Z bezglutenowych chlebów to piekłam sobie w moim multicookerze taki z mąką gryczaną, kukurydzianą i ryżową, bardzo fajny wyszedł. Ale taki na samej kaszy gryczanej jak widzę również prezentuje się smakowicie, dzięki za przepis!
[...] niz odwrotnie na mojej twarze jakos sie rozjasniło -i pryszczy mniej i blada jestem jak sciana -mam juz mega jasny puder i chyba poszukam jeszcze jasniejszego -szkoda ze mąka twarzy się nie trzyma bo to byłby mój odcień, hehe. Jutro kupuje drugie opakowanie IZOTEKu. Mam nadzieje ze osławiony "wysyp" ominie mnie szerokim łukiem, choć [...]
Zgadza się. Posiłki w formie płynnej można spożyć w dużo łatwiejszy sposób niż w stałej formie. Można wykorzystać do tego takie produkty, jak smakowa mąka ryżowa/owsiana, odżywka białkowa, olej mct, czy masło orzechowe. Posiłek będzie miał niewielką objętość, a sporą ilość kalorii. Np coś takiego: [...]
Dzisiejsza wersja z borówkami i zamiast WPC to mąka ryżowa 50 g i kapka mleka żeby rozrzedzić masę :-) /SFD/2017/5/30/0bb1eacd198149159b8bd8e838c163bd.jpg /SFD/2017/5/30/53c470da2667453eb09a13dfc269d288.jpg
[...] nam na śniadaniu low carb można omlet przygotować na bazie samych jaj dodając odżywkę, orzechy. W sklepach dostępne są również mąki o obniżonej zawartości węglowodanów np. mąka kokosowa. W wersji wytrawnej można dodać do omleta starta cukinię lub marchewkę, co nada objętości posiłkowi, ale zachowa w miarę niska kaloryczność. Do poczytania i [...]
Wg. mnie nie ma tam jakiegoś lepiszcza które podczas pieczenia utwardzi ciasto (mąka itp.). Ja aktualnie je piekę( nawiasem mówiąc dodałem cukier więc już nie jest low ) i zamiast 25/30min pieke je już ok.50 min i dopiero teraz się utwardza a po 25min to była miękka masa tylko że ciepła. Ale zapowiada się za***iście mmmm... Pozdro
dowiedzialem sie wlasnie ze dostepne rozne wyroby z macy ( nie mylic z żydowska potrawa! - to o czym mowie czyta sie chyba maka ) wysokogorskiego warzywa podobnego troche do naszej cebuli , ktore rosnie w ameryce pd. ( boliwia , peru o ile dobrze pamietam) na wsykosciach daleko wiekszych od naszych Tatr a co to wszytko ma wspolengo ze wzroastem? a [...]
mi chodzilo o wypowiedz kolegi ktory troszeczke zaprzeczal sam sobie w tym co pisal ale niewazne drobny blad :) pieczywo ciemne, z ziarnem, najlepiej jeszcze maka z pelnego przemialy jest zdecydowanie lepsze niz zwykle pieczywo z maki rafinowanej ktore poza skrobia nie ma w sobie nic. ps ja nie jem w ogole pieczyw co i Tobie polecam :) pzdr!!
Bananowe bezy Przygotowanie - 25 minut Suszenie bez - 8 godzin 1/2 l śmietany 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g polewy czekoladowej 6 bananów 50 g dowolnych posiekanych orzechów Bezy: 08 białek 200 g cukru 150 g cukru pudru 30 g mąki ziemniaczanej Białka z cukrem ubić na sztywno. Posypać przesianym cukrem pudrem z mąką ziemniaczaną i [...]
bigos ze strony 2 pozwolilem sobie 'lekko urozmaicic' ale wyszedl pyyychaa mniam! bardzo kusi... ja zrobilem go tak: soje w nasionach gotujemy 3h (pod koniec gotowania solimy do smaku), w innym garnku gotuje kapuste kiszona, dorzycam z 2 marchwie starte na grubych oczkach, jak kapusta juz bedzie miekka, dokladam slodka (ta szybciej sie gotuje i [...]
[...] czy już było, nie chce mi się przeglądać prawie 40 podstron Duszony kurczak (na 2 obiady): 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cebula 2-3 liście laurowe pieprz niemielony mąka (do obtoczenia kuraka) sól i pieprz do przyprawienia Wykonanie: Filety myjemy i wycinamy kości + tłuszcz. Kroimy na kawałki (w zależności od upodobań - mogą być 2 [...]