[...] Pod biustem: 71/71 Talia: 63/64 Pępek:69/72 :-| Biodra: 92,5/92,5 Udo: 52,5/52,5 Fałda policzek: 10mm/10mm Druga sprawa: brzuch mnie dzisiaj rano bolał niemiłosiernie, dosłownie mnie skręcało i musiałam wziąć nospę. Mam dwóch prawdopodobnych winowajców: grzyby albo te mleko sojowe. Będę obserwować. Reszta wypiski w niedzielę jak wrócę. :-)
ok obliques :) a mleko ryżowe? generalnie szukam jakiegoś sensownego tworu do kawy... ryżowe w sumie mogę ew. nawet robić sama ;) dziś miska nieliczona, ale raczej czysta. Spróbuję ją policzyć i myślę że powinno być ok... zaraz wrzucę też plan na jutro/pojutrze :)
ja zamówiłem tego gainera w lutym 2010 i przyznam ze zarówno smak jak i rozpuszczalność są bardzo dobre, z mlekiem lepiej smakuje ale z wodą tez niezły. RADA: najpierw lejcie mleko bądź wodę, potem sypcie proszek a idealnie sie wszystko rozpuści, bo jak na odwrót to*****owo :p
[...] go jako źródło białka w dużej ilości. Najlepsze sery to gouda - holender. Powinien mieć kształt niskiego cylindra. Edamski, podlaski, salami. Jak kupujesz ser to pierwsze co to skład - najlepiej, by było w nim wyłącznie mleko, bakterie kwasu mlekowe podpuszczka i sól. Jeśli kupujesz ser na wagę, pytaj o skład sprzedawcę, ma obowiązek ci go podać
czy tłuszcze zawarte w mleku są 'dobre'? lepiej pić mleko z większą zawartością tłuszczy, czy te z mniejszą? chodzi mi o rozcieńczanie białka w mleku w diecie z nadwyżką kaloryczną, czyli na mase
[...] uda sie przytyc jedzacc regularnie co 3 godziny 5-6 posiłków dziennie gdzie w jadłospisie dwa razy dziennie mam mieso(glownie kurczak) z ryzem/kasza a pozostałe 4 posiłki to mleko, jajka, banany, twarog, makrela, platki itd? do posiłków dorzucam takze oliwe z oliwek. czyli jednym slowem jem raczej to co powinienien ale nie mam wyliczone dokladnie [...]
koksik a ty cos za jeden ? lazar mnie bardziej smieszy twoja opowiesc z zarobieniem tej kasy na wyjazd mowiles ze jezdziles po okolicznych wsiach i sprzedawales mleko do okolicznych sklepow w sloikach :
Elo;] Ułożyłem dietę na masę według waszych wskazań;] Proszę o wszelkie poprawy, dodam ze ciężkim dniem jest poniedziałek gdyż na uczelni siedzę do pozna(pobudka o 6 w domu ok. 20) Na załączonych zdjęciach widać mój kompleks i pewnie przy masie się jeszcze powiększy czy jest sens stosować TSE czy po masie redukcje i wtedy stosować i czy jeszcze [...]
subskry ale mleko to białko, tłuszcz, węglowodany, witaminy...Moje pytanie dotyczy tego, czy sposób sterylizacji mleka wpływa na jego jakość? Czy jest jakiś inny powód negatywnej oceny? Bo, co do bakterii to jem kiszonki;-) Azzi ja palmowego używam w celach kosmetycznych- świetnie działa na moje włosy jako maseczka.
[...] do zamrażarki, ale jeszcze nie miałam okazji jej odmrozić. Jak kiedyś to zrobię to dam znać czy przeżyła. Za to oznajmiam, że mroziłam grzybka tybetańskiego (kefirowego) i po rozmrożeniu działa tak jak wcześniej. :-) Tylko dałam mu dojść do siebie. Pierwsze mleko, którym go zalałam wylałam i dopiero kolejny kefir przeznaczyłam do spożycia.
[...] wlać jeden jogurt do mleka, zostawić w temperaturze pokojowej i samo się zrobi do wieczora. Trzeba wypróbować te jogurty, bo niektóre dają gorzki smak. A później trochę tego domowego jogurtu / kefiru traktujesz jak zaczyn do następnego. Z krowiego bez żadnych dodatków robi się mleko zsiadłe - wlej do kubka i zostaw. Można nożem kroić :-) .
dzieki Krokus, wiem jak nastawic mleko na zsiadle (nie lubie go jednak) wiem tez jak zrobic jogurt z jogurtem, pytam jednak jak zrobic z bakteriami (probiotykiem) bo widzialam ze dziewczyny gdzies w dziennikach pisaly i wlasnie ze zwyklego (tanszego) probiotyku robily
mlekomat ????? :)) czad %-) ciekawe jak to wygląda :-D A nie orientuje sie kto czy było w przepisach ciasto migdalowo-mandarynkowe Nigelli? Bo nie chce mi się wertować, a warto wstawić bo jest very sfd. Nawet mam jeden taki blisko domu - taka budka stoi sobie i są wewnątrz puste butelki, wrzucasz kasę, nalewa mleko i odbierasz ;)
dzisiaj chyba wypróbuję, bo już mi trochę mleko skwaśniało %-) właściwie to nie mam nic do stracenia ;-D Zmieniony przez - dontknow w dniu 2013-01-03 13:24:38
[...] mąkę dodaje się do innych mąk, wypieki uzyskują ciemną barwę. Cały owoc ma smak osłodzonego kakao i podobnie jest stosowany. Odnośnie ciasteczek owsianych - ja daję tylko mleko skondensowane i miód, a dodatki - co tam mam w szafce plus oczywiście płatki. Gęstą masę nakładam na blachę i po upieczeniu kroję na batoniki. Ciasteczka mają spoistą [...]
natura. zawsze będą wahania składników. jeżeli coś ma mieć zawsze takie same wartości - od tego jest fabryka. tam znormalizują mleko, żeby zawsze miało 3,2%, soczki owocowe, żeby zawsze miały tyle a tyle cukru. a co wyrośnie w glebie, zawsze będzie miało trochę inne wartości.
Czy mleko ryżowe z Rosmanna jest ok czy ma w sobie syfy? Z tego co widziałam, to składowo jest ok, ale może czegoś nie wiem, na temat jego produkcji czy coś, to wolę się zapytać %-)