[...] bo widzę, że chyba większość męczy się tu strasznie z jego przyrządzaniem, a sposobów jego przyrządzenia jest mnóstwo np.: Składniki: 30 dag bialego sera sól 2 łyżeczki musztardy - najlepiej z ziarnami gorczyce na bialym winie, może być chrzan 4-5 jaj Przepis: bialy ser rozgniatam widelcem i smaze w rondlu. jesli jest zbyt suchy to aby sie [...]
[...] spoleczenstwo azjatoow tam jedza duzo ostrych przypraw i odsetek chorych na wrzody jest maly...poza tym zyja tez dluzej (ale tego nie przypisywalbym przyprawa;) ketchupu czy musztardy nie polecalbym za wiele...jest tam duzo skladnikow ktore szkodza organizmowi...lepiej uzyc pomidoroow z puszki albo swiezych...usmazyc z jakas portawa i likopen tak [...]
Ja smażyłam i do tego na oleju, nie lubię zbytnio smaku oliwy z oliwek. Oliwę dodawałam do sałaty, i odrobine musztardy też. Jutro Wam powiem, ile mi pokaże waga Własnie kupiłam sobie w promocji i do tego na aty nieoprocentowane rowerek treningowy
Pyszny majonez to se sama mogę zrobic, żółtko, łyżeczka musztardy, sok z cytryny i oliwa z oliwek, to co? A teraz mam dzień przerwy po kopenhaskiej, wszystko mi wolno, ale tylko jem zaległourodzinową sałatkę jarzynową i piję gin z tonikiem
Dzemy i czekolade unikaj, warzywa jak najwiecej, owoce 1-2 dziennie moze byc ale lepiej wiecej warzyw zamiast owoce. Przyprawy mozesz dawac, ale typu kucharek to nie za duzo, soli tez nei duzo. Majonezy daruj sobie, keczup i musztardy troche mozeszd ac jak lubisz.
hELLO Big, teraz to mam nowa klawiature i bezwzgledny zakaz jedzenia nad nia, bo na popzredniej bylo wsyztsko co mozliwe, musztardy, kechupy, sosiki, pizze, pomidorki, kanapki, sos z ryby, oliwka, balsamiki... nom edit: a ja dizs siedze w domu, gorac cholerny, ech Zmieniony przez - yupie_girl w dniu 2005-07-29 09:28:17
[...] 25 grambiałka czyniąc z tych maleńkich rybek cenny dodatek do sałatek składnikuw kanapek i innych potraw sardynki są pakowane na różne sposoby z dodatkiem woy oliwy z oliwek musztardy ketchupu czy sosu tabasco jeśli chcesz uniknąć dodatkowego tłuszczu w puszkach sardynek z olejem wystarczy odcedzić je na sitku i osuszyć za pomocą papierowych [...]
jak sie uprzec to i kurczak moze byc pasiony nie-wiadomo-czym... ja jem tune w oliwie...z kieszonym ogorachem i cebulka a wieczorem salatke z kurczaka, jajka, swiezego ogorka, selera naciowego i awokado w sosie z jogurtu, olowki i odrobiny musztardy... z jednym sie zgodze...byc na diecie to droga impreza...
[...] tego co wiem to smazonego nie powinno sie jesć na redukcji. A jezeli będę smazyła lekko na teflonie i potem dusiła z jakims sosem np: bulion z 2 łyżkami stołowymi słodkiej musztardy i 1/4 łyżeczki soli albo szklanka wody, 2 łyżki stołowe keczupu, czosnek, imbir i cytryna to mzoe tak byc?. Czyli generalnie zastanawiam się czy przepisy an potrawy [...]
[...] na tunczyka Wyszlo super wiec wrzucam go dla was woreczek ryżu puszka tuńczyka w sosie własnym groszek konserwowy kukurydza konserwowa kilka ogórków kiszonych kilka płatów papryki cebula Ugotowany i ostudzony ryż wymieszać z pokrojonymi warzywami i odsączonym tuńczykiem. Posolić, popieprzyć i wymieszać z majonezem oraz łyżeczką ostrej musztardy.
masa będzie szła ale na zdrowie nie wyjdzie.... jak już musisz zrób sobie sam grahamka + pierś z kurczaka + warzywa + jogurt naturalny przyprawiony + łyżka ketchupu i musztardy i na redukcji ujdzie :)
ten palacz nie byl w moim typie, dal mi jakąs tabletke gwaltu i zmusil do niecnych czynów a najgorsze bylo to jak wysmarował musztardą ... STOPY i kazal mi to potem zlizac pamietaj misiu ze tylko ciebie kochalem i bede kochal a zadne musztardy i majonezy sałatkowe nie powinny nas rozdzielic. Zmieniony przez - gorum w dniu 2005-10-10 14:58:33
Na dziś wieczór ta wołowina pieczona w folii w piekarniku była, lekko posolona solą ziołową i w pseudomarynacie - posmarowana pół godziny przed pieczeniem odrobiną musztardy z ketchupem. A może następnym razem bitki duszone, ale bez cebuli? Befsztyk albo wołowe jest błueeee Nie mogę się doczekać dnia kurczakowego
[...] na specjalnym sitku do jajek. Wkładamy do miski rozdrobnione jajka i dodajemy makrele. Wszystko dokladnie ugniatamy widelcem albo innym urządzeniem dodajac majonez, troche musztardy i przypraw do smaku. Po dokladnym ugnieceniu i wymieszaniu mozemy wstawic do lodowki na jakis czas ale nie jest to konieczne. I pasta gotowa ! Juz można spozywac ;) [...]
troche musztardy i majonezu nei zaszkodzi a fakt cebula drobno pokrojona by pasowała do tego większy smród by był ale i sma lepszy jak ktos cebule lubi :D