To prawda, mleko prosto od krowy jest slodkie, ale im bardziej jest odchudzane tym bardziej traci swoje walory smakowe szkoda ze nie ma legalizacji trawy, nasze krowy dobrze by sie odzywialy, a na kartonach od mleka zamiast UHT byloby THC Zmieniony przez - LUKI w dniu 2006-08-02 14:10:31
Tylko, że jeśli mleko otworzy i przeleje do butelki to ono i tak ma większe szanse na zakwaszenie niż UHT. Więc to bez różnicy czy zrobić od razu czy nie. Ja mam inny sposób. Robię rano w domu mikserem z mlekiem zimnym z lodówki. Potem w pracy znowu wkładam do lodówki i tak sobie z niej popijam. Nic się nie kwasi.
Podłączam się do tematu, czy takie mleko które jest właśnie prosto od rolnika, nie podlega żadnym procesom UHT można traktować jako pełnowartościowe źródło białka?
Oczywiście,że mleko przemysłowe (sklepowe) jest gorszej jakości od mleka świeżego,ale nie jest pozbawione wartości odżywczych,przecież z tego mleka są robione kefiry,mleka acidofilne,oraz wszelkiego rodzaju sery i twarogi,które spożywamy,bo nie mamy innego wyjścia.Pozdrawiam. W takim razie jakie? Z tego wynika, że zdecydowanie UHT.