-Jest to ogolnodostepne w sklepach ze zdrowa zywnoscia(cena za 500g nasion od 3 do 6zł!!!) -mozna jesc na sucho gotowac dodawac do potraw...skoro widze zaintresowanie to wrzuce kilka przepisów oto one:): http://www.uzdrowiciel.republika.pl/dlazdrowia/amarantus.html Spokojnie mozna oddawac do mleka tylko troche chrupie:) Racuchy amarantusowe [...]
jankiel - a po co kombinowac z mąką?nikt jeszcze od normalnych nalesnikow nie umarł Knife - wiem wiem.sam bym nie chcial miec zaniku bica czy najszerszego Kruszek - a tak z ciekawosci.co bys proponował? Aleks - Witam i dzieki sezar - dzieki Rothen - dokladnie.a po drugie cały czas bede wszystko kontrolowal.wiec jak cos bedzie nie tak to mozna [...]
Ta mąka na śniadanie to mi sie nie podoba... Masło też nie Polędwioca sopocka i makrela- b. dużo sodu - taki zestaw codziennie by ci zaszkodził Węgle bym skupił tylko w okolotreningowych. Ale przy 150g to nawet do śniadaniea by odrobina została Np w formie płatkow owsianych. Ja akurat czymś podobnym jade i codziennie jem paczke ryzu, kaszy, albo [...]
sporo tego nabiału, dodaj wazyw i jedz 30min przed snem(no chyba ze ten posiłek po trengu jest własnie taki) tunczyk tylko w sosie własnym nie w oleju. jesli bardzo chcesz spowolnic wchłanianie to dodaj oliwy ale nie kupuj tunczyka w oleju. a ta grochówka...:) to taka ze smietana i mąką zageszczana?:))) trzymaj bilans na 0 i bedzie git
[...] zasnawialem się nad jego kupnem ,tak jak tight ciesz się uznaniem.. Elite Whey Protein Isolate - wydaje mi sie ze jest tam spro izolatu serwatki ,smak ma taki troche inny niz te białka oparte głównie na koncentracie a i konsystencja nie jest taka puchowa jak mąka tylko taka bardziej sypka.. Zmieniony przez - ripahza w dniu 2007-03-21 00:54:30
a jam tako chlebek NAZWA:CHLEB WIELOZIARNISTY SKŁAD:mąka pszenna typ 500, woda mąka żytnia typ 720, słonecznik , sezam, semie lniane, płatki owsiane, pestki dyni, grys sojowy, drożdże ,sół Jest oczywiscie brązowiutki mocno z duza ilościa ziaren :) Co o takim chlebku sądzicie ? czy pełnoziarnisty to to samo co wieloziarnisty ??
Ja też spróbowałem tego chleba wasy skład imo dobry: pełn ziarnista mąka żytnia, nasiona sezamu, woda,sól i nic wiecej na 100g mamy 16 gram błonnika -dobry wynik imo Od taka ciekawostka
ale powiem Ci szczerze, że lepiej reaguje na takie ww i w takiej ilości o tej porze...poprawił się brzuch (a u mnie to już coś ) Wrzuciłem dietę z ciekawości...co forumowicze i spejaliści w tej dziedzinie o niej sądzą. Mi pasuje jej prostota gdyż nie mam czasu na pierolenie w kuchni i udziownianie. Choć czasem tego potrzebuje!! Teraz ogarnę się z [...]
Po długich poszukiwaniach w końcu udało mi się znaleźć mąkę razową w Warszawie w sklepie Bomi. Jednak jak się przyjrzałem etykiecie produktu, to wzbudziła we mnie pewne zastrzeżenia (np. brak B/T/W) i ogólnie jakaś uboga (np. strona asteron.pl nie istnieje) Można zaufać? Zna ktoś ten produkt?
Kolego mąka razowa to typ mąki pszennej więc jasna będzie a stosunek B/W/T jest prawie identyczny jak w zwykłej. Wyjątek stanowią otręby, które to ze zwykłej mąki (np tortowej) są usuwane w całości a w razowej pozostawiane w różnej ilości. W tym przypadku traktowane jako błonnik, który obniża poziom IG w spożywanym pokarmie (przygotowanym z tej [...]
zrob sobie ciastka owsiane (maka/nie za duzo, olej, miod/cukier, proszek do pieczenia, cynamon mozna dodac otreby , rodzynki co tam chcesz wymieszac, uformowac, upiec i zezrec)
jak będziesz się regularnie przykładał, czasami zrobisz lżejszy trening żeby cały czas na maka nie było, nie bedziesz robil 55 seri na biceps to bedzie dobrze, w dłuższej perspektywnie; nie zapominaj o ograniczeniach organizmu, każdy z nas zna osoby ktore odzywiają się beznadziejnie, balangują, ćwiczę nie regularnie a postępy są, gentetyka to [...]
[...] jest jedzenie chleba graham, gdyż te wszystkie 'razowe' super ciemne itd to zwyczajny chleb pszenny zabarwiany na brązowo karmelem(w większości przypadków, może są jeszcze gdzieś piekarnie robiące prawdziwy razowiec)... a w przypadku grahama mamy pewność że mąka z której jest zrobiony nie jest oczyszczona tak bardzo jak ta z 'razowców'
Witam, na wstępie odrazu piszę, że użyłem szukajki, ale podobnych tematów jak na lekarstwo. Sprawa wygląda tak, że jestem bezglutenowcem. Tzn, jak to na dzień dzisiejszy jest, to trudno mi powiedzieć, ale... Od 8smego, do 12stego roku życia bodajże byłem na diecie bezg., nastepnie rok, czy dwa normal, i znowu. Niby mam trzymać do pełnoletności. Z [...]
Witam wszystkich mam prośbe do wszystkich użytkowników o sprawdzenie mojej diety. Jest to dieta nieskokaloryczna ułożona według diet dostepnych na stronie Agencji Promocji Zdrowia. Oto moje dane: wiek: 21 lat wzrost: 176 cm waga: na obecną chwile 94 kg przy tej diecie schudłem 4-5 kg w przeciągu 3-4 tygodni cel: redukcja kg/tłuszczu Oto moja [...]
I jeszcze przydatna podpowiedź: kupując patrz na skład i wybieraj tylko te gdzie jest mąka żytnia. Niestety duża część (ponad połowa) dostępnych razowców u nas obok mąki żytniej zawiera też pszenną, co skutkuje między innymi podwyższeniem IG.
[...] dzieci? MORLINKI? JEDYNKI czy jakośtak - pakowane jak jakieś BATONY!! za moich czasów to się jadło PRINE POLO.. a teraz szamają "kogucie grzebienie z wymionami".. w KIFie był artykuł, w którym dr Fort pisał, o tym, ze parówki to w dużej mierze mąka w tłuszczu.. - czyste węgle (mąka) z tłuszczem (zwierzęcym).. dlatego zgłębiam temat..