Aby redukcja przyniosła zadowalające nas rezultaty niezbędna jest odpowiednia dieta, uwzględniająca deficyt kaloryczny na poziomie 15-20% dziennego zapotrzebowania, a także odpowiednio ukierunkowany trening, jak również suplementacja. /SFD/2016/12/1/60ae4a01e0d5487aa7d4907e27e82fb9.jpg 1. Wyznaczanie dziennego zapotrzebowanie na energię 2. Ile [...]
Dziewczyny dzięki za wsparcie, dużo to dla mnie znaczy, może jutro już mi sie uda zapudrować to ,,żywe mięso" anusiiaa Ja rozszerzone pory miałam zawsze. Teraz są jakby mniejsze, takie malutkie, czarne kropeczki, ale jeszcze pare dni temu miałam coś jakby niewielki wysyp i wtedy były szersze, ale samo to wszystko jakoś wróciło do tego stanu [...]
[...] oliwek, orzechy wloskie) -nie lacz w jednym posilku duzej ilosci T i WW -unikaj T w posilku przed- i po-treningowym -B pelnowartosciowe (cycki kurak/indyk, chude czerwone mieso, twarog chudy, bialko jaj) -wiekszosc WW spozywaj z rana, w miare uplywu dnia ich udzial w posilku maleje. 3h przed snem nie jedz wegli, ostatni posilek samo bialko [...]
albo mięso z ziemniakami. ja czasem jem ryż+rodzynki+twarożek, nieraz ryż+bialko+banan/jabłko tarte i cynamon.... Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-01-08 00:23:05
jesli chodzi o szybkosc wchlaniania - to mieso bedzie roznica (znaczna lub nieznaczna - zaleznie od obróbki termicznej miesa, rodzaju miesa itp). ALe jesli trening nie byl wykonywany na czczo - to nie ma to az tak drastycznego znaczenia. Jesli trening wykownywany jest na czczo, lub po jednym ubogobialkowym posilku (np sniadanie platki + 200ml [...]
Więc zacznijmy od tego z czego składa się gainer. Gainer to mieszanka białek i węglowodanów. Najczęstszym składnikiem części białkowej jest białko serwatkowe. Z całą pewnością można powiedzieć iż białko serwatkowe niesie ze sobą wiele korzyści zdrowotnych. Jest podawane nawet noworodkom, wpływa pozytywnie na rozwój, układ odpornościowy, jest [...]
Ryby są bardzo ważnym składnikiem diety który powinien znaleźć swoje miejsce w jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb [...]
m-ka co do przeciwutleniaczy po treningu - bledem jest jedzenie tlustej ryby po treningu ? olej sezamowy, kokosowy, oliwa - moge spokojnie spozywac po treningu ? Na to wychodzi, że tłustej ryby z o3 lepiej unikać... sezamowy, dobra oliwa czy lniany - również mają dużo antyutleniaczy. Dałabym tu raczej masło, olej kokosowy, smalec czy po [...]
Nie jedz w koło Macieju piersi z kuraka: http://potreningu.pl/articles/4805/drob-czy-wieprzowina Drób ma nie tylko zalety, ale i wady , np. dużą zawartość fosforu - który w nadmiarze osłabia kości. Jedząc go 2-3 razy dziennie przez dłuższy czas, wyrządziłbyś sobie szkodę... Wieprzowina ma też więcej witamin. Mięsa powinny być urozmaicone - czasem [...]
TERAZ PYTANIE ZA 100 PUNKTÓW ile czasu mięso przygotowane(po obróbce termicznej i przyprawione) może leżeć w lodówce ? chodzi mi o : primo - pierś z kurczaka secondo - wieprzowina terzo - podroby (np. wątróbka, żołądki, serca) quatro - ryby tłuste
Uuuuu.... Ale nabrałeś rozpędu, aż się nie spodziewałam: chia, imbir, mięska... bardzo fajnie :-)). Herbatkę z imbirem i cytryną też polecam (miód też może być, jak przestygnie) - jest pyszna. Ja go z kolei trzymam w lodówce po prostu w woreczku, żeby nie wysechł. Żeberka i polędwiczki warto dziś podszykować, umyć i posypać lub natrzeć [...]
Przeczytaj np. to: http://facet.onet.pl/dieta/10-najwazniejszych-witamin-dla-kulturysty/26zyg Do regeneracji potrzebny jest cały wachlarz witamin: A, B, C... Masz tam wymienione wartościowe produkty: wątróbka, marchew, drożdże itp. Witaminy z grupy B i wit.C są ważne, bo ich nie magazynujemy i musimy dostarczać co dzień. B - fermentowany nabiał [...]
No tak, to w takim razie równie dobrze mógłbym położyć mięso na suchą patelnię... myślę, że jednak szybko by się zwęgliło, nawet z przewracaniem... Jeśli grill niczym by się nie różnił to też mogłyby się w mięsie wytwarzać rakotwórcze związki i wtedy nie byłoby ono już zdrowe, a według opinii na forum tak nie jest. Może tajemnica tkwi w jakimś [...]
Ja osobiście jakbym miał wybrać mięso czy rybę to zdecydowanie wybrałbym to drugie . Śledzie rownież są bardzo dobre i można je przyrządzić na mnóstwo sposobów .
tak Michał masz racje ale ja dorzuce coś od siebie. Znam troszke lepiej autora postu i wiem że jest to naprawde skrajny ektomorfik ale ilości mięsa które próbuje wprowadzić do swojej diety nie są jakieś ekstremalne. Gadaliśmy na gg i wg mnie realnie jeżeli da rade zjeść te trzy prawdziwe posiłki (po szkole) zawierająca 150-200 g mięsa nie powinny [...]
Ciężko dywagować w tej sprawie, bo praktycznie większość chodowlanego mięsa nie działa prozdrowotnie Co do tego karmienia mnichów mięsem, to musiało by to być tylko chude mięso w dużych ilościach, a mnisi maksymalnie odtłuszczeni i bez dostępu do wody. Misiąc to można przeżyć jedząc 2x/dziennie ~300 gr tłustego mięsa i pijąc wodę. Bez problemu. [...]
Mięsa różnego rodzaju są podstawowymi i najlepszymi pod względem jakości źródłami białka w naszej diecie. Niektóre z nich również zawierają tłuszcze, których spożywanie jest bardzo istotne. Poza tym mięsa to również witaminy, składniki mineralne i inne istotne nutraceutyki. W zasadzie każdy gatunek mięsa jest pożądany w zdrowej dicie. Należy [...]
W rozpisce diety powinny znaleźć się produkty, które jadasz najczęściej, a nie pizza, czy dżem, które zjesz raz na 2 tygodnie, czy nawet rzadziej. Ogólnie dżem okazyjnie może się pojawić, z uwagi na dużą ilość kcal w diecie. Mięso kupione w całości i zmielone samemu lub zmielone w sklepie na miejscu.