Ja polecam szklane, unikaj plastiku. A co do mikrofali to jaki jest sens jedzenie czegos co zamienia sie w toksyne? Ja jem wszystko nieodgrzane i nie mam z tym problemu, nie mam zamiaru "zabijac" jedzenia mikrofala.
Ja polecam szklane, unikaj plastiku. A co do mikrofali to jaki jest sens jedzenie czegos co zamienia sie w toksyne? Ja jem wszystko nieodgrzane i nie mam z tym problemu, nie mam zamiaru "zabijac" jedzenia mikrofala. To jesz zimne?
Ja polecam szklane, unikaj plastiku. A co do mikrofali to jaki jest sens jedzenie czegos co zamienia sie w toksyne? Ja jem wszystko nieodgrzane i nie mam z tym problemu, nie mam zamiaru "zabijac" jedzenia mikrofala. To jesz zimne? tak, jem zimne już od wielu lat i nie mam z tym żadnego problemu. często w ciągu dnia tylko pierwszy i ostatni [...]
Ja polecam szklane, unikaj plastiku. A co do mikrofali to jaki jest sens jedzenie czegos co zamienia sie w toksyne? Ja jem wszystko nieodgrzane i nie mam z tym problemu, nie mam zamiaru "zabijac" jedzenia mikrofala. To jesz zimne? tak, jem zimne już od wielu lat i nie mam z tym żadnego problemu. często w ciągu dnia tylko pierwszy i ostatni [...]
nie :-) Edit: poza tym, wez pod uwage, ze jedzenie "odgrzane" w mikrofali wcale nie jest odgrzane dla naszego organizmu. to, ze jesz cieple nie oznacza, ze jest cieple dla Twojego organizmu. to jest sztucznie "odgrzane" jedzenie poprzez ruch czasteczek wody w pokarmie. tak wiec dla Twojego organizmu rezultat jest ten sam, jesli chodzi o [...]
[...] na jego konsystencję i strawność. Choćby tłuszcz ulega stopieniu, skrobia jest łatwiej strawna, kolagen... kompletnie sie nie zgadzam. to, ze dotykasz jedzenia wyciagnietego z mikrofali i jest gorace wcale nie oznacza, ze jest tak samo gorace dla Twojego organizmu, jak prosto z piekarnika / patelni / garnka. a do kolegi - dobrze kombinujesz :-))
[...] i szybciej ludzie trzymajacy diete caly rok nie znaja, bo inaczej mozna siegnac po telefon i zamowic pizze, bo jest latwiej i szybciej. szczegolnie, ze ludzie uzywaja tez mikrofali do odgrzewania posilkow w domu, co juz jest kompletnym d****izmem, bo co za problem wrzucic do piekarnika / na patelnie i poswiecic kilka min dluzej dla normalnego, [...]
To zjedz takie na max rozgrzane i zobaczymy, co organizm na to - zauważy różnicę czy nie :D. Ja obstawiam, że oparzysz się w język... Można nie ufać mikrofali, ale tu akurat się mylisz.
Można nie ufać mikrofali i tak jeszcze na zakonczenie tematu, przynajmniej z mojej strony: „(...) Jedzenie jest bombardowane strumieniem cząstek, w wyniku czego atomy przechodzą do stanu wzbudzonego, a zatem zwiększa się jego energia wewnętrzna. Następnie po wyjęciu pożywienia z kuchenki następuje szybki proces stygnięcia, w wyniku fizycznego [...]
[...] to naprawdę dużo i można się spokojnie poparzyć. Człowiek potrzebuje ok. 40 stopni, by jedzenie odbierać jako gorące. Pod drugim linkiem znajdziesz info, że gotując wodę w mikrofali, można osiągnąć nawet stan przegrzania, czyli temperaturę PONAD 100 stopni Celsjusza. Gdy nieświadoma tego osoba wrzuci cokolwiek do takiej wody, grozi to wybuchem [...]
[...] tym nawet nie mamy tutaj kuchenki ogólnodostępnej, żeby sobie zrobić jakiegoś kuraka. Mamy mikrofalówkę, czasem ugotuję w niej jakiś ryż, czy zrobię omleta, ale jedzenie z mikrofali nie jest chyba za zdrowe więc te płatki owsiane to chyba najlepsze rozwiązanie. No więc wracając do tematu. Jakbym zmielił te płatki, to w sytuacji gdy jestem [...]
[...] nie móc zapiąć guzika od spodni. I jeszcze do poprzedniej wypowiedzi, wiem, że można gotować różne rzeczy w czajniku tylko z racji, że czajnik nie służy do takich rzeczy istnieje ryzyko, że się spali. A jednak te cztery dyszki na nowy czajnik to jest dla mnie pięć dni dojadania, więc jak muszę to korzystam z mikrofali. 10 minut i ryż ugotowany.
[...] z jedzeniem, tym szybciej krew wróci na swoje miejsce, a organizm dostanie zastrzyk energii. Filmik kiedyś obejrzę, ale generalnie to są rozkminki dla osób korzystających z mikrofali. Ja wychodzę z założenia, że jedzenie ma być smaczne i wolę zjeść później, ale przyrządzone po swojemu, a nie tekturowato-gumowe. Może kiedyś zachoruję albo umrę [...]
No to może ja napiszę jak ugotować ryż i makaron w mikrofali. A więc, makaron, na każdą szklankę makaronu, półtorej szklanki wody. Wkładamy zalany makaronik do mikrofali i dajemy na maksymalną moc dwie minutki. Następnie makaron należy przemieszać i włączyć na kolejne dwie minutki na maksymalnej mocy. Po tych czterech minutach makaron będzie [...]
ziemniaki jak z ogniska z mikrofali wybieramy nie duże ziemniaki tej samej wielkości myjemy je dokładnie pod wodą następnie każdego ziemniaka nakłuwamy widelcem z każdej strony na głębokość ok 1 cm ( po kilka nakłuć z każdej strony) następnie zawijamy bardzo dokładnie i szczelnie ziemniaki w folie spożywczą ( nie aluminiową !! ) wszystkie [...]
wracając jeszcze do mikrofali to ja osobiście nie jadam z niej gdyż mi po prostu nie smakuje ale stojeden nie spamuj jakimiś szarlatanmi co nie wiedzą o czym mówią. Gościu z filmiku jest znanym pseudolekarzem co chwali sie że zna "cudowne" lekarstwo na raka itp. https://www.youtube.com/watch?v=fbGze2NtVtE Więc oglądania go to strata czasu. I nie [...]