[...] morderca Mit o białku jest podtrzymywany także przez producentów mleka i nabiału. Mało kto zdaje sobie sprawę, że na świecie jest około 4300 ssaków. Wszystkie spożywają mleko tylko swego gatunku, tylko w okresie po narodzeniu. Bóg tak skonstruował ssaki, w tym także człowieka, że matka produkuje mleko tylko w okresie młodości potomka. Kiedy [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] jednak zawierać jak najmniej cukru. - Mleczko sojowe. Jest zdrowe dla serca i jeśli wzbogacono je w wapń i wspomagającą jego wchłanianie wit. D, może z powodzeniem zastąpić mleko krowie. Szklanka mleka dostarcza ok. 100 kcal, 3-5 g tłuszczu, 300 mg wapnia i taką ilość wit. D, która pokrywa ok. 1/4 twojego dziennego na nią zapotrzebowania. Dodaj [...]
[...] najlepszą odzywkę białkową z wysoką zawartością laktoalbuminy. (Co tez przedstawię w dalszej części tekstu) - białka kazeinowe Podobnie jak w mleku kobiecym, również mleko krowie zawiera w swym składzie proteinowym frakcje białek kazeinowych. Jednak tu również występuje znacząca różnica. Otóż w mleku kobiecym występuje ponad dwukrotnie [...]
[...] białkową z wysoką zawartością laktoalbuminy. (Co tez przedstawię w dalszej części tekstu) - białka kazeinowe Podobnie jak w mleku kobiecym, również mleko krowie zawiera w swym składzie proteinowym frakcje białek kazeinowych. Jednak tu również występuje znacząca różnica. Otóż w mleku kobiecym występuje ponad dwukrotnie [...]
[...] białkową z wysoką zawartością laktoalbuminy. (Co tez przedstawię w dalszej części tekstu) - białka kazeinowe Podobnie jak w mleku kobiecym, również mleko krowie zawiera w swym składzie proteinowym frakcje białek kazeinowych. Jednak tu również występuje znacząca różnica. Otóż w mleku kobiecym występuje ponad dwukrotnie [...]
dzieki chłopcy jestescie wielcy:) nigdy nie spotkałam takiego forum gdzie by tak było miło i przyjaznie jestescie bardzo uczynni - dzieki zaczełam juz od jakiegos czasu ograniczac ww najpierw zamieniając je na te najmniej przetworzone a potem eliminujac i musze powiedziec ze nie zauważyłam aby małej cos bylo wrecz przeciwnie- mam wrazenie ze duzo [...]
0% tluszczu bez cukru 193KJ/46kcal Skladniki: mleko krowie, wsad owocowy, mleko w proszku, preparat bialek mleka (kazeina, bialka serwatkowe), substancja slodzaca: Aspartam "Jogurt zawiera szczepy bakterii lactobacillus Acidophilus i Bifidobakterii. Produkt zawiera fenyloalanine" To wszystko co jest na tym jogurcie Co sadzicie o tym jogurcie? Nie [...]
[...] przez nich spożywana. „Rekordziści” dodają sztucznych środków zagęszczających podwyższających zawartość węglowodanów nawet do 18% a obniżają zawartość białek nawet do 2,5% (mleko przypominam zawiera około 3,2% białka). A więc pijąc jogurt pijemy rozcieńczone mleko „naładowane” węglowodanami. Kaloryczność takiego produktu (kubeczek 250 g) [...]
[...] przez nich spożywana. „Rekordziści” dodają sztucznych środków zagęszczających podwyższających zawartość węglowodanów nawet do 18% a obniżają zawartość białek nawet do 2,5% (mleko przypominam zawiera około 3,2% białka). A więc pijąc jogurt pijemy rozcieńczone mleko „naładowane” węglowodanami. Kaloryczność takiego produktu (kubeczek 250 g) [...]
[...] przeciez napisalem ze jem paluszki rybne - ryby podobno zawieraja NNKT, poza tym smaze je na oliwie (tez NNKT) poza tym piersi z kurczaka (drob podobno zawiera NNKT), pije mleko (tez NNKT - dziecko jest przez pierwsze kilka miesiecy tylko na pokarmie matki wiec pokarm ten sila rzeczy MUSI zawierac NNKT bo inaczej dziecko by umarlo a przeciez w [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] :P, tak więc zamieniłam je na białko dla wegan na bazie z soi i kaka - Ulimate nutrition. Wiem, że soja nie cieszy się najlepszyą opinią.. jednak jakoś musiałam zamienić mleko krowie i odżywkę, która z rana ratuje mi tyłek dosłownie, bo robię moje śniadanie w 5 min. Jadłospis jest przykładowy, z jednego dnia. W większości dni staram się [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] laktacyjne swojej matki. Oznacza to, że muszą one korzystać z produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego, które posiadają bogaty dodatek alfa-laktoalbuminy. Jednak mleko krowie w porównaniu do mleka matki, posiada ⅓ zawartości alfa-laktoalbuminy, co powoduje, że do wyprodukowania “mleka zastępczego”, wymagane są spore ilości białka [...]
[...] przez nich spożywana. „Rekordziści” dodają sztucznych środków zagęszczających podwyższających zawartość węglowodanów nawet do 18% a obniżają zawartość białek nawet do 2,5% (mleko przypominam zawiera około 3,2% białka). A więc pijąc jogurt pijemy rozcieńczone mleko „naładowane” węglowodanami. Kaloryczność takiego produktu (kubeczek 250 g) [...]
[...] mleka i przypisywania mu samych negatywnych właściwości zapomnieliśmy o jednym, płyn dostępny w sklepach jest tak przetworzony, że nie powinien nazywać się mlekiem. Pisząc "mleko" mam na myśli niepasteryzowaną, niehomogenizowaną, pełnotłustą wydzielinę gruczołów mlecznych zwierząt kopytnych nie szpikowanych antybiotykami, sterydami i hormonami, [...]