możesz jeść banany itp jak wkomponujesz to odpowiednio w dietę. Jak stawiasz na warzywa mrożone, to raczej "tych lepszych firm" i im mniej składników tym lepiej. ;-) Osobiście zalecam mieszanki max 3 składnikowe, zamiast mixów wszystko i nic. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2014-12-14 14:31:18
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 2. Dodaj warzyw, wywal oliwę 3. ok 4. cukier wywal, twaróg zamień na pierś z kurczaka/rybę, makaron daj durum 5. Rybę daj świeżą albo zamień na pierś, warzywa normalne mrożone ugotuj a nie jakieś na masełku, daj jakieś węgle np. ryż/makaron 6. Kiełbasę wywal, ser możesz czasami, masło jak już to prawdziwe, dodaj tutaj np. serek wiejski 7. [...]
[...] tyle tłuszczu naraz) i kolacje zjesz na słodko :-) Podbijesz tym przy okazji troszkę kalorie. Warzywa staraj się jeść do każdego posiłku i raczej wybieraj te świeże niż te mrożone gotowce, od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale jednak świeże zdrowsze :-) Po treningu też możesz zjeść więcej niż 100g banana bo wagowo to wychodzi jeden bardzo mały. [...]
kupując warzywa mrożone stawiaj raczej na renomowane firmy, jak najmniej składników, bo w tych "wszystko i nic " zwykle napchane jest najwięcej najtańszego składnika.
[...] po z owoców by łatwiej było Ci te węgle upchać. Kcal na tą wagę może być mało, proponowałbym zacząć z pułapu o ok 300-400kcal wyższego. Warzywa staraj się dawać świeże, mrożone - raczej jak robisz to sam, te kupne coraz ciężej dostać dobre, ryby staraj się wybierać świeże, wędzone jako urozmaicenie, nie bazuj jedynie na piersi z kurczaka, [...]
a czy takie produkty jak : - jajo cale - bialko jaja - platki owsiane - ryz - kurczak - mieso mielone z indyka - warzywa mrozone na patelnie - banany - twaróg półtłusty - mleko sa to produkty przetworzone ? czy nadaja sie one na redukcje ?
w sniadaniu zrob wlasne musli: owsianka, orzechy, owoce, nasiona, etc., i dodaj dobre źrodlo bialka, np. jaja. 5 posilek caly do zmiany. kasza manna i sledzie w pomidorach z puszki out. jedz swieze/mrozone ryby, dodaj rozne miesa, warzywa, owoce, rozne zrodla ww: ziemniaki, makarony, ryze, kasze i dobre zrodla tluszczu: maslo, oliwa, tran, [...]
[...] makroskładników, również niepotrzebnie zajmują miejsce dla bardziej odżywczych składników odżywczych. Statystyczne 0.5kg warzyw to minimum. Jeżeli jadasz jedynie warzywa mrożone z paczki to jesteś skazany na niepowodzenie, są źródłem wszelkich witamin i minerałów. Warto wziąć to pod uwagę. Brakuje również kwasów tłuszczowych Omega-3. Ideą [...]
tylko trzeba uważać, bo te warzywa mrożone często są w czasie transportu, przenoszenia rozmrażane - a wtedy to jedne wielkie siedlisko bakterii. Tracą one wtedy dużo witamin i nie tylko. poza tym sklepy czasami odmrażają, wyłączają zamrażarki - ze względu na oszczędzanie energii itp. więc bezpieczniej kupować świeże. jeśli więc zauważysz, że [...]
Te mrożone mają trochę mniejszą zawartość wszystkich mikro/makroelementów i witamin niż normalne warzywa, ale na pewno nie zaszkodzą. Zdecydowanie będą lepsze niż witaminy z kapsułek. Myślę, że najrozsądniej jest stosować witaminy i minerały co parę dni, co drugi dzień. Czasami kaps więcej gdy ciężki trening, czasami bez. pzdr
O ile mnie pamięć nie myli - warzywa są lekko obgotowywane, blanszowane i dopiero mrożone(czyli za wiele substancji nie stracą), a owoce tylko opłukiwane...
Warzywa staraj sei swize, nie mrozone, roznego rodaju surowki. Mozesz sobie rano na caly dzien zrobic. http://www.sfd.pl/temat198648/ Zmieniony przez - domer w dniu 2005-06-02 15:14:30
warzywa kazde dobre ;)mrożone, gotowane , surowe - jedz co masz dostepne , co jest aktualnie na promocjach itp itd. owoce tez ale z umiarem szczególnie na redu
[...] zapomnij napełnić butelki, którą wodą butelki, którą będziesz nosił ze sobą przez cały dzień. 10:00: Proteiny w proszku zmieszane z jedną filiżanką mleka odtłuszczonego i mrożone truskawki. 12:30: 10 gramów grillowanej piersi kurczaka, filiżanka ryżu, woda z plasterkiem cytryny. 15:30: Puszka tuńczyka w sosie własnym i jedna mała pomarańcza, [...]
Żeby nie zakładać nowego tematu to mam jeszcze pytanie o warzywa mrożone na patelnie. Jak jest w tym temacie? Ile % traci/zyskuje po smażeniu? Czy warto na to zwracać uwagę w przypadku warzyw?
Jak sa dostępne warzywa sezonowe to jedz takie a w zimie czy na jesień lub początek wiosny jak sezonowe slabo dostępne lub drogie to kupuj mrożone , lepsze takie niż słoikowe czy puszkowe