słuchajcie mamuśka kopiła mi makaron z firmy BIO Babalscy, z działu zdrowa zywnosc.. makaron razowy (produkt rolnictwa ekologicznego) Skład: Mąka żytnia typ 1850, woda Dobre to? nie bylo z Lubielli
make? na jakiego grzyba ci? maka pszeniczna jest do bani. ja zawsze robie tak: 4jaja 100g platkow owsianych do tego jakis owow np jablko wrzucam dla smaku mozesz dodac jakiegos aromatu
powiem tak zupki jeszcze nie jadlem ale creatyna w smaku dobra jak w sypalem ją to jak mąka z wodą ale jak rozmieszalem to ok smak! Drink tez ok dzisiaj to mnie nosiło na siłowni połączyłem waszą creatyne z napojem energetycznym potem 1,5l wody i na koniec treningu 30min po drink wasz i powiem ze biegalem do kibla jak szalony hehe ale powiem tak [...]
cze mam takie pytanie otóz patrze na skład chleba i pisze maka pszenna( a w 100g maki pszennej jest 75g weglowodanów)to jakim cudem w chlebie jest w 100g 50-55g weglowodanów??(pytam bo nachodzi mnie zeby sobie chlebek zrobic) ??
Pieczesz chleb - z 1 kg mąki wychodzi Ci 2 kg chleba to w tym 2 kg chleba jest tyle węgli, ile w 1 kg mąki. Makaron robi się z ciasta mąka + woda i jaja (z tym że nie zawsze)), ale węgli jest w makaronie więcej niż w chlebie, bo makaron po zrobieniu jest suszony do wilgotności koło 12 %, więc sporo wody ucieka. Zmieniony przez - studensky w dniu [...]
student dla ciebie i dla reszty znudzonych zwykłym kurakiem lub rybą, pasuje do obu. a wiec: kroisz marchew w słupki i podsmażasz razem z ceculą i kukurydzą z puszki, zeszkliji i zalej pomidorami pelatti wczesniej zmiksowanymi na gładką masę, dodaj miodu, kostke rosołową, dopraw solą pieprzem ew szczyptą cukry, zagesc mąką ziemniaczaną, lub jak [...]
przedostatni to jest sos który został mi z pieczenia wołowiny, wiec wykorzystałem go do kurczaka tylko zagesciłem mąką ziemniaczana+przyprawy i jest micha jak ta lala ostatni kroisz marchew w słupki i podsmażasz razem z ceculą i kukurydzą z puszki, zeszkliji i zalej pomidorami pelatti wczesniej zmiksowanymi na gładką masę, dodaj miodu, kostke [...]
witam mam nastepujacy problem kupilem białko WPC 80 ostrowi na allegro bialko ma sklad jak maka gdy sprubowac samego proszku niema smaku albo podobny do maki przy rozmiksowaniu z mlekiem powstaje bardzointensywna piana moje pytanie brzmi czy tak to ma wygladac???
Boss1991 jako stały składnik diety te ciasteczka nie są dobre, raz na jakiś czas ok. przy przemiale i ogulnie obróbce owsa czy innego zboża utracone zostają minerały, i inne składniki, a IG sie zwieksza, dlatego produkty mniej przetwożone sa bardziej tolerowane przez nas, wiec mąka owsiana i płatki to 2 inne produkty, zdr
dodam cos od siebie mianowicie białko spoko na noc mozna potraktowac jako ostatni posiłek jednak jak ja to widze to białko białku nie jest takie samo tzn miałem juz z 3 duze opakowania o smaku czek. co zaobserwowałem w niekturych proch jest taki jaki jak maka super w rozpuszczeniu i słabszy w smaku a czasem grudy dosc intensywny smak nie wiem [...]
wziął usunął ... Więc chyba nie byłoby złym pomysłem zakupienia automatu do chleba i wypiekać go samemu. Woda i prąd mnie nie kosztuje (akademik) więc wyjdzie w miarę tanio. Jaka mąka byłaby najlepsza jak uważacie ?? orkiszowa z grubego przemiału podobno jest dobra ...
[...] po pierwsze trudno jest w ogóle trafić na dobry chleb razowy, a nie mówie już o razowcu na zakwasie, po drugie większość chlebów razowych jest naszprycowana różnymi syfami(mąka pszenna,spulchniacze,barwniki) w celu zwiększenia wydajność produkcji i takie tam przemysłowe bzdury... Ja sam sobie pieke chleb RAZOWY NA ZAKWASIE. Jest o wiele lepszy, [...]