Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
rower1
Oczywiście,że mleko przemysłowe (sklepowe) jest gorszej jakości od mleka świeżego,ale nie jest pozbawione wartości odżywczych,przecież z tego mleka są robione kefiry,mleka acidofilne,oraz wszelkiego rodzaju sery i twarogi,które spożywamy,bo nie mamy innego wyjścia.Pozdrawiam.
W takim razie jakie? Z tego wynika, że zdecydowanie UHT.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Pasteryzacja również wpływa negatywnie na bakterie fermentacji mlekowej. Stosuje się mleko świeże. Nie spotkałem się z takim pojęciem jak mleko homogenizowane.
Szacuny
77
Napisanych postów
2284
Wiek
3 lata
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
62171
Już pisałem,że mleko pasteryzowane jest troszkę mniej wartościowe od mleka świeżego,ale jak na razie innego w sklepie nie kupimy.Wystarczy wpisać w google i będziesz wiedział co to jest mleko homogenizowane.Pozdrawiam.