. Dodam jakieś słodycze lub inne tego typu rzeczy w między czasie. Inaczej nie potrafie sam z siebie opisać mojej diety
Ja daję 30 g mąki gryczanej, 1 jajko i wodę do dosyc luźnej konsystencji. Odstawiam na jakieś 15-30 minut. Jak po odstaniu ciasto wydaje się trochę za gęste , dolewam odrobinę wody i smaże. Na średniej wielkości j patelni wychodzą mi z tego 3 cieniutkie naleśniki.
Twaróg z makaronem i cukrem to ja jeszcze jadłem u śp. Mojej Babci gdy nie wiedzialem co to siłownia. Co to był za sztos takze nie dziwne ze wchodzi jak złoto. Ja bym jadł o ile nie masz problemów trawiennych. Zgadzam się z przedmówcami że warto urozmaicić jakimś owocem, odrobiną sosu słodkiego np. Z Allnutrition. Zamiast cukru daj erytrol ,ja [...]
Jesz ciągle tak samo? Różnicuj śniadania, zamiast powielać jeden posiłek. Raz niech będą to płatki, raz np. tosty, innym razem mogą być naleśniki, pasta jajeczna, ryba etc... Osobiście nie lubie owsianych - więc ich nie jadam w ogóle, a na jakośc swoich sniadań narzekać nie mogę.
[...] z chleba razowego,do tego mieso,orzechy/pestki dyni/maslo,warzywka trzeci posilek duzy jogurt + bułka. tak samo jak wyzej 4 posilek (tutaj roznie) czesto zupa +makaron, nalesniki, ziemnieki, kotlet. za ziemnaki jedz kasze/ryz 5 posilek tutaj roznie. ale zawsze zdrowo. jak przedtreningowy to ryz/makaron/kasa+mieso/ryba/jaja,warzywa,oliwa 6 [...]
[...] troche rodzynek,10 bialek jaj lub jajecznica z 8 calych jaj+ ciemne pieczywo. nastepnie ok. 100g ryzu +200g piersi panierowane jakiegos kuraka+ jakies warzywa, nastepnie nalesniki z platkow ows. z bialkiem jaj+ dzem bezcukrowy, przed posilkami lubi czasami popijac whey pro isolat olimpu waniljowy, lub ten sam isolat i ciemne pieczywo z [...]
[...] codziennie 3 x na dobę to samo? Zapracujesz sobie na niedobory / nadmiary niektórych składników odżywczych i antyodżywczych. Nie ma co proponować, bo zajełoby to zbyt wiele czasu. Idz do działu "kuchnia sfd" i poszukaj przepisów na rybę (ale nie wędzoną), karkówke, udka z kurczaka, sałatki, surowki, nalesniki itp... Jedz jak człowiek.