czy mąka gryczana,która ma tylko 2,4 g błonnika na 100g ujdzie do śniadania na redukcji (robię placek z 50g mąki)? oczywiście, w tym posiłku obecny jest tłuszcz, białko i warzywa. mimo wszystko, lepiej rozejrzeć się za czymś mniej przetworzonym? głównie chodzi o kwestię IG, jest podejrzenie insulinooporności, więc dodatkowo muszę na to uważać. [...]
czy mąka gryczana,która ma tylko 2,4 g błonnika na 100g ujdzie do śniadania na redukcji (robię placek z 50g mąki)? oczywiście, w tym posiłku obecny jest tłuszcz, białko i warzywa. mimo wszystko, lepiej rozejrzeć się za czymś mniej przetworzonym? głównie chodzi o kwestię IG, jest podejrzenie insulinooporności, więc dodatkowo muszę na to uważać. [...]
REDUCJA Tadeuszu jem pierwszy posiłek B+W w pracy około godz 13 (trening o 15.30). Do tej pory był to omlet(białka, jedno żółtko, wafle ryżowe, jabłko, mąka kokosowa, płatki owsiane) - 30-40b,60-70w, <10t Co by mogło być szybszą alternatywą w przygotowaniu ze względu na brak czasu na przygotowanie?? Co sądzisz o twaróg chudy/serek wiejski + [...]
[...] karty broni to kopnięcie w krocze, dźgnięcie palcami w oczy, jeśli czujesz się zagrożona, noszenie czegoś w kieszeni co gdy rzucisz w oczy to otumani gościa, może być np mąka, sól, nawet drobne monety, rzucasz w oczy i w tym czasie kopiesz w jaja, jak głowa pójdzie mu po kopnięciu na dół to z buta w głowę z czuba od boku na ucho w łeb (od [...]
[...] uważam, że skoro się je dobrze to od razu nie ma prawa ani jedna krosta wyskoczyć. Poza tym przypominam, że co jakiś czas wpadną mi te podejrzane produkty (mleko, jajko czy mąka pszenna) więc one mogą dawać chwilowy efekt nawrotu krost. Aczkolwiek z moich obserwacji wynika, że aby mnie obsypalo mocno to muszę na prawdę jeść regularnie, duże [...]
woda , mąka ziemniaczana(skrobia), coś dającego smak , słodziki , wodę gotujemy i jak zaczyna wrzeć do rozrobioną mąkę w szklance z małą ilością wody zimnej wlewamy do garnka i kakao czy coś dającego smak , słodziki gotujemy , mieszamy aż zgęstnieje Zmieniony przez - adkens w dniu 2014-10-22 21:36:26
woda , mąka ziemniaczana(skrobia), coś dającego smak , słodziki , wodę gotujemy i jak zaczyna wrzeć do rozrobioną mąkę w szklance z małą ilością wody zimnej wlewamy do garnka i kakao czy coś dającego smak , słodziki gotujemy , mieszamy aż zgęstnieje Zmieniony przez - adkens w dniu 2014-10-22 21:36:26 Ach , to tak jak myślałam, tylko nie [...]
A może jesteś uczulony na gluten (celiakia), wyeliminuj z diety produkty zbożowe (zawierające gluten) biała mąka, płatki owsiane, jęczmień.Polecam ciemne pieczywo, kasza gryczana, ryż brązowy.Problemy powinny ustąpić po paru dniach, jeśli nie to wybierz się lepiej do lekarza. Pozdrawiam
A jakaś inna mąka może być? W mikrofalówce również można zrobić? Skrobia ziemiaczana tez sie nada a czy inna to niestety nie wiem... w mikrofali nie próbowałam ich jeszcze robic także niestety nie wiem
Przepis naprawdę świetny ! , a czy zamiast mąki ziemniaczanej może być mąka żytna razowa typ 2000 ? hmmmm nie próbowałam z razowa... podejrzewam, ze się nada tylko ciasto zrobi się bardziej biszkoptowe
Faktycznie, ale jeśli komuś zależy aby zminimalizować ilość węglowodanów to można wymieszać zwykłą mąkę z sojową, może to być dobre rozwiązanie. Sam spróbuję zrobić te placki z mąką sojową i zobaczę czy coś z tego wyjdzie. Wtedy wyszedłby dobry posiłek przed snem.
ale nie mieszaj zwykłej mąki z sojową bo niczego się nie dowiesz. Zrób placka eksperymentalnego na mące sojowej i zobaczysz czy się klei. Jak nie, to znaczy, że mąka sojowa nie ma takich właściwości i w ogóle szkoda jej dodawać. A jak będzie się kleić tylko słabo, wtedy możesz mieszać