SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • No i minął miesiąc... 5 kg mniej w wymiarach ; biust -1cm, talia -2cm, brzuch na wys. pępka - 2cm, biodra -3cm, uda l.-2cm, p-1,5cm. Myślałam, że skoro nie mam liczyć kcal to bez sensu wrzucać miskę.. Mój codzienny jadospis wygląda tak ; 1. Śniadanie : 3szt jajek ( gotowane lub jajecznica na maśle klarowanym + warzywa 2. II śniadanie : kasza [...]

    Odpowiedzi: 48 Ilość wyświetleń: 5684 Data: 2013-11-27 13:30:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • problem/dylemat

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    otręby proponowałbym wywalić, bo do niczego potrzebne nie są, makaron zamienić na ziemniaki czy ryż basmati i wszystkie węgle ulokować po treningu siłowym, twaróg czy tuńczyka - jako urozmaicenie czyli od czasu do czasu, ryby świeże jak łosoś, śledź, ewentualnie 1-2x w tygodniu wędzona makrela/łosoś. Czerpanie tłuszczu głównie z oliwy to również [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 858 Data: 2013-11-27 13:37:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wędlina surowa obsuszana

    Post
    Kuchnia SFD

    albo było dobrej klasy mięso,nie nastrzykiwane wodą jak we większości marketów. Mięso nie jest nastrzykiwane wodą tylko solanką (specjalną mieszanką mającą na celu zwiększyć wydajność - np z 1 kg) zrobić 2 - to jest nastrzyk na 100%. To tak na marginesie. To mięsko wygląda obłędnie!!!!! Musze koniecznie spróbować. Zmieniony przez - Vredotaa w dniu [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 14:49:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wędlina surowa obsuszana

    Post
    Kuchnia SFD

    a solanka to nie woda z solą? Lodzianin, niestety nie. Chyba że masz swoją świnię czy woła, zabijesz, potniesz mięso i spróbujesz napompować wodą z solą %-) Na skalę przemysłową to wygląda mniej przyjemnie i zdrowo. Często gęsto robiony jest nastrzyk na ponad 100%, takie nastrzyknięte mięso po wyjściu jest mega napuchnięte, możesz się domyślić [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 15:22:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Agnese- zatrzymać na zawsze stan obecny :-)

    Post
    Trening dla początkujących

    na nowych filmikach nic nie widać, ciemno + twój ciemny ubiór. Taki aparat...słońca nie ma to lipa {:-( W sobotę robiłam tym samym i ok, bo było jasno. Myślałam, że komórką męża będzie lepiej, bo nowiutka jest, ale też lipa. W tygodniu treningi mam wieczorem, więc pozostaje mieć nadzieję, że w weekend będzie wystarczająco ładna pogoda na filmiki. [...]

    Odpowiedzi: 786 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 15:48:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ‘Wolne’ tłumaczenie na podstawie: Deep Meal-Frequency Thoughts by Nate Miyaki http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/deep_mealfrequency_thoughts Jeśli chodzi o budowanie masy mięśniowej czy redukcje tkanki tłuszczowej (ale głównie to drugie) ogromne znaczenia ma: -wybór składników żywnościowych - źródło -ich jakość (!) -całkowita [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 2156 Data: 2013-11-27 16:42:20 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Wędlina surowa obsuszana

    Post
    Kuchnia SFD

    a solanka to nie woda z solą? Lodzianin, niestety nie. Chyba że masz swoją świnię czy woła, zabijesz, potniesz mięso i spróbujesz napompować wodą z solą %-) Na skalę przemysłową to wygląda mniej przyjemnie i zdrowo. Często gęsto robiony jest nastrzyk na ponad 100%, takie nastrzyknięte mięso po wyjściu jest mega napuchnięte, możesz się domyślić [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 16:52:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wędlina surowa obsuszana

    Post
    Kuchnia SFD

    dlatego najlepiej wystrzegać się kupnych wędlin i na mięso też trzeba patrzeć

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 17:11:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY :-)

    Post
    Kuchnia SFD

    Zielenina kasza mięso no i parówka. %-)

    Odpowiedzi: 2993 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 17:22:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pomoc dla początkującego - dieta,porady,brakujące kalorie

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Dodaj jeszcze 100g węglowodanów i będziesz miał swoje 400kcal, tuńczyka jedz max 2x w tygodniu, albo zamień go na jakąś świeżą rybkę nie z puszki, albo wrzuć tam pierś czy inne chude mięso

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 765 Data: 2013-11-27 17:46:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Możesz lecz jednak najlepsze białko to mięso ponieważ zawiera cały skład aminokwasów.. drugi produkt pod względem białka to jajka!

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 19:01:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 4!

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    siemanko, jest taka sytuacja, że gdy zjem po treningu posiłek(godz.19;00/19:15) tzn ryż/makaron + mieso to nie mam ochoty już jeść kolacji o 21:30, zwyczajnie nie jestem głodny, no a muszę ją zjeść bo brakuje kcal, więc zacząłem po treningu pić gainera tzn solid massa, pije go 120g + 300ml mleka = 400kcal ( 15g białka z gainera + 10g z mleka, 90g [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 19:29:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witajcie, mam problem otóż jestem uczulony na wszystko co związane z białkiem mleka krowiego i jajami, być może jest to uczulenie tylko na laktozę ale nie jestem tego pewny. Jestem gotów spróbować jakiegoś białka typu izolat. Kompletnie się na tym nie znam ponieważ nigdy nie brałem białka, może polecicie coś, co mógłbym na sobie wypróbować? [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1686 Data: 2013-11-27 20:11:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • póki co jest ok, waga 2kg do przodu, w udach 2cm więcej, mięso fajnie wpada, siła mocno do przodu

    Odpowiedzi: 418 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 21:19:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PH + spalacz

    Temat
    Doping

    Witam, Szybkie pytanie - czy stackowanie np. pro-mag35 ze spalaczem Black bombs jest ok? Wczesniej bralem solo Epi, potem Hdrol solo. Dieta będzie na delikatnym plusie - cel suche mieso. Pozdrawiam.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1196 Data: 2013-11-27 21:19:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Widzę kettla w akcji :-) Ładna setka. Co do książek to kiedyś była taka akcja, że ludzie rozkładali książki w metrze, na przystankach itp. W środku był email do właściciela, któremu można było podziękować za uwolnienie książki. Widziałeś jak jest czytane, to co poszło w świat. Zacząłem jeść męskie potrawy. Z tej radości... Kurcze, źle to [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 21:28:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [DT] El_ paker

    Post
    Dzienniki Juniorów

    mięso traci różnie. 10-20% zależy jak bardzo wysuszone będzie. Ryż około 3x zwiększa masę

    Odpowiedzi: 686 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 21:39:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [DT] El_ paker

    Post
    Dzienniki Juniorów

    no to ryż podziele przez 3 ( k***a mało tego jem choelra by to wszystko wzieła) a mięso dodam 15% i będzie ok ?

    Odpowiedzi: 686 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 21:41:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co do pizzy LC to kiedyś znalazłem przepis w którym jako spód posłużyło mięso ;) Świetna! Link do przepisu: http://www.sfd.pl/Mi%C4%99sna_pizza_-t969677.html

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 22:30:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [DT] El_ paker

    Post
    Dzienniki Juniorów

    Każdemu się może zdarzyć. :) Pierś z kuraka po rozmrożeniu już traci z 10% wody. (przynajmniej taka z biedronki,lidla, tesco). Mięso to jak ostro wysmażysz to połowa zostaje wagi :D. Ważne że masa idzie. :)

    Odpowiedzi: 686 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 22:44:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)